Пътешестве до Перу и Боливия

панорама към Мачу Пикчу

5950.00 лв.

05.05- 21.05.2020 г. 16 дни/15 нощувки

Пътешествие до Перу и Боливия

0
Дни
0
Града
0
Забележителности

изживей 15 незабравими дни

Програма
Пътешествие до Перу и Боливия

София – Лима – Пуно – Куско – Мачу Пикчу и Рейнбоу планината – Ла Пас – Уюни – Тиуанако – Копакабана – Ла Пас – София

* Обявените дати са за организирано пътуване с група от около 10 човека и водач от България! Ако желаете да пътувате индивидуално (без водач)- се свържете с нас да ви направим оферта за датите, броя дни и местата, които искате да посетите! Ние ще направим за вас цялата логистика, ще ви дадем съвети и ще ви помогнем да направите пътуването си незабравимо!

 • Самолетен билет София -Лима- Ла Пас – София с включени летищни такси
  * Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. Пакетната цена за пътуването е валидна при наличие на свободни места по тази класа и подлежи на препотвърждение за всяка отделна заявка.
 • Вътрешен полет Лима- Хулиака, Пуно, с включени летищни такси и 1 чекиран багаж от 20 кг.
 • Вътрешен полет Куско- Ла Пас, с включени летищни такси и 1 чекиран багаж от 20 кг.
 • Вътрешен полет Ла Пас – Уюни, с включени летищни такси и 1 чекиран багаж от 20 кг.
 • 15 нощувки
 • 15 закуски
 • 1 обяд
 • Разглеждане на едни от най-красивите и предпочитани места в две от най-интересните Южно-Американски държави- Перу и Боливия.
 • Входни такси по местата упоменати в програмата
 • Всички трансфери по програмата
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 • Български водач-преводач с опит, пътувал много в Южна Америка.
 • Допълнително се заплаща ~868 лв. за единична стая
 • Лични разходи – около 950 лв.
 • Бакшиши
 • Допълнителен транспорт или мероприятие извън програмата.
 • Виза за Боливия- около 100 $
 •  Плащане на депозит от 50% от сумата по банков път
 •  Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит! Възможно е плащане на вноски- обадете ни се и заедно ще измислим най- доброто решение! Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването. Изпращане на копие на международния Ви паспорт.
 • Важно!
  Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване.
 • За контакти: Воаяж Би Травел ЕООД,  лиценз No. РК-01-7617 Борислава Цекова, Мениджър Пътувания 
 • Тел.: 0899 913 627 
 • e-mail: voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни: Воаяж Би Травел ЕООД   Уникредит Сметка в лева IBAN- BG92UNCR70001522746415
 • Моля, на платежното нареждане отбележете: 1. Основание: Екскурзия до Перу и Боливия 2.Получател: Воаяж Би Травъл ЕООД 3. Наредител: Вашето име.

Не се изисква виза за българи за Перу, за Боливия визата е около 100 $. Свържете се с нас за повече информация. 

Програмата, която ви предлагаме е наистина една много добра комбинация от местата- символи за Перу, както и за Боливия. Това е и наистина прекрасен начин да откриете мистичния живот на Инките.

Хотелите, с които работим са подбрани за да предоставят както нужния лукс, така и много важната централна локация. Включени са няколко вътрешни полети, за да е максимално удобно и да не се губи излишно време в пътуване. В Боливия придвижванията са със самолет, като по този начин е избегнато изключително уморителното преминаване по неасфалтирани или не добре асфалтирани пътища! Една от малкото програми, в които се вижда Тиуанаку- най-старият археологически обект в Боливия, както и посещение на едно от най-красивите места в цяла Южна Америка- солните полета на Уюни.
Ще ви дадем съвети как да се справите с височинната болест.
Защо сме по-добри и защо да изберете нас, когато планирате мечтаната си почивка до Южна Америка?
Специални сме, защото работим с фиксирани цени- не ви искаме впоследствие допълнителни пари за самолетния билет- ще ви дадем алтернатива, ако конкретен полет се е покачил, но най-важното е, че цената остава СЪЩАТА.
Ако изберете нас, няма да имате скрити плащания, ще сте запознати с всичко още от самото начало!

Лима: хотел Las Palmas или подобен.

Пуно: хотел Quelqatani или подобен.

Куско: хотел Eureka или подобен.

Оянтайтамбо: хотел Sol Natura hotel Ollantaytambo или подобен.

Ла Пас: Casa Fusion Hotel Boutique или подобен.

Уюни:  хотел Hotel de Sal Luna Salada или подобен.

Полет от София до Лима, има прекачване в европейско летище. Късно вечерта кацане в Лима и трансфер до хотела.

Панорамна обиколка на града. Често не се обръща достатъчно внимание на Лима, оставаща в сянката на Куско и Мачу Пикчу, а това е град достоен за внимание! Центъра на Лима е включен в списъка на световното културно наследство ЮНЕСКО. Някой от най- интересните забележителности са Катедралата Свети Йоан, архиепископския дворец и Кметството. Тук се помещава и най- старият университет на континента- Сан Маркус. Будещ голям интерес е и музеят на златото. Тук се намира и най- големият парк с фонтани в света, на който и ще се насладим вечерта!

Полет до Хулиака, Пуно. Трансфер до хотел и настаняване. Време за почивка и разходка в града. Ще се насладите на прекрасната гледка към едно от най-известните езера в света- Титикака.

Сутринта се отправяме на разходка до езерото Титикака, плетените острови Урос и остров Такиле. Титикака е най- голямото високо разположено езеро в света. Ще се запознаете с бита на племето аймара, на техните традиции и култура. Мъжете са тези, които плетат в семейството, а избора на годеник за девойката се състои от потапянето на плетивото във водата, колкото по- стегната е плетката, толкова и по- малко вода ще изтече. Така и мъжете с най-чевръсти пръсти са най- желаните ергени в общността! Възможност за традиционен обяд на остров, срещу допълнително заплащане.

Целодневно пътуване с туристически автобус по маршрута Пуно- Куско. Храмът на Виракоча, Американската Сикстинска капела, обяд на бюфет.
Храмът Виракоча (Храмът Ракчи на кечуа) е построен от култура, предшестваща инките с 1500 години. Ще преминем и през най- високата точка в нашето пътуване, където има пазар и може да си закупим много хубави местни сувенири. Много плавно ще разберете как се променят както климатичните зони, така и хората около вас- навлизаме постепенно в областта на културата кечуа. Настаняване в Куско- наричан пъпът на света.

 

Куско- обиколка с екскурзовод на централната част на Куско.
Куско е омайващо красиво място, запазил очарованието си древен град на инките. Ще посетим Кориканча и ще се насладим на прелестната красота на главния площад- Плаца де армас. Ще посетим и две от най- красивите църкви- Катедралата и църквата Санта Иглесия. Свободно време, по желание може да се посети крепостта Саксайуман, срещу допълнително заплащане.

Tози ден ще бъде посветен на Свещената долина на инките. Някога инките са я считали за Рая на земята. Река Урубамба тече плавно и напоява плодородните земи. В древните легенди на кечуа народа, река Урубамба е свързвана с млечния път. Ще се насладим на древните инкски руини, ще посетим и традиционен пазар на инките в Пизак. После ще посетим очарователното градче Ойантайтамбо и руините на крепостта там.

Великият ден! Сутринта тръгваме за Мачу Пикчу. Днес е денят, в който ще се насладим на невероятни гледки. Съкровището на инките остава скрито за света дълго време, докато през 1911г. не го открива героят на съвременната археология- Хирам Бингам. Ще се разходим из древните руини и ще ни разкажат за този вълшебен, отдавна изчезнал свят. Възможност за изкачване на близкия връх Уайна Пикчу- срещу допълнително заплащане от 40лв., като трябва да бъде заявено още при подписване на договора в София!

Свободен ден в Куско или възможност за посещение на Рейнбоу планината срещу допълнително заплащане от 120лв. Легендата разказва, че ако минеш под дъгата ще ти се сбъдне едно желание. Затова и ви каним на пътешествие,да посетите Планината- дъга. Рейнбоу маунтин е едно от най-красивите и уникални места в Перу и Южна Америка, скрито далече от очите на обикновените туристи. Рейнбоу маунтин представлява цветна планинска област от Перуанските Анди.Част е от много известната Ausangate mountainр която играе и много важна роля в митологията на древният кечуа народ.Счита се, че мястото е свещено и е пазело Куско, било е божеството закрилник на града. Невероятно тюркоазено се редува пред очите ни със златисто, кестеняво и червено. Сякаш магюсник е минал по-рано оттам. Красивите цветове са получени от ерозирането на слоевете минерали. Еднодневните трекове в местността се разработват от 1-2 години и наистина е ново и уникално изживяване. Разбира се всяко хубаво нещо не е лесно! И тук трябва да отбележим, че надморската височина е 5200 м. И много от посещаващите планината го намират за доста трудно, поради липсата на кислород на такава надморска височина. Изключително препоръчително е да имате опит в изкачванията по планини и добра екипировка.

Полет за Боливийската столица Ла Паз. Сити тур и посещение на Лунната долина. Ла Паз е най-високо разположената столица в Южна Америка- 3650м надморска височина. Изключително красиво разположена по- стръмните хълмове, Боливийската столица е запазила своя чар. Може да наблюдавате местните чолитас- в техните ярки одежди, а после пък ще се запътим към Лунната долина. За да се насладим напълно на красивия пейзаж ще се повозим на кабинков лифт. Кабинковият лифт е включен в цената.

Днес ще отидем до Tiwanaku- това е най-важният археологически обект в цяла Боливия. Счита се, че руините датират от 1500г.пр.Хр и това е най-известния монумент от пред-инкския период. Ще видим Пирамидата на Акапана, храмът Каласая- най-големият религиозен храм, после ще се спрем на Пуерто дел Сол и Пумапунку- изключителни култови и религиозни комплекси.

Полет за Уюни рано сутринта, след което с джипове ще тръгнем към най-големите солни полета в света- Уюни. Гробището на влакове, селището Колчани, където ще се запознаем с различните начини на добиване на сол в миналото. Ще видим и Хотел от сол- един от най-интересните музеи в областта.

Целодневна екскурзия в Уюни. Днес ще се насладим на прекрасните цветове на лагуните, ще видим и много птици фламинго. Следобед полет за Ла Пас

Посещение на Копакабана и островите от Боливийската страна на Титикака, по желание и срещу допълнително заплащане от .Ще станем рано и ще се запътим към Копакабана и Островът на слънцето, който е най-важният остров на свещеното езеро Титикака. Ще посетим храмът на инките в Пилкокайна, а накрая ще стигнем до свещения Фонтан на младостта, за който се счита, че само глътка от течността ще пречисти тялото и ще ви подмлади. Прибираме се късно вечерта в Ла Паз.

Полет за България. Пристига се на следващия ден. 

Галерия

Имате въпроси?

10 причини да посетиш Филипините!

Филипините са божествено красива островна държава в Югоизточна Азия. Те се гордеят с едни от най- хубавите плажове в световен план, приятелски настроени хора и красива природа. И тъй като страната не е с висок стандарт- получавате и невероятно добро качество на обслужване за парите си! За съжаление, ( или може би не) страната не е особено популярна между пътешествениците, а определено има какво да предложи! Но нека все пак ви дадем няколко причини да посетите Филипините: Гостоприемството на филипинците е несравнимо, с която и да е друга част от света. Те са изключително топли и любезни хора и в същото време много уважаващи чуждото пространство и мироглед. Винаги усмихнати, те посрещат живота с танцова стъпка. Знаете ли, че Филипини са страната на караокето? Тук е много по- лесно да се сближиш с местните, отколкото навсякъде другаде по света! Те лесно те приемат и остават твои приятели завинаги! Корон 2. Райски плажове и острови- Филипини са голям островен архипелаг от 7107 острова. Световно признат факт е, че там са най- добрите плажове в света. Истински райски местенца. Белият плаж на Боракай е може би един от най- приказните! Плажовете на Корон и Ел Нидо , не толкова познати, но вълшебни с белотата на пясъка и изумредените си води, също заслужава да бъдат видени! 3. Отдайте се на шопинг- в страната може да посетите и най- големия мол за Азия. Има невероятни модни предложения за всеки джоб и бюджет! Ако пък ви омръзне- може да разнообразите с плаващите пазари, типични за азиатския регион. 4. Красива природа, флора и фауна- Филипинският архипелаг е зона, изключително богата на недокосната и дива природа. Голям брой птици, паяци, растения. Филипинският лемур е един от най- малките и сладки видове маймуни в света. Има повече от 600 вида птици и 300 вида влечуги, както и поне 400 вида корали. Има цели 37 вулкана за изкачване, най- малкият вулкан в света също е тук! Езера, лагуни, пещери, ако обичате природата няма как да не се влюбите във Филипините. 5. Климата- това също е една от основните причини да се влюбите в страната. Средната годишна температура е 26.5 градуса по целзий. Няма нито твърде големи жеги, нито пък студове. Много бързо се привиква с чудния тропически климат! Най- добрият период за посещение е от ноември до май. 6. Храната, разбира се- макар че не е особено популярна извън страната, филипинската кухня е изключително вкусна. Тъй като имат твърде много видове банани са измайсторили дори и бананов кетчуп! Десерта Хало- хало, също заслужава внимание- направен от мляко, сладолед, зелен боб и плодове- звучи потресаващо, но си заслужава да го пробвате! По смелите пък може да пробват варените яйца с ембрион от патенце, типичните нудъли и печеното на скара свинско месце, всичко си заслужава. Плодовете им са много сочни, няма по- вкусни ананас и манго! А за любителите на морската храна, Филипините са наистина Рая! 7. Евтиния алкохол- Филипините са мястото където ромът е по- евтин от сока! Заслужава си да се пробва и бирата Red horse- по- силна от обикновената бира, макар и никой да не знае колко точно! 8. Невероятно място за релаксация- световно известен факт е, че филипинците са много добри масажисти, а студиа за масаж има навсякъде. Цената е около 8$ за час. 9. Почти всеки говори английски и комуникацията е лесна! 10. Общественият транспорт- цветните джипни- маршрутките в страната, които са много евтини и същевременно приятни. Това са старите военни джипове, които американците оставят след Втората световна война. Тъй като по това време в страната е нямало друг транспорт- те махат задната каросерия и слагат пейки, изрисуват ги по великолепен начин и ги ползват и до днес! Това е най- добрият начин да опознаете страната!

Политика за поверителност

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

Most frequent questions and answers

Ние във “Воаяж Би Травъл” ЕООД предлагаме интересни и екзотични дестинации, пакетни и групови пътувания, както и такива за индивидуални туристи.
“Воаяж Би Травъл” ЕООД е администратор на лични данни и в това си качество спазва разпоредбите на Общия Регламент относно защитата на личните данни -Регламент (ЕС) 2016/679, Закона за защита на личните данни и останалите законови и подзаконови разпоредби в областта на защита на личните данни.
Ние обработваме личните данни законосъобразно, добросъвестно и по прозрачен начин. Предоставените данни събираме само с оглед конкретни, изрично посочени и легитимни цели и не обработваме по-нататък по начин, несъвместим с тези цели. Данните, които събираме и съхраняваме са сведени до минимум и са свързани със и ограничени само до необходимото за изпълнение на целите, за които сме ги събрали. Полагаме всички усилия в рамките на нашата организация, Вашите личните данни да са винаги точни и в актуален вид като разчитаме и на Вас, ако откриете неточност в данните, за да я отстраним своевеременно. Не съхраняваме данните Ви за период, по-дълъг от необходимото за целите, за които се обработват. Приоритет за нас е обработването да се извършва по такъв начин, че да се гарантира съответното ниво на сигурност на личните данни, включително защита срещу неразрешено или незаконосъобразно обработване и срещу случайна загуба, унищожаване или повреждане. Предприели сме необходимите и предписаните в приложимото законодателство технически и организационни мерки, за да осигурим защита и сигурност на личните данни на нашите клиенти.
ОПРЕДЕЛЕНИЯ
„ЛИЧНИ ДАННИ” са всяка информация, свързана с идентифицирано физическо лице или физическо лице, което може да бъде идентифицирано. Към личните данни спадат име, ЕГН(ЛНЧ), имейл адрес, телефон, пощенски адрес и др.
„ОБРАБОТВАНЕ” означава всяка операция или съвкупност от операции, извършвана с лични данни или набор от лични данни чрез автоматични или други средства като събиране, записване, организиране, структуриране, съхранение, адаптиране или промяна, извличане, консултиране, употреба, разкриване чрез предаване, разпространяване или друг начин, по който данните стават достъпни, подреждане или комбиниране, ограничаване, изтриване или унищожаване. С настоящата политика за поверителност Ви представяме възможностите, с които разполагате, за да получите достъп, да актуализирате или да поемете по друг начин контрол върху личните Ви данни.
Ако имате въпроси относно нашите практики или някое от вашите права, описани по-долу, можете да се свържете с нашия екип на следния имейл: voyagebt@gmail.com Тази пощенска кутия активно се следи и проверява.

“ВОАЯЖ БИ ТРАВЪЛ” ЕООД в качеството му на Туроператор събира, съхранява и обработва личните данни (заедно с тези на малолетното/непълнолетното лице/лица, които придружават клиента) в следните категории:
• Трите имена
• Адрес, съгласно лична карта
• ЕГН
• Номер на лична карта/международен паспорт/документ за самоличност
• Дата на издаване на лична карта/международен паспорт/документ за самоличност
• Телефонен номер
• Имейл
• Данни за здравословен статус на пътуващи със специфични нужди
-име, телефон и имейл обработваме с цел комуникация с клиенти и възможни ползватели на нашите услуги, а след сключването на договорс нас – като страна по него и титуляр на правата/задълженията, предписани в него. Имейлите използваме още за предоставяне на подробни описания на туристически програми, маршрути и др. подобни.

-Трите имена, адрес, съгласно лична карта, ЕГН, Номер и дата на издаване на лична карта/международен паспорт/документ за самоличност- обработваме с цел сключване на договор за предоставяне на туристическа услуга/договор за организирано пътуване. Трите имена, единният граждански номер и адресът на клиентите са част от минималното съдържание на всеки договор. Без наличието на тези лични данни сме в невъзможност да сключим договор. Данните като номер и дата на издаване на лична карта/ международен паспорт/документ за самоличност обработваме с цел осъществяване на резервации за настаняване в хотел или друго подобно място за настаняване; на въздушен и/или друг превозвач, както и на други доставчици на специфични туристически услуги (в случай, че за целите на пътуването на клиента са ангажирани такива), на друг туроператор или туристически агент, на обслужващата ни банка, на застрахователни дружества, на визов център и др. подобни, свързани с реализирането на туристическата услуга.
Освен това, обработваме лични данни, когато е необходимо, за да упражняваме правата си по сключени договори, както и когато това е необходимо за уреждането на правни спорове. Обработваме лични данни, когато съгласно приложимото законодателство сме длъжни да предоставяме информация на компетентни органи. Обработваме лични данни, за да изпълняваме задължения, произтичащи от счетоводното и данъчното законодателство и от Закона за туризма. Съгласно данъчното и счетоводното законодателство на Република България е необходимо да се съставя определена счетоводна и търговска информация, както и да се съхранява за определен срок заедно с всякакви други сведения и документи от значение за данъчното облагане. Съгласно чл. 82 ал.3 т.2 от Закона за Туризма, при сключването на договор за организирано пътуване, задължително се вписват име, адрес и данни от личния документ на потребителя на услугата.
– данни за здравословния статус на пътуващи със специфични нужди- такива данни обработваме с цел осигуряване на подходящо настаняване, транспорт, храна и т.н. на туристи със специфични здравни нужди.

“ВОАЯЖ БИ ТРАВЪЛ” ЕООД не споделя, продава, отдава, търгува или прехвърля лична информация, събрана от клиентите.
Има изключения, където Вашата лична информация, може да бъде разкрита на трети лица по следния начин: 
Може да бъде прехвърлена като актив във връзка със сливане или продажба на бизнеса или като част от нашия бизнес или като част от корпоративна реорганизация или други промени в корпоративното управление.
С цел изпълнението на договора и осъществяването на туристическата услуга, “ВОАЯЖ БИ ТРАВЪЛ” ЕООД може да предостави личните данни (заедно с тези на малолетното/непълнолетното лице/лица, които клиентът придружава) на резервационна система, чрез която ще бъде заявена и изпълнена резервацията; на хотел или друго подобно място за настаняване; на въздушен и/или друг превозвач, както и на други доставчици на специфични туристически, на друг туроператор или туристически агент (ако такъв се явява партньор на “ВОАЯЖ БИ ТРАВЪЛ” ЕООД по изпълнението на избраната от Вас туристическа програма), на обслужващата ни банка, на застрахователни дружества, на визов център и др. подобни.
Никой доставчик не може да има достъп до лични данни, съхранявани от “ВОАЯЖ БИ ТРАВЪЛ” ЕООД, без предварително да е сключен договор за поверителност на данните и който дава право на “ВОАЯЖ БИ ТРАВЪЛ” ЕООД да проверява спазването на проетите с договора задължения. Събраната лична информация предаваме единствено и само на наши доверени партньори, съвместно с които осъществяваме организацията и реализирането на туристическата услуга. В съответствие с принципа за свеждане на данните, които се обработват, до минимум, тези доставчици получават само тази лична информация, от която се нуждаят, за да изпълняват своите функции.
На доставчиците на услуги не се разрешава да запазят за тяхната собствена или самостоятелна полза предадените данни, както и да ги задържат за по-дълго, отколкото е необходимо за извършване на посочената услуга.
Лични данни могат да бъдат предоставени на държавни органи (напр. на органи за контрол, Министерство на туризма и техни подразделения, органи за разкриване и предоствратяване на престъпления и нарушения), само когато е предвидено в закон и при условията, посочени в него.

“ВОАЯЖ БИ ТРАВЪЛ” ЕООД не изнася лични данни извън ЕС освен ако няма подходящо ниво на защита на основните права на субектите на данни, което се проверява и удостоверява от нас. “ВОАЯЖ БИ ТРАВЪЛ” ЕООД прехвърля лични данни само, ако се прилагат една или повече от гаранциите или изключенията, посочени в чл. 44-50 от Общия регламент. При липса на гаранциите, посочени в чл. 44-48 от Общия регламент, прехвърляне на лични данни в трета страна или международна организация се извършва само при едно от следните условия:
• субектът на данните изрично се е съгласил с предложеното прехвърляне, след като е бил информиран за възможните рискове от такива прехвърляния;
• предаването е необходимо за изпълнението на договор между субекта на данните и администратора или за изпълнението на преддоговорни мерки, взети по искане на субекта на данните;
• предаването е необходимо за сключването или изпълнението на договор, сключен в интерес на субекта на данните между администратора и друго физическо или юридическо лице;
• предаването е необходимо поради важни причини от обществен интерес;
• предаването е необходимо за установяването, упражняването или защитата на правни претенции;
• предаването е необходимо, за да бъдат защитени жизненоважните интереси на субекта на данните или на други лица, когато субектът на данните е физически или юридически неспособен да даде своето съгласие;
• предаването се извършва от регистър, който съгласно правото на ЕС или правото на държавите членки е предназначен да предоставя информация на обществеността и е достъпен за справка от обществеността по принцип или от всяко лице, което може да докаже, че има законен интерес за това, но само доколкото условията за справка, установени в правото на Съюза или правото на държавите членки, са изпълнени в конкретния случай.

“ВОАЯЖ БИ ТРАВЪЛ” ЕООД не изнася лични данни извън ЕС освен ако няма подходящо ниво на защита на основните права на субектите на данни, което се проверява и удостоверява от нас. “ВОАЯЖ БИ ТРАВЪЛ” ЕООД прехвърля лични данни само, ако се прилагат една или повече от гаранциите или изключенията, посочени в чл. 44-50 от Общия регламент. При липса на гаранциите, посочени в чл. 44-48 от Общия регламент, прехвърляне на лични данни в трета страна или международна организация се извършва само при едно от следните условия:
• субектът на данните изрично се е съгласил с предложеното прехвърляне, след като е бил информиран за възможните рискове от такива прехвърляния;
• предаването е необходимо за изпълнението на договор между субекта на данните и администратора или за изпълнението на преддоговорни мерки, взети по искане на субекта на данните;
• предаването е необходимо за сключването или изпълнението на договор, сключен в интерес на субекта на данните между администратора и друго физическо или юридическо лице;
• предаването е необходимо поради важни причини от обществен интерес;
• предаването е необходимо за установяването, упражняването или защитата на правни претенции;
• предаването е необходимо, за да бъдат защитени жизненоважните интереси на субекта на данните или на други лица, когато субектът на данните е физически или юридически неспособен да даде своето съгласие;
• предаването се извършва от регистър, който съгласно правото на ЕС или правото на държавите членки е предназначен да предоставя информация на обществеността и е достъпен за справка от обществеността по принцип или от всяко лице, което може да докаже, че има законен интерес за това, но само доколкото условията за справка, установени в правото на Съюза или правото на държавите членки, са изпълнени в конкретния случай.

1. Право на информация
Имате право по всяко време да изисквате информация дали се съхраняват Ваши лични данни, целите за които се обработват, какви категории лични данни се обработват, получателите, пред които са разкрити личните данни, предвидения срок, за който ще се съхраняват, съществува ли автоматизирано вземане на решения и профилиране на данните.
2. Право на оттегляне
Ако сте дали съгласие за използване на Вашите данни, можете да го оттеглите по всяко време с действие занапред, без да е необходимо да посочвате причини.
Вашето искане с оттегляне на съгласието Ви, можете да ни изпратите на следния имейл: voyagebt@gmail.com
3. Право на коригиране
Ако откриете, че данните Ви, съхранявани от нас, са неточни, можете да се обърнете към нас, за да ги коригираме.
4. Право на изтриване на данните
Имате право да поискате да изтрием Вашите данни без ненужно забавяне. Ние ще ги изтрием в разумен срок, веднага след като се уверим, че не са налице други основания, които налагат обработването/съхраняването им.
След изтриването на Вашите данни повече не е възможно предоставяне на информация.
5. Право на ограничаване на обработването
При определени случаи – например при оспорване от Ваша страна на точността на данните, при проверка на основанията за съхраняването им и др., Вие имате право да поискате да ограничим обработването на личните Ви данни. По време на ограничението, ние можем само да съхраняваме личните данни, а останалите дейностти по обработването им са възможни само със съгласието Ви.
6.Право на преносимост на данните
В случай на искане от Ваша страна, ние ще предадем или прехвърлим данните на Вас или друг администратор в структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене формат. Пряко прехвърляне на данните се извършва само ако това е технически осъществимо.
7. Право на възражение
Вие можете по всяко време и без да посочвате причини да възразите срещу обработката на личните Ви данни за целите на директния маркетинг, включително и профилиране, както и в случаите, при които Вашите данни се обработват на основание изпълнение на задача от обществен интерес или обработването е необходимо за целите на наши легитимни интереси. 8. Право да не бъдете обект на решение, основаващо се единствено на автоматизирано обработване данни, включително профилиране.
9. Право на жалба
Вие имате право да подадете жалба срещу обработката на Вашите лични данни пред компетентния контролен орган (в България – Комисията за защита на личните данни или съда), ако считате, че са нарушени Вашите права за защита на личните данни.
Комисията за защита на личните данни
София – 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Център за информация и контакти – тел. 02/91-53-518
Електронна поща: kzld@cpdp.bg
Интернет страница: www.cpdp.bg

Контакти на “ВОАЯЖ БИ ТРАВЪЛ” ЕООД и данни за отговорния служител по защита на данните: “ВОАЯЖ БИ ТРАВЪЛ” ЕООД
ж.к. ЛЮЛИН-9, бл. 902, вх. Д, ет. 4, ап. 103
телефон: 0899 91 36 27
e-mail: voyagebt@gmail.com
интернет-страница: http://www.voyagebtravel.com

Моля, имайте предвид, че когато влезете в контакт с нас чрез горепосочения имейл, съобщените от Вас данни (Вашия имейл, евентуално Вашето име и Вашия телефонен номер) се обработват от нас, за да отговорим на Вашите въпросите и да разрешим заявения проблем. Ние се ангажираме да изтрием запазените във връзка с това данни, след като обработването им вече не е необходимо или ще ограничим обработката, ако има законови задължения за съхранение.

1. Право на информация
Имате право по всяко време да изисквате информация дали се съхраняват Ваши лични данни, целите за които се обработват, какви категории лични данни се обработват, получателите, пред които са разкрити личните данни, предвидения срок, за който ще се съхраняват, съществува ли автоматизирано вземане на решения и профилиране на данните.
2. Право на оттегляне
Ако сте дали съгласие за използване на Вашите данни, можете да го оттеглите по всяко време с действие занапред, без да е необходимо да посочвате причини.
Вашето искане с оттегляне на съгласието Ви, можете да ни изпратите на следния имейл: voyagebt@gmail.com
3. Право на коригиране
Ако откриете, че данните Ви, съхранявани от нас, са неточни, можете да се обърнете към нас, за да ги коригираме.
4. Право на изтриване на данните
Имате право да поискате да изтрием Вашите данни без ненужно забавяне. Ние ще ги изтрием в разумен срок, веднага след като се уверим, че не са налице други основания, които налагат обработването/съхраняването им.
След изтриването на Вашите данни повече не е възможно предоставяне на информация.
5. Право на ограничаване на обработването
При определени случаи – например при оспорване от Ваша страна на точността на данните, при проверка на основанията за съхраняването им и др., Вие имате право да поискате да ограничим обработването на личните Ви данни. По време на ограничението, ние можем само да съхраняваме личните данни, а останалите дейностти по обработването им са възможни само със съгласието Ви.
6.Право на преносимост на данните
В случай на искане от Ваша страна, ние ще предадем или прехвърлим данните на Вас или друг администратор в структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене формат. Пряко прехвърляне на данните се извършва само ако това е технически осъществимо.
7. Право на възражение
Вие можете по всяко време и без да посочвате причини да възразите срещу обработката на личните Ви данни за целите на директния маркетинг, включително и профилиране, както и в случаите, при които Вашите данни се обработват на основание изпълнение на задача от обществен интерес или обработването е необходимо за целите на наши легитимни интереси. 8. Право да не бъдете обект на решение, основаващо се единствено на автоматизирано обработване данни, включително профилиране.
9. Право на жалба
Вие имате право да подадете жалба срещу обработката на Вашите лични данни пред компетентния контролен орган (в България – Комисията за защита на личните данни или съда), ако считате, че са нарушени Вашите права за защита на личните данни.
Комисията за защита на личните данни
София – 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Център за информация и контакти – тел. 02/91-53-518
Електронна поща: kzld@cpdp.bg
Интернет страница: www.cpdp.bg

Нашият уеб-сайт може да съдържа линкове към други уеб-сайтове, управлявани от други организации. Тази политика за поверителност се прилага само за нашия сайт, така, че Ви насърчаваме да прочетете изявленията за поверителност на другите уеб-сайтове, които посещавате. Ние не отговаряме за политиката за сигурност на други уеб-сайтове, дори ако използвате линкове от нашия сайт, за да достигнете до тях. Наред с това, ако сте попаднали на нашия уеб-сайт чрез сайта на трето лице, ние не можем да носим отговорност за политиката за поверителност и практиките на собствениците и администраторите на сайта на това трето лице и Ви препоръчваме да проверите неговата Политика за поверителност.

Преглеждаме редовно тази Политика, за да осигурим качествена и законосъобразна защита на Вашите лични данни. Тази Политика е последно актуализирана през октомври 2018 г. и е в съответствие с Общ регламент за защита на личните данни (Регламент (ЕС) 2016/679).

Свържете се с нас

(+359) 899 91 36 27

от 10:00 до 19:00

Адрес офис: София, Триадица 5Б,ет.1офис №126

Имейл voyagebt@gmail.com

Elementor #428

За нас

Мисията ни е да се чувствате удобно и спокойни когато пътувате! Знаем колко трудно е да организираш сам пътуването си, колко време отнема, което може да се използва за много други полезни неща.

 • Пишете ни

Индивидуално

Nunc nec massa nec est interdum suscipit. Donec vel orci quis dolor

В група

Nunc nec massa nec est interdum suscipit. Donec vel orci quis dolor

За специален повод

Nunc nec massa nec est interdum suscipit. Donec vel orci quis dolor

Customer Review

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed sit amet facilisis urna. Praesent ac gravida libero. Donec non hendrerit arcu. T enim, sagittis eget suscipit et, eleifend eu orci. Nunc nec massa nec est interdum suscipit. Donec vel orci quis dolor sollicitudin volutpat. Mauris convallis metus eget tellus mollis euismod. Vestibulum dapibus odio at nisl consequat, in semper augue auctor. Duis risus felis, pulvinar quis tempus

Clarissa Wolman

"Vestibulum dapibus odio at nisl consequat, in semper augue auctor. Duis risus felis, pulvinar quis tempus vitae”

Lora Spielberg

"Vestibulum dapibus odio at nisl consequat, in semper augue auctor. Duis risus felis, pulvinar quis tempus vitae”

Christopher Brown

"Vestibulum dapibus odio at nisl consequat, in semper augue auctor. Duis risus felis, pulvinar quis tempus vitae”

Нашата агенция е колектив от прекрасни хора с желание за приключения и пътешествия

Мисията ни е да се чувствате удобно и спокойни когато пътувате! Знаем колко трудно е да организираш сам пътуването си, колко време отнема, което може да се използва за много други полезни неща.

 • Да намериш най – доброто място за отсядане, хапване, пийване, забавления- изисква се наистина старателно търсене и проучване.
 • Да научиш нещо за местната култура, за да можеш да я оцениш и да се отнасяш уважително към нея.
 • Да намериш специалните местенца, където ходят местните, да откриеш какво обичат да правят за да се слееш максимално с тяхната култура, колкото и малко време да имаш.
 • Да научишдори и малко от техния език и култура, безценна е усмивката на лицата им. Ние знаем, колко важно е всичко това за едно истинско и незабравимо изживяване! За да може и душата ви да пътешества!

Нашата цел е да открием вместо вас и да ви предложим най-добрите възможности за използването на вашето време. Нашата цел е да ви улесним и да направим вашето пътуване незабравимо! Искаме вие да получите най – доброто за времето и парите, които сте инвестирали. Искаме вие да не сте просто туристи, които просто отиват на най – туристическите места с купища други такива. Искаме да ви покажем какво има и отвъд това, защото често там се крият най – впечатляващите и незабравими спомени. Искаме да ви покажем по нещо специално и от местната култура и да направим вашето пътуване максимално автентично. Ние знаем колко важни са детайлите, а колко трудно е да се видят, когато си на ново и непознато място и дори не знаеш, къде да търсиш за тях! За нас е важно не просто да ви заведем да видите емблематичните места за една дестинация, но и да ви покажем културата и пулсът на мястото. Да ви разкажем за местното население … Ние сме екип от запалени пътешественици с голям опит в пътуването! Вече повече от 10 години пътуваме много активно в Азия, Южна Америка, Европа и части от Африка. Посетили сме повече от 70 страни, като в някои от тях сме живели. За нас целта е максималния допир с местната култура, обичаи и традиции! Всяко пътуване е лично организирано от нас и местата, които са избрани не са случайни, уверили сме се, че наистина заслужават вашето внимание! Имаме толкова много лични истории за разказване и сме сигурни, че много ще се забавате с нас! Целта ни е да организираме пътувания за пътешественици, не за туристи! Можете да разчитане на нас за всякакви съвети относно пътуването, което сте избрали. Къде и какво да хапвате, какво да правите и какво да не правите, какво да си носите, как да се облечете, как да останете в безопастност и здрави, изобщо всичко, което ви хрумне. Можем да ви организираме самостоятелно пътуване или почивка до която и точка на света да ви се ходи, според вашият интерес. Можем да направим бюджетирано или луксозно пътуване. Почивка на тихоокеанските острови Тонга, Самоа, Фиджи или Вануату, а може би Коморските острови и Мейот в Индийския океан! Къмпинг в компания на пингвини в Антарктика или къмпинг на някой трипически плаж във Филипините. Пътуване по пътя на Коприната в Азия ли пътуване по пътя на инките в Южна Америка. Нашите пътувания са вашите желания!

Пътуване из Япония с изкачване на Фуджи-сан!

4200 лв.

Период на пътуване: 01.06.2020г.- 15.09.2020г. 12 дни, 10 нощувки

Пътуване из Япония с изкачване на Фуджи-сан!

0
Дни
0
Града
0
Забележителности
Days
Hours
Minutes
Seconds

изживей 12 незабравими дни

Програма
Пътуване из Япония с изкачване на Фуджи-сан!

София – Токио – Фуджи – Такаяма – Каназава – Киото – Осака – Нара – Токио – София

 • Самолетен билет София – Токио – София с вкл. летищни такси и багаж
  * Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. Пакетната цена за пътуването е валидна при наличие на свободни места по тази класа и подлежи на препотвърждение за всяка отделна заявка.
 • 10 нощувки със закуски в 3* и 4* хотели
 • 7 дневен пас за влака-стрела, както и всички останали влакове, които ще използвате за тези 7 дни
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 • Професионално подбран маршрут, с акцент върху най- големите забележителности на региона
 • Лични разходи
 • Допълнителен транспорт или мероприятие извън програмата
 • Допълнително се заплаща ~600 лева за единична стая
 • Плащане на депозит от 50% от сумата по банков път. Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит!
  * Възможно е плащане на вноски- обадете ни се и заедно ще измислим най- доброто решение!
 • Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването
 • Копие от международния Ви паспорт
  * международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване
 • За контакти: Воаяж Би Травел ЕООД,  лиценз No. РК-01-7617 Борислава Цекова, Мениджър Пътувания 
 • Тел.: 0899 913 627 
 • e-mail: voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни: Воаяж Би Травел ЕООД   Уникредит Сметка в лева IBAN- BG92UNCR70001522746415
 • Моля, на платежното нареждане отбележете: 1. Основание: Екскурзия до Япония 2. Получател: Воаяж Би Травъл ЕООД 3. Наредител: Вашето име.

Не се изискват визи за българи. 

За нас работата не е задължение, а удоволствие. Искрено вярваме, че пътешествията са най- лесният начин да се отворят пред всеки от нас нови хоризонти, това е и най-приятният тип образование и възпитание. Всички програми, които предлага агенцията, се базират на личен опит и преживявания.

Много държим да ви помогнем да се докоснете до автентичността на мястото, което посещавате., затова и се съобразяваме с личните ви предпочитания и желания!

Освен че по този начин ще си осигурите цялата свобода за периода, в който да пътувате, местата, които да посетите и времето, което да им отделите, има и още едно немаловажно нещо! За голяма изненада на много от хората, индивидуалното пътуване често е и на по-добра цена спрямо груповите екскурзии.

Индивидуалните пътувания са пътувания без водач от агенцията. Тези пътувания са препоръчителни за тези от вас, които желаят да пътуват самостоятелно по някоя от нашите програми, по ваш собствен маршрут или да създадем заедно такъв. Маршрут можем да направим за колкото време искате и за където поискате, изготвен в пълна хармония с вашите желания. Важните сте единствено вие! Ние сме хора с голям опит в организирането и бюджетирането на пътувания до далечни дестинации и с радост ще ви помогнем да откриете света по свой собствен начин. От нас ще получите цялата организация по пътуването: изработване на индивидуална програма, придвижване, настаняване, проучване на забележителности и интересни места, бюжетиране на място, препоръки и пр.

След като си починете, на свечеряване можете да отидете до Metropolitan Government Building, от където да набюдавате залеза над Токио.

Кулите на Metropolitan Government Building са се превърнали в лицето на западната страна на гара Шинджуку. От 202-метрови обсерватории за наблюдение, разположени на 45-ия етаж се вижда целия град! Ако имате късмет и времето е ясно, ще можете да видите и вулкана Фуджи от там.

За вечеря може да се настаните в някоя изакая (местна кръчма) на Piss Alley, където можете да похапнете якитори (традиционна местна скара) и да пийнете саке.

Piss Alley е една от най-старите запазени улички на Токио и се нарича така още от времето, когато е била сенчеста дестинация за престъпниците, където пиели питието си. Поради липсата на тоалетни по онова време, хората се облекчавали, където намирали, откъде идва и името на улицата. Днес е една великолепна вечерна дестинация, където можете да намерите вкусна автентична храна и да придобиете първоначална представа за местната култура и как се забавляват местните!

Ден за храмове и паркове. Първата спирка е най – старият, а и най- големият будистки храм в Токио – Сенсо-джи.

Сенсо-джи е посветен на богинята на милосърдието Каннон и се намира в историческия квартал Асакуса. Според легендата през 628 година двама братя уловили от река Сумида статуята на Каннон и въпреки че я върнали обратно в реката, тя винаги се връщала обратно на брега. Така храмът бил построен в близост до реката в памет на богинята. Строежът му е завършен през 645 година, което го прави най-стария храм в Токио. Външният вход на храма Каминаримон, наричан още “Гръмотевичния вход”, е символ на квартал Асакуса и цял Токио. Търговската улица Накамисе води до втория вход на храма – Хозомон. Там може да се сдобиете с известните японски ветрила и роби, както и да опитате традиционни за региона ястия.

След разходка в красивата градина, в която е разположен той може да отделите време на сувенирните магазини около храма. В Токио няма много такива, затова ако искате магнитчета или други подобни, тук е мястото за тях. Можете да опитате и множество местните деликатеси, приготвени на място.

От храма се вижда и издълженият силует на – Токио Скай Трий (634 м). Това е най-високата телевизионна кула в света, по-висока от кулата в китайския град Гуанчжоу (600 метра). Изграждането ѝ започва през юли 2008 година и в него са участвали общо 580 000 работници, както е било при строежа на Токийската кула с височина 333 метра, издигната през 1958 година и станала емблематична за следвоенното възстановяване на страната.

“Небесното дърво” на Токио е замислено, за да привлича посетители от цял свят, като илюстрира една нова култура и да представя Токио като град, щадящ природата. В нея няма офиси, нито жилища, но има наблюдателни платформи на височина от 350 и 450 метра. Околностите ще бъдат преобразени напълно, за да бъдат превърнати в нов туристически център, място за събития и търговски обекти в северната част на Токио, където все още няма голяма динамика, но цените на апартаментите скачат все повече през последните години.

На близо се намира Kappabashi Street – улицата за ресторантьорско оборудване и посуда. Ако имате интерес да си купите или разгледате традициционни японки ножове, чайници, чаши и пр., тук е мястото.

Продължавате към парка Уено – едно от най – популярните места за наблюдаване на японските вишни в Токио. Паркът разполага с множество шинтоистки храмове, които може да разгледате, зоологическа градина и няколко музея.

Следва Акихабара. Акихабара получава прозвището „Електрическият град“ малко след Втората световна война заради това, че се превръща в голям търговски център за домакински електрически уреди и заради развилия се след войната черен пазар. Понастоящем Акихабара е считан за отаку център (otaku – японски термин за хора с обсесивни интереси, често на аниме и манга тема). В района може да се видят често хора, облечени като герои от анимета (косплейъри). Друга типична атракция са множеството кафенета с т.нар. прислужници (момичета, облечени като прислужници).

Вечерта ви препоръчвам да се гмурнете в нощния живот на Шинджуку – един от най-емблематичните центрове за нощен живот в света!

Вулканът Фуджи е най-високата точка на Японските острови – 3776 м. Вулканичната дейност е затихнала – последното изригване е около 1707 г., когато вулканичната пепел стигнала до Токио. Сега кратерът е покрит почти през цялата година с гъста снежна покривка с изключение на месеците юли и август, когато е най-удобното време за изкачване.

Вулканът Фуджи е не само чудо на природата, но и свещено място. Будистите го почитат като врата към отвъдния свят. Кратерът на вулкана е известен с името Найин (Светилището). Фуджи-сан заема важно място и в древната японска религия шинтоизъм, чиито последователи вярват, че скалите, дърветата и всички природни форми се обитават от богове и духове.

Най-посещавания връх в света е именно Фуджи-сан.

За повече информация за Фуджи – свещената мъжка планина тук

Днес ще се придвижите до Такаяма (~ 5 ч). Такаяма е град в планинския район Хида, намиращ се в префектура Гифу. За да го разграничи от други места наречени Такаяма, името на града се допълва с Хида-Такаяма. Такаяма е запизил старите традиции, подобно на няколко други японски градове, особено в своята добре запазена стара част на града. Сега той се нарежда сред един от основните избори на туристи, които желаят да добавят провинциален елемент в своите маршрути.

Такаяма се отличава като източник на висококачествена дървесина и високо квалифицирани дърводелци по време на феодалните времена.

След настаняване в хотела и кратка почивка се отправяте  към Hida Folk Village – открит музей, където традиционната архитектура е пресъздадена в прекрасна планинска обстановка.

След това предлагаме да отделите време да разгледате запазения стар град, за да усетите атмосферата от периода Едо (1603-1868г.)

Местността е известна и с телешкото си месо, така че за вечеря можете да опитате в някой местен ресторант.

Оставете малко време от вечерта и за традиционна японска баня с изворна вода! На място има всичко, което ви е необходимо за банята. Не се допуска влизане в басейните с бански костюми!

Районът Хида е известен и с производството на зеленчуци на голяма височина. Предлагаме Ви да започнете деня с разглеждането на сутрешните пазари – Miyagawa Market и Jinya-mae Market, които датират отпреди 600 години.

Продължавате към Каназава (~3 ч. път)

Успял да избегне бомбардировките през Втората световна война, Каназава съчетава модерна и традиционна Япония. Старинният град Каназава (Kanazawa) е шедьовър на японската култура, макар и да е популярен като туристическа дестинация повече сред японците, а по-малко сред западните посетители. Той е главен град на областта Ишикава (Ishikawa) в Япония. В буквален превод името Каназава означава „тресавище от злато”. Наричат го така заради много легенди, свързани с него. Една от историите разказва за селянин, който бил земеделец и отглеждал картофи. След като събирал зеленчуците, той отмивал златния прах, полепнал по тях и го събирал в своя кладенец.

Градът е може би най-запазеното голямо населено място с архитектура от т.нар. Едо период (1603-1868г.)

След настаняване в хотела следва разходка в квартала на гейшите, където можете да посетите и Shima Geisha House – една от двете запазени къщи на гейши в квартала.

За повече информация за Каназава – градът от злато можете тук.

Ще започнете деня с посещение на самурайския квартал Nagamachi, а после ще се отправите към замъка Каназава и една от трите най – красиви градини в Япония – Kenrokuen, изградени през 17 в. Градината е най-красива през пролетта, когато черешовите и кайсиевите дървета цъфтят около водните басейни, през които се кръстосват красиви дървени мостове. Но дори и през зимата макар и обсипана със сняг, градината също е впечатляваща гледка.

От 1583 г. до края на Едо периода, Замъкът Каназава е седалището на мощния клан Маеда, господари на Кага – феодален домейн, на второ място по богатство след Токугава. Замъкът е опожаряван няколко пъти през вековете, като след последните пожари през 1881 са оцелели само две складови помещения и портата Ишикава. Портата датира от 1788 г.

Следва придвижване към старата столица на Япония – Киото (~3 ч. път).

Киото е един от градовете с най-богата култура в Азия, с население от 1,5 милиона души. Дом е на 17 обекта от световното наследство на ЮНЕСКО, както и на 1600 будистки храмове и 400 шинтоистки светилища.

В миналото е бил столица на императорска Япония, а днес е столица на префектура Киото. През 8 век с разпространението на будизма и опита на последователите му да се месят в политиката на правителството, императорът взима решение да премести столицата далеч от будисткото влияние.
През 794 г. новата столица Хейан-кьо се превръща в седалище на императорския двор. По-късно градът е преименуван на Киото (столица-град) и остава столица на Япония до преместването ѝ през 16 век в Едо (днешно Токио).
През Втората световна война, въпреки решението на американското правителство да хвърли атомна бомба над града, Киото е пощаден.

Привечер ви препоръчвам да се разходите между историческите дървени къщи и малки улички в квартала на гейшите Гион. Можете да поседнете в близост до реката Камо, където да се слеете с местните и да се полюбувате на прекрасната гледка.

*Ако желаете си оставете време да посети чаена церемония + традиционно шоу в Гион. Церемониите започват от 18:00 и от 19:00 ч., а цената е 3500 йени на човек.

Киото е изключително богат на храмове. Подбрали сме 3 различни по архитектура, религия и значение храма, които според нас си струват най-много да се видят.

Един от най-старите и най-важни Шинто светилища в Япония – Фушими Инари. Той е в списъка на ЮНЕСКО и датира още от преди Киото да стане столица, притежава 53 сгради и е разположено в гора с вековни дървета.

След тази вдъхновяваща разходка сред природа следва храмът на 1001 -та статуи на Канон, богинята на милосърдието. Това е един от малкото храмове, в които може да се влиза вътре. Снимките са забранени, но ви гарантрам, че 1001 -те дървени статуи с човешки размер, които се намират вътре, ще ви впечатлят и ще се запечатат в съзнанието Ви!

И третият – зашеметяващият дзен будистки Златен храм (Кинкаку-джи). Ако искаме да посочим един от символите на Киото, то това несъмнено е Златният храм Кинкакуджи (на японски език кин означава злато). Построен е през 1397 година като крайградска вила на шогуна Ашикага Йошимицу и е от периода Муромачи (1336г. – 1573г.). Неговият син превръща вилата в храм, наречен формално Рокуон-джи. Конструкцията е триетажна с четириъгълен покрив, събран в една централна точка. Стените са покрити със златен слой, който придава магията на павилиона. Градината, която го заобикаля е също изумително красива със своите езеро, малки пътечки, ручеи и екзотична растителност като едно допълнение към златното чудо в нейния център. Ето защо, комплексът е обявен за световен паметник на културата през 1994 година.

След разходката по храмове се отправяте към третия по големина град с население 2,7 милиона души и неофициална кулинарна столица на Япония – Осака (~1 ч.)

Осака е историческата и търговска столица на Япония и все още е един от най-добре развитите индустриални центрове и пристанища в страната. Градът, познат днес, е проектиран през септември 1956 г.

Това е мястото с най – вкусна улична храна в страната и огромно количество ресторанти и барове, които не бива да пропускате. Казват, че в Осака са и най-добрите и разговорливи хора в Япония, за разлика от тези в Токио, например, където са прекалено заети, за да бъдат дружелюбни.

Интересен факт за Осака също е и, че за разлика от останалата част от страната, където всички стоят от ляво, когато се возят на ескалатори или вървят по тротоара (поради обратното движение в Япония), то в Осака всички стоят от дясно!

Предлагаме Ви първата част от деня да посветите на най-старата столица на Япония – Нара, любимо място на всички туристи. Поели към символа на Нара – храма Тодайджи, ще преминете през парка на елените (Nara Koen), с които градът също е известен. Главната забележителност на града е колосалната бронзова статуя на седнал Буда, разположена в Тодайджи (“Големият източен храм”), смятан за най-голямата дървена постройка в света. Най-посещаваното място в Нара привлича будистки поклонници и чужденци от векове. 16-метровият Дайбуцу Буда е най-големият седнал Буда в Япония и е бил  поръчан през 743 г., скоро след като Нара е основана като столицата на новообединена Япония. (Дворът се премества в Киото през 794 г., където остава над 1000 години.)

Будизмът, внесен от Китай през VІ в., процъфтява и това превръща Нара в политически и културен център. Паркът „Нара“ с неговите 5200 декара изкуствени езера, тревисти поляни, дървета и храмове е местообитание на местните елени, за които се вярва, че са свещени пратеници на боговете на храма. Над 1000 от тях бродят из земите, без да се плашат от хората и биват милвани, докато не започнат да ядат сламени чанти, закуските на учениците, дори вашата книжна карта на града.

На връщане от Нара ще посетите и замъка в Осака и неговата прекрасна градина.

Най-интересната забележителност на града безспорно е Замъкът Осака (Osaka Castle), който е построен през 1576 година. Той има пет-етажната главна кула, която днес впечатлява с възстановената си по образеца си от миналото архитектура, в която могат да се видят многобройни произведения на изкуството.

Замъкът Осака е бил строен с цел да бъде най-здравият и най-красивият в Япония. Над 30 000 души се трудят неуморно денонощно за издигането на красивия приказен дворец, който е и един от най-известните и посещавани замъци в цяла Япония.

Замъкът е напълно възстановен през 1620 година, след като бива разрушен през 1615 г. Но 45 години по късно неговата главна кула е поразена от мълния и тотално унищожена. Кулата е възстановена в оригиналния си вид едва през 1931 година. Цяло чудо е, че по време на войната нито една част от двореца не е засегната от честите бомбардировки и въздушни нападения.

След това отново се качвате на влака стрела и се отправяте към столицата (~ 3:30 ч.).

Днес предлагаме да посетите един от най-големите рибни пазари в света – Цукиджи (Tsukiji Fish Market), който беше и най-големият пазар на едро за риба и морски дарове в света до 2018г. Пазарът осигурява 90% от рибата, консумирана в Токио! Задължително яжте суши и опитайте колкото можете повече местни рибни и други деликатеси, предлагани там. Струва си!

А след това на пешеходно разстояние се намира и най-богата и най – известна търговска част на Токио – Гинза.

Гинза е името на първата търговска алея в Япония. С течение на годините Гинза се превръща в един от най-популярните квартали в Токио, както и сред най-добрите места за забавления в страната. Други японски градове се опитват да имитират Токио чрез създаване на собствена Гинза и в действителност понятието се е превърнало в синоним на луксозен търговски район.

Оригиналната Гинза в Токио е една от най-скъпите търговски улици в света. Освен всички водещи магазини на луксозни марки като Louis Vuitton, Chanel, Gucci, Dior и дори магазин на Apple с гигантски размери, в района има и отлични ресторанти, хотели, театри, кина, нощни клубове, магазини, както и културни институции като музеи и художествени галерии.

След това ще се качите на влакче, което се движи само без водач и ще се отправите към най-големия изкуствен остров в Япония – Одайба, наслаждавайки се на невероятно красивата панорамна гледка, която се открива по пътя. Островът е известен със своите центрове за шопинг и забавления. Също така има и плаж, от където може да се полюбувате на прекрасните светлини на Rainbow bridge (“Моста на дъгата” ).

Одайба е голям изкуствен остров в Токийския залив, до който се стига през “Моста на дъгата” от центъра на Токио. Първоначално е бил построен за отбранителни цели през 1850 година, а в края на 20 век е драстично разширени като област пристанище. От 1990 г. насам се е развил като основен търговски и жилищен квартал, както и зона за отдих. Одайба, заедно с Минато Мирай 21 в Йокохама, са две от малкото места в района на Токио, където можем да се насладим на морския бряг.

Последният ден отделете зa най-големия шинтуиски храм в Токио – Мейджи, построен в чест на първия съвременен император на Япония.

Построен е в чест на император Мейджи, по времето когато в Япония настъпват големи промени, превърнали страната в светска. След това преминавате към Хараджуку – район, посещаван главно от младежи и притежаващ много специфична атмосфера. Това е център на алтернативната мода и различни направления на субкултурата на Япония. През празнични дни тук се събират хора с екстремно оригинални костюми в различна тематика, които привличат около себе си туристи с фотоапарати.

Красивият парк в Шинджуку, който притежава няколко различни градини и е великолепно красив особено в сезона на вишните остава за накрая, когато гарантирано всички дървета ще са вече разцъфнали!

Националният парк Шинджуку Гьоен в Токио е един от най-известните и красиви паркове в Токио. Огромният парк е бил резиденция на императорското семейство, а сега паркът е под юрисдикцията на Националното министерство на околната среда.

Ще имате свободни следобед и вечер, за да можете да се наслади по свое му на последните оставащи часове в най-големия и зашеметяващ град в света – Токио!

Кацане в София на същия ден.

Запознай се с Япония

Go into the places only locals are familiar with. Visit little known hideouts and avenues that open the mind into what being a local is all about.

Галерия

Take a peek inside our Wonderworld

Имате въпроси?

Индивидуално пътешествие до Япония

4250 лв.

Период на пътуване: 01.03.2020г. - 15.12.2020г. 12 дни, 10 нощувки

Индивидуално пътешествие до Япония

0
Дни
0
Града
0
Забележителности
Days
Hours
Minutes
Seconds

изживей 12 незабравими дни

Програма
Индивидуално пътешествие до Япония

София – Токио – Хаконе – Йокохама  – Такаяма – Каназава – Киото – Осака – Нара – Токио – София

 • Самолетен билет София – Токио – София с вкл. летищни такси и багаж
  * Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. Пакетната цена за пътуването е валидна при наличие на свободни места по тази класа и подлежи на препотвърждение за всяка отделна заявка.
 • 10 нощувки със закуски в 3* и 4* хотели
 • 7 дневен пас за влака-стрела, както и всички останали влакове, които ще използвате за тези 7 дни
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 • Професионално подбран маршрут, с акцент върху най- големите забележителности на региона
 • Лични разходи
 • Допълнителен транспорт или мероприятие извън програмата
 • Допълнително се заплаща ~600 лева за единична стая
 • Плащане на депозит от 50% от сумата по банков път. Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит!
  * Възможно е плащане на вноски- обадете ни се и заедно ще измислим най- доброто решение!
 • Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването
 • Копие от международния Ви паспорт
  * международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване
 • За контакти: Воаяж Би Травел ЕООД,  лиценз No. РК-01-7617 Борислава Цекова, Мениджър Пътувания 
 • Тел.: 0899 913 627 
 • e-mail: voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни: Воаяж Би Травел ЕООД   Уникредит Сметка в лева IBAN- BG92UNCR70001522746415
 • Моля, на платежното нареждане отбележете: 1. Основание: Екскурзия до Япония 2. Получател: Воаяж Би Травъл ЕООД 3. Наредител: Вашето име.

Не се изискват визи за българи. 

За нас работата не е задължение, а удоволствие. Искрено вярваме, че пътешествията са най- лесният начин да се отворят пред всеки от нас нови хоризонти, това е и най-приятният тип образование и възпитание. Всички програми, които предлага агенцията, се базират на личен опит и преживявания.

Много държим да ви помогнем да се докоснете до автентичността на мястото, което посещавате., затова и се съобразяваме с личните ви предпочитания и желания!

Освен че по този начин ще си осигурите цялата свобода за периода, в който да пътувате, местата, които да посетите и времето, което да им отделите, има и още едно немаловажно нещо! За голяма изненада на много от хората, индивидуалното пътуване често е и на по-добра цена спрямо груповите екскурзии.

Индивидуалните пътувания са пътувания без водач от агенцията. Тези пътувания са препоръчителни за тези от вас, които желаят да пътуват самостоятелно по някоя от нашите програми, по ваш собствен маршрут или да създадем заедно такъв. Маршрут можем да направим за колкото време искате и за където поискате, изготвен в пълна хармония с вашите желания. Важните сте единствено вие! Ние сме хора с голям опит в организирането и бюджетирането на пътувания до далечни дестинации и с радост ще ви помогнем да откриете света по свой собствен начин. От нас ще получите цялата организация по пътуването: изработване на индивидуална програма, придвижване, настаняване, проучване на забележителности и интересни места, бюжетиране на място, препоръки и пр.

След като си починете, на свечеряване можете да отидете до Metropolitan Government Building, от където да набюдавате залеза над Токио.

Кулите на Metropolitan Government Building са се превърнали в лицето на западната страна на гара Шинджуку. От 202-метрови обсерватории за наблюдение, разположени на 45-ия етаж се вижда целия град! Ако имате късмет и времето е ясно, ще можете да видите и вулкана Фуджи от там.

За вечеря може да се настаните в някоя изакая (местна кръчма) на Piss Alley, където можете да похапнете якитори (традиционна местна скара) и да пийнете саке.

Piss Alley е една от най-старите запазени улички на Токио и се нарича така още от времето, когато е била сенчеста дестинация за престъпниците, където пиели питието си. Поради липсата на тоалетни по онова време, хората се облекчавали, където намирали, откъде идва и името на улицата. Днес е една великолепна вечерна дестинация, където можете да намерите вкусна автентична храна и да придобиете първоначална представа за местната култура и как се забавляват местните!

Ден за храмове и паркове. Първата спирка е най – старият, а и най- големият будистки храм в Токио – Сенсо-джи.

Сенсо-джи е посветен на богинята на милосърдието Каннон и се намира в историческия квартал Асакуса. Според легендата през 628 година двама братя уловили от река Сумида статуята на Каннон и въпреки че я върнали обратно в реката, тя винаги се връщала обратно на брега. Така храмът бил построен в близост до реката в памет на богинята. Строежът му е завършен през 645 година, което го прави най-стария храм в Токио. Външният вход на храма Каминаримон, наричан още “Гръмотевичния вход”, е символ на квартал Асакуса и цял Токио. Търговската улица Накамисе води до втория вход на храма – Хозомон. Там може да се сдобиете с известните японски ветрила и роби, както и да опитате традиционни за региона ястия.

След разходка в красивата градина, в която е разположен той може да отделите време на сувенирните магазини около храма. В Токио няма много такива, затова ако искате магнитчета или други подобни, тук е мястото за тях. Можете да опитате и множество местните деликатеси, приготвени на място.

От храма се вижда и издълженият силует на – Токио Скай Трий (634 м). Това е най-високата телевизионна кула в света, по-висока от кулата в китайския град Гуанчжоу (600 метра). Изграждането ѝ започва през юли 2008 година и в него са участвали общо 580 000 работници, както е било при строежа на Токийската кула с височина 333 метра, издигната през 1958 година и станала емблематична за следвоенното възстановяване на страната.

“Небесното дърво” на Токио е замислено, за да привлича посетители от цял свят, като илюстрира една нова култура и да представя Токио като град, щадящ природата. В нея няма офиси, нито жилища, но има наблюдателни платформи на височина от 350 и 450 метра. Околностите ще бъдат преобразени напълно, за да бъдат превърнати в нов туристически център, място за събития и търговски обекти в северната част на Токио, където все още няма голяма динамика, но цените на апартаментите скачат все повече през последните години.

На близо се намира Kappabashi Street – улицата за ресторантьорско оборудване и посуда. Ако имате интерес да си купите или разгледате традициционни японки ножове, чайници, чаши и пр., тук е мястото.

Продължавате към парка Уено – едно от най – популярните места за наблюдаване на японските вишни в Токио. Паркът разполага с множество шинтоистки храмове, които може да разгледате, зоологическа градина и няколко музея.

Следва Акихабара. Акихабара получава прозвището „Електрическият град“ малко след Втората световна война заради това, че се превръща в голям търговски център за домакински електрически уреди и заради развилия се след войната черен пазар. Понастоящем Акихабара е считан за отаку център (otaku – японски термин за хора с обсесивни интереси, често на аниме и манга тема). В района може да се видят често хора, облечени като герои от анимета (косплейъри). Друга типична атракция са множеството кафенета с т.нар. прислужници (момичета, облечени като прислужници).

Вечерта ви препоръчвам да се гмурнете в нощния живот на Шинджуку – един от най-емблематичните центрове за нощен живот в света!

Ден за Хаконе – част от Националния парк Фуджи-Хаконе-Изу.

Хаконе е известен с горещите си извори, природни красоти и най – вече като емблематично място, откъдето може да се наблюдава вулканът Фуджи.

Вулканът Фуджи е най-високата точка на Японските острови – 3776 м. Вулканичната дейност е затихнала – последното изригване е около 1707 г., когато вулканичната пепел стигнала до Токио. Сега кратерът е покрит почти през цялата година с гъста снежна покривка с изключение на месеците юли и август, когато е най-удобното време за изкачване.

Вулканът Фуджи е не само чудо на природата, но и свещено място. Будистите го почитат като врата към отвъдния свят. Кратерът на вулкана е известен с името Найин (Светилището). Фуджи-сан заема важно място и в древната японска религия шинтоизъм, чиито последователи вярват, че скалите, дърветата и всички природни форми се обитават от богове и духове.

Най-посещавания връх в света е именно Фуджи-сан.

На връщане от Хаконе може да спрете в Йокохама, за да се разходите по крайбрежието и да се полюбувате на вечерните светлини и на най-голямото пристанище в страната.

На връщане към хотела се отбийте и до най-натовареното кръстовище в света, намиращо се в Шибуя. Кварталът е известен с ресторантите и нощния си живот. Можете да се снимате и със статуята на Хачико, която се намира пред входа на метростанцията.

Днес ще се придвижите към Такаяма (~ 5 ч). Такаяма е град в планинския район Хида, намиращ се в префектура Гифу. За да го разграничи от други места наречени Такаяма, името на града се допълва с Хида-Такаяма. Такаяма е запизил старите традиции, подобно на няколко други японски градове, особено в своята добре запазена стара част на града. Сега той се нарежда сред един от основните избори на туристи, които желаят да добавят провинциален елемент в своите маршрути.

Такаяма се отличава като източник на висококачествена дървесина и високо квалифицирани дърводелци по време на феодалните времена.

След настаняване в хотела и кратка почивка се отправяте  към Hida Folk Village – открит музей, където традиционната архитектура е пресъздадена в прекрасна планинска обстановка.

След това предлагаме да отделите време да разгледате запазения стар град, за да усетите атмосферата от периода Едо (1603-1868г.)

Местността е известна и с телешкото си месо, така че за вечеря можете да опитате в някой местен ресторант.

Оставете малко време от вечерта и за традиционна японска баня с изворна вода! На място има всичко, което ви е необходимо за банята. Не се допуска влизане в басейните с бански костюми!

Районът Хида е известен и с производството на зеленчуци на голяма височина. Предлагаме Ви да започнете деня с разглеждането на сутрешните пазари – Miyagawa Market и Jinya-mae Market, които датират отпреди 600 години.

Продължавате към Каназава (~3 ч. път)

Успял да избегне бомбардировките през Втората световна война, Каназава съчетава модерна и традиционна Япония. Старинният град Каназава (Kanazawa) е шедьовър на японската култура, макар и да е популярен като туристическа дестинация повече сред японците, а по-малко сред западните посетители. Той е главен град на областта Ишикава (Ishikawa) в Япония. В буквален превод името Каназава означава „тресавище от злато”. Наричат го така заради много легенди, свързани с него. Една от историите разказва за селянин, който бил земеделец и отглеждал картофи. След като събирал зеленчуците, той отмивал златния прах, полепнал по тях и го събирал в своя кладенец.

Градът е може би най-запазеното голямо населено място с архитектура от т.нар. Едо период (1603-1868г.)

След настаняване в хотела следва разходка в квартала на гейшите, където можете да посетите и Shima Geisha House – една от двете запазени къщи на гейши в квартал.

За повече информация за Каназава – градът от злато можете тук.

Ще започнете деня с посещение на самурайския квартал Nagamachi, а после ще се отправите към замъка Каназава и една от трите най – красиви градини в Япония – Kenrokuen, изградени през 17 в. Градината е най-красива през пролетта, когато черешовите и кайсиевите дървета цъфтят около водните басейни, през които се кръстосват красиви дървени мостове. Но дори и през зимата макар и обсипана със сняг, градината също е впечатляваща гледка.

От 1583 г. до края на Едо периода, Замъкът Каназава е седалището на мощния клан Маеда, господари на Кага – феодален домейн, на второ място по богатство след Токугава. Замъкът е опожаряван няколко пъти през вековете, като след последните пожари през 1881 са оцелели само две складови помещения и портата Ишикава. Портата датира от 1788 г.

Следва придвижване към старата столица на Япония – Киото (~3 ч. път).

Киото е един от градовете с най-богата култура в Азия, с население от 1,5 милиона души. Дом е на 17 обекта от световното наследство на ЮНЕСКО, както и на 1600 будистки храмове и 400 шинтоистки светилища.

В миналото е бил столица на императорска Япония, а днес е столица на префектура Киото. През 8 век с разпространението на будизма и опита на последователите му да се месят в политиката на правителството, императорът взима решение да премести столицата далеч от будисткото влияние.
През 794 г. новата столица Хейан-кьо се превръща в седалище на императорския двор. По-късно градът е преименуван на Киото (столица-град) и остава столица на Япония до преместването ѝ през 16 век в Едо (днешно Токио).
През Втората световна война, въпреки решението на американското правителство да хвърли атомна бомба над града, Киото е пощаден.

Привечер ви препоръчвам да се разходите между историческите дървени къщи и малки улички в квартала на гейшите Гион. Можете да поседнете в близост до реката Камо, където да се слеете с местните и да се полюбувате на прекрасната гледка.

*Ако желаете си оставете време да посети чаена церемония + традиционно шоу в Гион. Церемониите започват от 18:00 и от 19:00 ч., а цената е 3500 йени на човек.

Киото е изключително богат на храмове. Подбрали сме 3 различни по архитектура, религия и значение храма, които според нас си струват най-много да се видят.

Един от най-старите и най-важни Шинто светилища в Япония – Фушими Инари. Той е в списъка на ЮНЕСКО и датира още от преди Киото да стане столица, притежава 53 сгради и е разположено в гора с вековни дървета.

След тази вдъхновяваща разходка сред природа следва храмът на 1001 -та статуи на Канон, богинята на милосърдието. Това е един от малкото храмове, в които може да се влиза вътре. Снимките са забранени, но ви гарантрам, че 1001 -те дървени статуи с човешки размер, които се намират вътре, ще ви впечатлят и ще се запечатат в съзнанието Ви!

И третият – зашеметяващият дзен будистки Златен храм (Кинкаку-джи). Ако искаме да посочим един от символите на Киото, то това несъмнено е Златният храм Кинкакуджи (на японски език кин означава злато). Построен е през 1397 година като крайградска вила на шогуна Ашикага Йошимицу и е от периода Муромачи (1336г. – 1573г.). Неговият син превръща вилата в храм, наречен формално Рокуон-джи. Конструкцията е триетажна с четириъгълен покрив, събран в една централна точка. Стените са покрити със златен слой, който придава магията на павилиона. Градината, която го заобикаля е също изумително красива със своите езеро, малки пътечки, ручеи и екзотична растителност като едно допълнение към златното чудо в нейния център. Ето защо, комплексът е обявен за световен паметник на културата през 1994 година.

След разходката по храмове се отправяте към третия по големина град с население 2,7 милиона души и неофициална кулинарна столица на Япония – Осака (~1 ч.)

Осака е историческата и търговска столица на Япония и все още е един от най-добре развитите индустриални центрове и пристанища в страната. Градът, познат днес, е проектиран през септември 1956 г.

Това е мястото с най – вкусна улична храна в страната и огромно количество ресторанти и барове, които не бива да пропускате. Казват, че в Осака са и най-добрите и разговорливи хора в Япония, за разлика от тези в Токио, например, където са прекалено заети, за да бъдат дружелюбни.

Интересен факт за Осака също е и, че за разлика от останалата част от страната, където всички стоят от ляво, когато се возят на ескалатори или вървят по тротоара (поради обратното движение в Япония), то в Осака всички стоят от дясно!

Предлагаме Ви първата част от деня да посветите на най-старата столица на Япония – Нара, любимо място на всички туристи. Поели към символа на Нара – храма Тодайджи, ще преминете през парка на елените (Nara Koen), с които градът също е известен. Главната забележителност на града е колосалната бронзова статуя на седнал Буда, разположена в Тодайджи (“Големият източен храм”), смятан за най-голямата дървена постройка в света. Най-посещаваното място в Нара привлича будистки поклонници и чужденци от векове. 16-метровият Дайбуцу Буда е най-големият седнал Буда в Япония и е бил  поръчан през 743 г., скоро след като Нара е основана като столицата на новообединена Япония. (Дворът се премества в Киото през 794 г., където остава над 1000 години.)

Будизмът, внесен от Китай през VІ в., процъфтява и това превръща Нара в политически и културен център. Паркът „Нара“ с неговите 5200 декара изкуствени езера, тревисти поляни, дървета и храмове е местообитание на местните елени, за които се вярва, че са свещени пратеници на боговете на храма. Над 1000 от тях бродят из земите, без да се плашат от хората и биват милвани, докато не започнат да ядат сламени чанти, закуските на учениците, дори вашата книжна карта на града.

На връщане от Нара ще посетите и замъка в Осака и неговата прекрасна градина.

Най-интересната забележителност на града безспорно е Замъкът Осака (Osaka Castle), който е построен през 1576 година. Той има пет-етажната главна кула, която днес впечатлява с възстановената си по образеца си от миналото архитектура, в която могат да се видят многобройни произведения на изкуството.

Замъкът Осака е бил строен с цел да бъде най-здравият и най-красивият в Япония. Над 30 000 души се трудят неуморно денонощно за издигането на красивия приказен дворец, който е и един от най-известните и посещавани замъци в цяла Япония.

Замъкът е напълно възстановен през 1620 година, след като бива разрушен през 1615 г. Но 45 години по късно неговата главна кула е поразена от мълния и тотално унищожена. Кулата е възстановена в оригиналния си вид едва през 1931 година. Цяло чудо е, че по време на войната нито една част от двореца не е засегната от честите бомбардировки и въздушни нападения.

След това отново се качвате на влака стрела и се отправяте към столицата (~ 3:30 ч.)

Днес предлагаме да посетите един от най-големите рибни пазари в света – Цукиджи (Tsukiji Fish Market), който беше и най-големият пазар на едро за риба и морски дарове в света до 2018г. Пазарът осигурява 90% от рибата, консумирана в Токио! Задължително яжте суши и опитайте колкото можете повече местни рибни и други деликатеси, предлагани там. Струва си!

А след това на пешеходно разстояние се намира и най-богата и най – известна търговска част на Токио – Гинза.

Гинза е името на първата търговска алея в Япония. С течение на годините Гинза се превръща в един от най-популярните квартали в Токио, както и сред най-добрите места за забавления в страната. Други японски градове се опитват да имитират Токио чрез създаване на собствена Гинза и в действителност понятието се е превърнало в синоним на луксозен търговски район.

Оригиналната Гинза в Токио е една от най-скъпите търговски улици в света. Освен всички водещи магазини на луксозни марки като Louis Vuitton, Chanel, Gucci, Dior и дори магазин на Apple с гигантски размери, в района има и отлични ресторанти, хотели, театри, кина, нощни клубове, магазини, както и културни институции като музеи и художествени галерии.

След това ще се качите на влакче, което се движи само без водач и ще се отправите към най-големия изкуствен остров в Япония – Одайба, наслаждавайки се на невероятно красивата панорамна гледка, която се открива по пътя. Островът е известен със своите центрове за шопинг и забавления. Също така има и плаж, от където може да се полюбувате на прекрасните светлини на Rainbow bridge (“Моста на дъгата” ).

Одайба е голям изкуствен остров в Токийския залив, до който се стига през “Моста на дъгата” от центъра на Токио. Първоначално е бил построен за отбранителни цели през 1850 година, а в края на 20 век е драстично разширени като област пристанище. От 1990 г. насам се е развил като основен търговски и жилищен квартал, както и зона за отдих.

Одайба, заедно с Минато Мирай 21 в Йокохама, са две от малкото места в района на Токио, където можем да се насладим на морския бряг. На 21 юни 2018 година отвори врати Digital Art Museum, който също се намира на острова. Препоръчвам ви нестандартно и съвременно преживяване, като това!
Разходка по крайбрежието също е чудесна алтернатива за тези от вас, които предпочитат да са навън. 

Последният ден отделете зa най-големия шинтуиски храм в Токио – Мейджи, построен в чест на първия съвременен император на Япония.

Построен е в чест на император Мейджи, по времето когато в Япония настъпват големи промени, превърнали страната в светска. След това преминавате към Хараджуку – район, посещаван главно от младежи и притежаващ много специфична атмосфера. Това е център на алтернативната мода и различни направления на субкултурата на Япония. През празнични дни тук се събират хора с екстремно оригинални костюми в различна тематика, които привличат около себе си туристи с фотоапарати.

Красивият парк в Шинджуку, който притежава няколко различни градини и е великолепно красив особено в сезона на вишните остава за накрая, когато гарантирано всички дървета ще са вече разцъфнали!

Националният парк Шинджуку Гьоен в Токио е един от най-известните и красиви паркове в Токио. Огромният парк е бил резиденция на императорското семейство, а сега паркът е под юрисдикцията на Националното министерство на околната среда.

Ще имате свободни следобед и вечер, за да можете да се наслади по свое му на последните оставащи часове в най-големия и зашеметяващ град в света – Токио!

Кацане в София на същия ден.

Запознай се с Япония

Go into the places only locals are familiar with. Visit little known hideouts and avenues that open the mind into what being a local is all about.

Галерия

Take a peek inside our Wonderworld

Имате въпроси?

Япония с дъх на пролет и вишни

5450.00 лв.

13 дни/10 нощувки 27.03 - 08.04.2020 -няма места! 09.04 - 21.04.2020 26.04 - 08.05.2020 07.11 - 18.11.2020

Япония с дъх на пролет и вишни

0
Дни
0
Града
0
Забележителности
Програма

Япония с дъх на пролет и вишни

София – Токио – Осака – Киото – Нара – Уджи – Каназава – Такаяма – Хаконе/Йокохама – Токио – София

* Обявените дати са за организирано пътуване с група от около 10 човека и водач от България! Ако желаете да пътувате индивидуално (без водач) се свържете с нас да ви направим оферта за датите, броя дни и местата, които искате да посетите! Ние ще направим за вас цялата логистика,  бюджетиране, ще ви дадем съвети и ще ви помогнем да направите пътуването си незабравимо!!!

  • 9 нощувки в 3* хотели със закуски
  • 1 нощувка в Рьокан -типична японска къща за гости в стар стил с включена традиционна вечеря и японска баня – онсен!!!
  • Самолетен билет София -Токио – София с включени летищни такси
  • * Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. Пакетната цена за пътуването е валидна при наличие на свободни места по тази класа и подлежи на препотвърждение за всяка отделна заявка.
  • Едноседмичен билет за влака-стрела ”Шинкансен” и всички влакове/автобуси в страната
  • Разглеждане на едни от най-големите културни, духовни и природни забележителности на Япония
  • Входни такси за местата, описани в програмата
  • Медицинска застраховка с покритие 15 000 евро
  • Български водач-преводач живял и пътувал в Япония повече от 2 години
  • Всички трансфери по програмата, включително градски транспорт
 • Допълнително се заплаща ~800 лева за единична стая
 • Лични разходи – ~ 800 лева
 • Допълнителен транспорт или мероприятие извън програмата
 • Плащане на депозит от 50% от сумата по банков път
 • Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит! Възможно е плащане на вноски- обадете ни се и заедно ще измислим най- доброто решение! Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването. Изпращане на копие на международния Ви паспорт.
 • Важно!
  Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване.
 • За контакти: Воаяж Би Травел ЕООД,  лиценз No. РК-01-7617 Борислава Цекова, Мениджър Пътувания 
 • Тел.: 0899 913 627 
 • e-mail: voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни: Воаяж Би Травел ЕООД   Уникредит Сметка в лева IBAN- BG92UNCR70001522746415
 • Моля, на платежното нареждане отбележете: 1. Основание: Екскурзия до Япония 2.Получател: Воаяж Би Травъл ЕООД 3. Наредител: Вашето име.

Не се изискват се визи за българи.

 • Програмата ни е балансирана и изчистена. Съветвали сме се с нашите клиенти, за да постигнем максимално удобство и удовлетворение от пътешествието. За нас е важен вашият комфорт при придвижване и настаняване, и не правим компромиси с това. Държим максимално да се докоснете до автентично преживяване и обръщаме внимание винаги когато можем и на вашите лични желания. Можем да си го позволим, защото пътуваме с групи до 10 човека. Включили сме разглеждането на най-големите забележителности по райони, без да се отегчаваме или бързаме прекалено много. Винаги имаме време да изпием по едно еспресо някъде или да се спрем на някое магазинче с вкусотийки. Специално внимание обръщаме на деликатесите по райони и за всеки ден сме ви приготвили нещо различно да опитате.
 • Нашата авторска програма претърпя няколко трансформации, за да можем днес да ви я представим в най-завършения и рафиниран вариант!
  За да стигнем до тук, се консултирахме с десетките ни клиенти, които вече пътуваха по програмата, за да изчистим максимално динамиката й и да гарантираме оптимално удобство и пълно удовлетворение от пътешествието.
  За нас вашият комфорт по време на придвижването, настаняването и цялостното преживяване е топ приоритет и не сме склонни на никакви компромиси в това отношение.
 • Много държим да ви помогнем да се докоснете до автентичността на мястото, което посещавате. Затова и се съобразяваме с личните ви предпочитания и желания, винаги когато това е възможно. А при нас това е възможно доста често заради ограничените места във всяка група – те са не повече от 10.
 • Разбира се, включили сме най-атрактивните забележителности, но без да препускаме и без да допускаме да се отегчите в морето от туристи. Винаги ще намерим време за чаша ароматно кафе в някоя тиха уличка по пътя или за нещо вкусно в местна пекарна.
 • Обръщаме специално внимание на локалните деликатеси и сме ви подготвили емблематично меню на специално място за всеки от районите, които посещаваме.

Полет за Токио, трансфер (с такси) и настаняване в хотел. Ще пристигнем вечерта.

Полетът се извършва от катарски или турски авиолинии. Прекачването е оптимално без да има продължително чакане за следващ полет.  

Ден за паркове и храмове. Ще започнем с красивите източни градини на Императорския дворец. Те са част от вътрешния дворец и са отворени за посещение. Нито една от основните сгради не е запазена до днес, но все още могат да се видят ровове, стени и входни порти. Замъкът Едо е бил резиденция на шогуна Токугава, който управлявал Япония от 1603 до 1867 г. Император Мейджи също пребивавал там от 1868 до 1888 г., преди да се премести в новоизградения имперски дворец.

След това ще се отправим към най – големия шинтоистки храм в Токио – Мейджи джунгу, построен в чест на първия съвременен император на Япония.

Построен е в чест на император Мейджи, по времето на когото в Япония настъпват големи промени, превърнали страната в модерна държава.

Meiji Jingu е шинтоистко светилище. Шинто се нарича древната религия на Япония и е дълбоко вкоренена в японския живот. Шинто няма основател, нито свещена книга, а дори и концепцията за религиозно обръщане, но и Шинто ценности, например хармония с природата и добродетели като “Магокоро (искрено сърце)”. В шинто, някаква божественост се намира в ками (божествен дух), и може да се каже, че има неограничен брой ками. Можете да видите Ками в митологията, в природата и в човешките същества. От древни времена японските хора са почувствали благоговение и благодарност към такива Ками и посветени светилища на много от тях. Този храм е посветен на божествените души на император Meiji и неговата съпруга Empress Shoken (техните гробници са в Киото).

Император Мейджи почива през 1912 г. и императрица Шокен през 1914 г. След смъртта им хората искат да почетат своите добродетели и да ги почитат завинаги. Така те даряват 100 000 дървета от цяла Япония и от чужбина, и са работили доброволно, за да създадат тази гора. Така, благодарение на искреното сърце на народа, този храм е създаден на 1 ноември 1920 година.

Светилището е унищожено по време на Втората световна война, но е възстановено скоро след това.

В първите дни на Нова година светилището редовно посреща повече от три милиона посетители за първите молитви (hatsumode), повече от всяко друго светилище или храм в страната. През останалата част от годината често се срещат традиционни сватбени сбирки.

Преминаваме към Хараджуку – район, посещаван главно от младежи и притежаващ много специфична атмосфера. Това е център на алтернативната мода и различни направления на субкултурата на Япония. През празнични дни тук се събират хора с екстремно оригинални костюми в различна тематика, привличат около себе си туристи с фотоапарати.

Ще обядваме нещо традиционно. За всеки ден ще ви подготвили различни неща, за да се насладите максимално на местната кухня.

След обяд ще се отбием и до емблематичното и най – натоварено кръстовище в света, намиращо се в Шибуя. Кварталът е известен с ресторантите и нощния си живот. Известната статуя на Хачико също се намира там.

След закуска ще отидем до най – стария, а и най- големия будистки храм в Токио – Сенсо-джи.

Сенсо-джи е посветен на богинята на милосърдието и се намира в историческия квартал Асакуса. Според легендата през 628 година двама братя уловили от река Сумида статуята на Каннон- богинята на милосърдието. Въпреки че я върнали обратно в реката, тя винаги се връщала обратно при тях. Така храмът бил основан в близост до реката в памет на богинята, през 645 година, което го прави най- стария храм в Токио. Външният вход на храма “Каминаримон”, наричан още “Гръмотевичния вход”, е символ на квартал Асакуса и цял Токио. Търговската улица „Накамисе” води до втория вход на храма- “Хозомон”. Там може да се сдобиете с известните японски ветрила и летни/домашни кимона, както и да опитате традиционните ястия за региона.

След разходка в красивата градина, в която е разположен той, ще отделим време на сувенирните магазини около храма. В Токио няма много такива, затова ако искате магнитчета или други подобни, тук е мястото за тях. Можете да опитате и множество местните деликатеси, приготвени на място.

От храма се вижда и издълженият силует на – Токио Скай Трий (634 м).Изграждането и започва през юли 2008 година и в него са участвали общо 580 000 работници, както е било при строежа на Токийската кула с височина 333 метра, издигната през 1958 година и станала емблематична за следвоенното възстановяване на страната.

Небесното дърво на Токио е замислено, за да привлича посетители от цял свят, като илюстрира една нова култура и представя Токио като град, щадящ природата. В нея няма офиси, нито жилища, но има наблюдателни платформи на височина от 350 и 450 метра. Околностите ще бъдат преобразени напълно, за да бъдат превърнати в нов туристически център, място за събития и търговски обекти в северната част на Токио, където все още няма голяма динамика, но цените на апартаментите скачат все повече през последните години.

Ще се разходим до красивият Sumida Park, кръстен на най – голямата река, която минава през Токио – Сумида. От там се отваря страхотна гледка към Токио Скай трий.

Продължаваме към парка Уено – едно от най – популярните места за наблюдаване на японските вишни в Токио. Паркът разполага с множество шинтоистки храмове, част от които ще разгледаме, зоологическа градина и няколко музея.

*Време за посещение на музеи не е предвидено.

Ще се разходим в Акихабара – кварталът на мангата и електрониката.
Името е съкратен вариант на Акибагахара в превод: „Полето на есенните листа“, което пък идва от Акиба, наречено така на божество, владеещо огъня на светилище, построено в района след разрушителен пожар от 1869 г.

Акихабара получава прозвището „Електрическият град“ малко след Втората световна война заради това, че се превръща в голям търговски център за домакински електрически уреди и заради развилия се след войната черен пазар. Понастоящем Акихабара е считан за отаку център (otaku – японски термин за хора с обсесивни интереси, често на аниме и манга тема). В района може да се видят често хора, облечени като герои от анимета (косплейъри). Друга типична атракция са множеството кафенета с т.нар. прислужници (момичета, облечени като прислужници).

На свечеряване ще се качим до обсерваторията на Metropolitan Government Building в Шинджуку и ще видим от високо целия град! Ако имаме късмет и времето е ясно, ще можем да видим и вулканът Фуджи от там. Вечерта, с тези, които желаят, ще се гмурнем в нощния живот на Шинджуку – един от най – емблематичните центрове за нощен живот в света!

Задължително ще минем и през Piss Alley. Piss Alley е една от най-старите запазени улички на Токио и се нарича се така още от времето, когато е била сенчеста дестинация за престъпниците, където пиели питието си. Мястото не е било толкова застроено в онези дни, така че вместо да използват тоалетна, хората просто се облекчавали, където са можели. От там идва и името. Днес е една великолепна вечерна дестинация, където можете да намерите вкусна автентична храна и да придобиете първоначална представа за местната култура и как се забавляват местните!

Тази вечер си приготвяме багажа за 5 дневно пътуване из страната. Който иска има възможност да си остави един от куфарите/част от багажа в хотела сутринта, когато си връща ключа от стаята. Като се връщаме в Токио, се настаняваме в същия хотел.

За около 3 часа със шинкансен (влакът стрела) ще стигнем в Осака – третия по големина град и неофициална кулинарна столица на Япония.

Осака е търговската столица на Япония и все още е един от най-добре развитите индустриални центрове и пристанища в страната. Градът, познат днес, е проектиран през септември 1956 г.

Това е мястото с най – вкусна улична храна в страната и огромно количество ресторанти и барове, които не може да пропуснем. Казват, че в Осака са и най-добрите и разговорливи хора в Япония, за разлика от тези в Токио, например, където са прекалено заети.

Интересен факт за Осака също е и, че за разлика от останалата част от страната, където всички стоят отляво, когато се возят на ескалатори или вървят по тротоара, то в Осака всички стоят от дясно!

*Ако е рано да се настаним, то ще си оставим багажа и ще се разходим до замъка, а след това ще имаме време да се освежим преди вечеря.

Най-интересната забележителност на града безспорно е Замъкът Осака (Osaka Castle), който е построен през 1576 година. Той има пет-етажната главна кула, която днес впечатлява с възстановената си по образеца си от миналото архитектура, в която могат да се видят многобройни произведения на изкуството. Бил построен с цел да бъде най-здравият и най-красивият в Япония. Над 30 000 души се трудят неуморно денонощно за издигането на красивия приказен дворец, който е и един от най-известните и харесвани замъци в цяла Япония.

Замъкът Осака е напълно възстановен през 1620 година, но 45 години по късно неговата главна кула е поразена от мълния и тотално унищожена. Кулата е възстановена в оригиналния си вид едва през 1931 година. Цяло чудо е, че по време на войната нито една част от двореца не е засегната от честите бомбардировки и въздушни нападения.

Както историята има склонност да доказва, мирът не трае вечно, и многобройни войни избухнаха през следващите векове. Замъкът Осака е бил разрушаван и възстановяван многократно, а не винаги с война – през 1665 г. главната кула на замъка е била действително унищожена от пожар в резултат на гръмотевична буря. След този период замъкът стои още 200 години, преди отново да бъде разрушен по време на Бушинската война. Най-новата (и се надяваме, постоянна) итерация на замъка в Осака е била реконструирана през 1928 г. и докато тя е претърпяла някои незначителни щети по време на Втората световна война, основната структура е живяла и след като е призната за „историческо място“ от японското правителство през 50-те години замъкът живее и до днес. Настоящият замък в Осака е красиво свидетелство за традиционната японска архитектура, от финия баланс на цветовете до деликатните модели и форми, които украсяват всяко ниво.

Вечер на най – оживеното място в Осака – Дотомбори. Хотелът се намира точно тук.

Придвижване до Киото – старата столица на Япония.

Киото е един от градовете с най – богата култура в Азия. Населението е 1,5 милиона души. Дом е на 17 обекта от световното наследство на ЮНЕСКО, както и на 1600 будистки храма и 400 шинтоистки светилища.

В миналото градът е бил столица на императорска Япония, сега е столица на префектура Киото. През 8 век с разпространението на будизма и опита на последователите му да се месят в политиката на правителството, императорът взима решение да премести столицата от Нара, далеч от будисткото влияние.
През 794 г. новата столица Хейан-кьо се превръща в седалище на императорския двор. По-късно градът е преименуван на Киото (столица-град) и остава столица на Япония до преместването ѝ през 16 век в Едо (днешно Токио).
През Втората световна война въпреки решението на американското правителство да пусне атомна бомба над града, в крайна сметка Киото е пощаден.

Ще започнем деня със зашеметяващия дзен будистки Златен храм (Кинкакуджи). Ако искаме да посочим един от символите на Киото, то това несъмнено е Златният храм Кинкакуджи (на японски език “кин” означава злато). Построен е през 1397 година като крайградска вила на шогуна Ашикага Йошимицу през периода Муромачи (13-15 век). Неговият син превръща вилата в храм, наречен формално Rokuon-ji. Конструкцията е триетажна с четириъгълен покрив, събран в една централна точка. Стените са покрити със златен слой, който придава магическо усещане на павилиона. Градината, която го заобикаля, е също изумително красива с езерото, малките пътечки, ручейчетата и екзотичната растителност като едно допълнение към златното чудо в нейния център. Ето защо комплексът е обявен за световен паметник на културата през 1994 година.
След това до Гинкаку – джи – Сребърния павилион, който притежава една от най – красивите “сухи градини”, характерни за дзен будизма в Япония!

Привечер ще се разходите в квартала на гейшите Гион между исторически дървени къщи и малки улички. Ще поседнем в близост до реката Камо, където да се слеем с местните и ще се полюбуваме на прекрасната гледка.

Пожелание ще има време за традиционно представление в Gion Corner > The seven Japanese traditional performing arts.

Започва от 18:00 и 19:00ч. и с продължителност 50 минути. 

Цената е: Adults: ¥3,150

Ще започнем деня с пътуване до най – старата столица на Япония (от 8в.) – Нара, любимо място на всички туристи. Около час е придвижването. Поели към символа на Нара – храма Тодайджи, ще преминем през парка на елените (Нара Коен), с които също е известен градът. Основната зала на храма Тодайджи (Големия източен храм) се смята за най-голямата дървена постройка в света. В нея се намира и една от най-големите бронзова статуи на седнал Буда в Япония. Този храм привлича будистки поклонници и чужденци от векове. 16-метровият Дайбуцу Буда, най-големият в Япония, е бил първоначално поръчан през 743 г., скоро след като Нара е основана като столицата на ново обединена Япония. (Дворът се премества в Киото през 794 г., където остава над 1000 години.)
Будизмът, внесен от Китай през VІ в., процъфтява и това превръща Нара в политически и културен център. Паркът „Нара“ с неговите 5200 декара изкуствени езера, тревисти поляни, дървета и храмове е дом на местните елени, за които се вярва, че са свещени пратеници на боговете на храма. Над 1000 от тях бродят из земите, без да се плашат от хората, милвани – докато не започнат да ядат сламени чанти, закуските на учениците, дори вашата книжна карта на града.

На връщане от Нара ще спрем в Уджи – Uji. Това е малък град, разположен между Киото и Нара, два от най-известните исторически и културни центрове на Япония. Близостта му до тези две бивши столици довежда до ранното развитие на Уджи като културен център. В разгара на политическата власт на клана Фудживара през периода Хейан (794 – 1192), са издигнати сгради като будисткият храм Бьодоин (Byodoin Temple) и шиноисткият храм Уджигами (Ujigami Shrine), едни от най-старите в Япония.

Уджи е известен и със своя зелен чай. Докато храмът на Козанджи (Kozanji Temple) в Киото се смята за първоначалното място за отглеждане на чай в Япония, чаят на Уджи e стана по-известен с високото си качество още през 1100 г.

Тук е мястото да си купите зелен чай и да опитате деликатеси с него.

Ще започнем с един от най-старите и най-важни Шинто светилища в Япония – Фушими Инари. Той е в списъка на ЮНЕСКО и датира още отпреди Киото да стане столица. Светилището притежава 53 сгради и е разположено в гора с вековни дървета.

А преди да се приберем към хотела, за да си вземем багажа и да продължим към Каназава.

От гарата в Киото ще си вземем обяд за във влака и продължаваме към Каназава. Пътуването е около 2 часа с бърз влак.

Успял да избегне бомбардировките през Втората световна война, Каназава съчетава модерна и традиционна Япония. Той е главен град на префектура Ишикава. Старият град в Каназава е шедьовър на японската култура, макар и да е популярен като туристическа дестинация повече сред японците, а по-малко сред западните посетители. В буквален превод името Каназава означава „тресавище от злато” – наричат го така заради многото легенди, свързани с него. Една от историите разказва за селянин, който бил земеделец и отглеждал картофи. След като събирал зеленчуците, той отмивал златния прах, полепнал по тях и го събирал в своя кладенец.

Градът е може би най-запазеното голямо населено място с архитектура от т.нар Едо период.

След кратка почивка се отправяме към кварталът на гейшите, където ще посетим и една автентична къща – Shima Teahouse.

Ще започнем деня с една от най – красивите градини в Япония – Kenrokuen Garden, изградена през 17 в., а после ще посетим и замъка Каназава.
Шест символа трябва да притежава една градина, за да е перфектна, според древните китайски книги. Групирани в техните традиционни, допълващи се двойки, те са: просторност и уединение, изкуство и античност, водни пътеки и панорами.
Разходка около Kenrokuen ще помогне за разбирането на тази теория на ландшафта, тъй като основите са пълни с водни черти, мостове, чаени къщи, дървета, цветя, камъни, гледни точки и скрити кътчета.
Водата се отклонява от далечна река чрез сложна водна система, построена през 1632 г., за да захрани различните потоци и езера на Kenrokuen, включително двете основни езера в градината, Kasumiga-ike и Hisago-ike. Над два метра висок Kotoji-toro фенер, уникално построен с два крака вместо един, стои на северния бряг на езерото Kasumiga-ike и е емблематичен символ на Kenrokuen. В допълнение, фонтан под Kasumiga-ike Pond е един от най-старите в Япония и се захранва от спад в надморската височина от езерото, което води до изстрелване на вода с височина 3,5 метра. А в близост до езерото Hisago-ike има малък водопад.

Особено внимание заслужава борът Karasaki, един от най-известните дървета в градината. Засаден от семена, сега той се издига високо, до езерото Касумига-йке, като някои от клоните му се простират далеч над водната повърхност.

От 1583 до края на периода Едо (1868), замъкът Каназава е седалище на мощния клан Маеда, господари на Кага, феодален домейн на второ място по богатство след шогунския клан Токугава. Замъкът е опожаряван няколко пъти през вековете, като след последните пожари през 1881 са оцелели само две складови помещения и една от портите – Ishikawa Gate. Портата датира от 1788 г.

Продължаваме с разходка до самурайския квартал. Ще влезем и в къщата на самурайския клан Номура.

За обяд може да отидем до Омичо маркет – рибен пазар, който се слави с разнообразието си от морски дарове и прясно суши!

Отправяме се към Такаяма.

Ще има време за разходка преди вечеря, а който желае може да посети традиционната баня – онсен.

Районът е известен с производството на зеленчуци на голяма височина. Ще започнем деня с разглеждането на сутрешните пазари, които датират от 600 години и ще се разходим из запазения стар град, за да усетим атмосферата от периода Едо о(1603-1868г.).
Ще посетим и Hida Folk Village – открит музей, където традиционната архитектура е пресъздадена в прекрасна планинска обстановка.

Ранния следобед ще се придвижим към Токио. Пътуването е около 5 часа. Първо ще преминем с панорамен влак през Японските Алпи, а след това ще се прехвърлим на шинкансен в Нагоя директно до Токио стейшън, където е и хотелът.
Вечерта може да се разходим из Гинза. Гинза е името на първата търговска алея в Япония. С течение на годините Гинза не само се превърна в един от най-популярните квартали в Токио, но и този с най-добрите места за забавления в страната. Други японски градове се опитват да имитират Токио чрез създаване на собствена Гинза и така името се е превърнало в синоним на луксозен търговски район.

Оригиналната Гинза в Токио е една от най-скъпите търговски улици в света. Освен магазини на всички водещи луксозни марки като Louis Vuitton, Chanel, Gucci, Dior и дори магазин на Apple с гигантски размери, в района има и отлични ресторанти, хотели, театри, кина, нощни клубове, магазини, както и културни институции като музеи и художествени галерии.

Ден за Хаконе – част от Националния парк Фуджи-Хаконе-Идзу.

Хаконе е известен с горещи извори, природни красоти и най – вече като емблематичното място, откъдето може да се наблюдава вулкана Фуджи.

Вулканът Фуджи е най-високата точка на Японските острови – 3776 м. Вулканичната дейност е затихнала (последно изригване-около 1707 г.), когато вулканичната пепел стигнала до Токио. Сега кратерът е покрит почти през цялата година с гъста снежна покривка с изключение на месеците юли и август, когато е най-удобното време за изкачване.

Вулканът Фуджи е не само чудо на природата, но и свещено място. Будистите го почитат като врата към отвъдния свят. Кратерът на вулкана е известен с името Най-ин (Светилището). Фуджи-сан заема важно място и в древната японска религия шинтоизъм, чиито последователи вярват, че скалите, дърветата и всички природни форми се обитават от богове и духове.

Най-посещавания връх в света е именно Фуджи-сан.

*Ако времето не е подходящо за наблюдаване на Фуджи ви предлагаме цял ден в Йокохама. Прекрасен град, има какво да се види, заслужава си. Прогнозата се следи на място от вашия водач!


На връщане от Хаконе може да спрете в Йокохама, да се разходим по крайбрежието и да се полюбуваме на вечерните светлини и най-голямото пристанище в страната.

Един от най-големите рибни пазари в света – Цукиджи (Tsukiji Fish Market) и най-големият пазар на едро за риба и морски дарове в света, който осигурява и 90% от рибата, консумирана в Токио! Той е сред задължителните места, които посещаваме на пътешествието си до Япония.
Задължително ще ядем суши там и ще опитаме колкото можем повече местни рибни и други деликатеси, предлагани там. Струва си!
След това ще се отправим към Одайба. Ще се качим на monorail train – влак, който се движи сам и по пътя се открива панорамна гледка над крайбрежието.
Островът е известен със своите центрове за шопинг и забавления. Също така има и плаж, от където ще се полюбуваме на прекрасните светлини Rainbow bridge.
Odaiba е голям изкуствен остров в Токийския залив, до който се стига през Моста на дъгата от центъра на Токио. Първоначално е бил построен с отбранителни цели, в 1850 година, драстично разширени през края на 20 век като област-пристанище, и се е развива от 1990 г. насам като основен търговски и жилищен център, и зона за отдих и забавления. Odaiba, заедно с Минато Mirai 21 в Йокохама, са две от малкото места в района на Токио, където можем да се насладим на морския бряг.
На 21 юни 2018 година отвори врати Digital Art Museum, който също се намира на острова. Препоръчвам ви нестандартно и съвременно преживяване, като това!

Разходка по крайбрежието също е чудесна алтернатива за тези от вас, които предпочитат да са навън.

Да прочетете за цъфтежа на вишните или т.нар Сакура тук

Фуджи- свещената мъжка планина тук

Галерия

Имате въпроси?

Пътешествие до Южна Корея и Япония

6050 лв.

11.05 - 23.05.2020г. и 25.10 - 06.11.2020г. 13 дни/10 нощувки

Пътешествие до Южна Корея и Япония

0
Дни
0
Града
0
Забележителности
Програма
Пътешествие до Южна Корея и Япония

София – Сеул – Бусан – Осака – Киото – Нара – Токио – София

* Обявените дати са за организирано пътуване с  малка група от 8 човека и водач на български език! Ако желаете да пътувате индивидуално (без водач), се свържете с нас да ви направим оферта за датите, броя дни и местата, които искате да посетите! Ние ще направим за вас цялата логистика, ще ви дадем съвети и ще ви помогнем да направите пътуването си незабравимо!

  • Самолетен билет София – Сеул – Токио – София с включени летищни такси
  • Самолетен билет Бусан – Токио с включени летищни такси
  • Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. Пакетната цена за пътуването е валидна при наличие на свободни места по тази класа и подлежи на препотвърждение за всяка отделна заявка.
  • Едноседмичен билет за влака-стрела ”Шинкансен” в Япония и всички влакове/автобуси в страната.
  • 10 нощувки в 3* хотели със закуски
  • Билет за едно от най – забележителните театрални представления в Сеул – Cookin’ Nanta!
  • Включена традиционна вечеря в Киото!
  • Разглеждане на едни от най-големите културни и духовни забележителности по райони.
  • Входни такси за местата, описани в програмата
  • Медицинска застраховка с покритие 15 000 евро
  • Български водач-преводач живял и пътувал в Япония повече от 2 години. 
  • Всички трансфери по програмата, включително градски транспорт

  човек със ЗАД “Армеец”.

 • Допълнително се заплаща ~800 лева за единична стая
 • Лични разходи – около 800 лева
 • Круиз по река Хан – 40 минути продължителност с жива музика – 50 лв. 
 • Допълнителен транспорт или мероприятие извън програмата
 • Полудневен тур (около 7 часа) до Южнокорейска демилитаризирана зона – 95 лв. 
 • Корейски открит фолклорен музей – 30 лева.
 •  Плащане на депозит от 50% от сумата по банков път
 • Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит! Възможно е плащане на вноски – обадете ни се и заедно ще измислим най- доброто решение! Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването.
 • Копие на международния Ви паспорт
  Важно!

  Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване.
 • За контакти: Воаяж Би Травел ЕООД,  лиценз No. РК-01-7617 Борислава Цекова, Мениджър Пътувания 
 • Тел.: 0899 913 627 
 • e-mail: voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни: Воаяж Би Травел ЕООД   Уникредит Сметка в лева IBAN- BG92UNCR70001522746415
 • Моля, на платежното нареждане отбележете: 1. Основание: Екскурзия до Южна Корея и Япония 2. Получател: Воаяж Би Травъл ЕООД 3. Наредител: Вашето име.

Не се изискват визи за българи. 

 • Програмата ни е балансирана и изчистена. Съветвали сме се с нашите клиенти, за да постигнем максимално удобство и удовлетворение от пътешествието. За нас е важен вашият комфорт при придвижване и настаняване, и не правим компромиси с това. Държим максимално да се докоснете до автентично преживяване и обръщаме внимание винаги когато можем и на вашите лични желания. Можем да си го позволим, защото пътуваме с групи до 10 човека. Включили сме разглеждането на най-големите забележителности по райони, без да се отегчаваме или бързаме прекалено много. Винаги имаме време да изпием по едно еспресо някъде или да се спрем на някое магазинче с вкусотийки. Специално внимание обръщаме на деликатесите по райони и за всеки ден сме ви приготвили нещо различно да опитате.
 • Нашата авторска програма претърпя няколко трансформации, за да можем днес да ви я представим в най-завършения и рафиниран вариант!
  За да стигнем до тук, се консултирахме с десетките ни клиенти, които вече пътуваха по програмата, за да изчистим максимално динамиката й и да гарантираме оптимално удобство и пълно удовлетворение от пътешествието.
  За нас вашият комфорт по време на придвижването, настаняването и цялостното преживяване е топ приоритет и не сме склонни на никакви компромиси в това отношение.
 • Много държим да ви помогнем да се докоснете до автентичността на мястото, което посещавате. Затова и се съобразяваме с личните ви предпочитания и желания, винаги когато това е възможно. А при нас това е възможно доста често заради ограничените места във всяка група – те са не повече от 10.
 • Разбира се, включили сме най-атрактивните забележителности, но без да препускаме и без да допускаме да се отегчите в морето от туристи. Винаги ще намерим време за чаша ароматно кафе в някоя тиха уличка по пътя или за нещо вкусно в местна пекарна.
 • Обръщаме специално внимание на локалните деликатеси и сме ви подготвили емблематично меню на специално място за всеки от районите, които посещаваме.

Това 12 дневно пътуване ще ви заинтригува със завладяващата история на Япония и Южна Корея и чудните им забележителности – с местата, които никога не спират да се развиват и никога не могат да бъдат скучни. 

Южна Корея не напразно се гордее с вековната си култура и отлично съчетава това с модерен начин на живот, с което очарова и вдъхновява пътешественици от цял свят на всякаква възраст. Потопете се из неспящия град Сеул, посетете емблематичния дворец Кьонбок и се насладете на изумителна гледка от кулата Намсан. Освен, че в нашите програми обръщаме специално внимание и на месните деликатеси, специално в Сеул ще изживеем драмата и комедията на най-дълго играното театрално представление на Южна Корея – Cookin Nanta, на което ще се удивите на енергични кулинарни умения. 

След това ще се придвижим до Япония, където ще започнем със съвременния град Осака – търговската столица на Япония и все още е един от най-добре развитите индустриални центрове и пристанища в страната. Следват посещения на уникални забележителности като храма Тодайджи, парка Нара и Златния павилион. Насладете се на невероятна гледка към връх Фуджи, придвижвайки се с влака стрела към съвременната японска столица – Токио, където ще завършим нашето приключение. 

Полет до Сеул, настаняване в хотел около 20:00 ч.  на следващия ден. 

Полетът се извършва от турските авиолинии. Прекачването е оптимално без да има продължително чакане за следващ полет.  

Сеул, столицата на Южна Корея, e модерен азиатски мегаполис, високотехнологичен град с блестящи небостъргачи, отлично съхранени паметници на културата и уникална кухня.

След като се настаним и освежим, ще излезем за първата ни разходка из столицата и ще се потопим в забележителностите, звуците, миризмите на нощен Сеул насищайки всички сензорни рецептори, включително един от най-важните – вкусовия 🙂 

След закуска ще се оправим към кралския дворец Кьонбокгунг (Gyeongbokgung Palace), който е разположен в сърцето на корейската столица. Той е най-големият и най-красивият от 5-те главни двореца на династията Чосон. Който желае може да се облече в традиционно корейско облекло (ханбок) и така да разгледа двореца. По този начин ще имате възможност да обогатите още повече вашето изживяване и да се слеете с корейската култура и традиции. 

Кьонбокгунг е завършен през 1394 г. и е служил като основен дворец на династията Чосон до войната с Япония през 1592-1598 г, когато е бил разрушен. През 19 век по време на управлението на крал Годжонг са възстановени над 7700 зали и 500 сгради. Но в началото на 20 век дворецът отново е разрушен от японците, а пълното му възстановяване продължава и до днес. 

Следва разходка из Bukchon Hanok Village – историческо селище, съхранило над 900 ханок (традиционни корейски къщи), намиращо се на хълм на север (bukchon означава “северно село”) между два от най-величествените дворци – Кьонбокгунг и Чхандоккун. Селището датира от времето на династията Чосон (1392 – 1897) и в него са живеели главно членове на кралското семейство, аристократи, заможни граждани и високопоставени държавни служители, докато днес е обикновен жилищен район. Къщите (ханок) са построени в традиционен архитектурен стил, като днес много от тях са превърнати в музеи, занаятчийски работилници, ресторанти, чайни и други, предоставящи на посетителите незабравимо изживяване и вникване в традиционната корейска култура.

Следва обяд. Всеки ден подбираме нещо различно и традиционно за хапване. 

След като сме се наобядвали и сме се заредили с нови сили, продължаваме към двореца Чхандоккун (Changdeokgung Palace), известен и като “Източния дворец”. Дворецът е построен по нареждане на крал Теджонг (3-ят крал от династията Чосон) като строителство му започва през 1405 г. и завършва през 1412 г. През 1623 г. е разрушен по време на политически бунтове и военен преврат и е реконструирана едва 24 години по-късно (1647г.). Вторият и последен император на Корея, император Сунджонг (управлявал от 1907 до 1910 г.), е живял в двореца до смъртта си през 1926 г.

От петте двореца, Чхандоккун е най-добре запазалия се и най-живописния – сградите са разположени в перфектна хармония със заобикалящата го природа, а уникалният дизайн на сградите повлиява на оформлението на други кралски резиденции. Близо около 60% от територията на двореца са заети от Huwon Secret Garden, която е служила като място за отдих на кралското семейство. Градината се е използвала и като място за военни учения и обучения за стрелба с лък. Озеленяването и дърветата, повечето от които са на над 300 год., са отличен образец за дизайна на градинарството от времето на династията Чосон. През 1997 г. Чхандоккун е добавен към списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство като изключителен пример за архитектура и дизайн на градините в Далечния Изток.

Вечеря сме предвидили  около хотела. 

*По желание може да организираме круиз из река Хан с жива музика. 

За този ден ви предлагаме две опции: 

 1. Полудневен тур до Южнокорейска демилитаризирана зона на границата със Северна Корея

Предлагаме ви организирана екскурзия до демитализираната зона, разделяща Северна и Южна Корея. Научете как този полуостров е разделен от опустошителната война в Корея като посетите парка Имджингак, “Третият тунел” и обсерваторията Дора. В парка се съхраняват паметници от втората световна война като “Камбаната на мира”, стар парен влак, “Мостът на свободата” (“Мостът без връщане”), където са се разменяли военнопленници. “3-ят инфилтрационен тунел” е завършен през 1970 г. и е най-известният от четирите тунела, който минава 73 метра под границата и е дълъг 1,6 километра. През тунела са можели да преминат около 30,000 войника в рамките на 1 час. Обсерваторията Дора е направена през 1987 г. на мястото на друга наблюдателница. От обсерваторията могат да се видят пропагандното селище Киджонг-донг и покрайнините на севернокорейския град Каесонг.

Демилитаризираната зона е създадена малко след края на Корейската война (1950-1953) и е широка 4 километра и дълга 248 километра. ДМЗ се използвал като място за мирни дискусии по време на Корейската война, а днес се провеждат различни съвещания по въпроси, свързани със Северна и Южна Корея, техните съюзници и ООН.

2. Корейски открит фолклорен музей (гр. Йонгин)

Открит на 3 октомври 1974 г. Корейското фолклорно село е популярна туристическа атракция както за корейци, така и за чужденци. Селото е изградено в естествена среда, заемайки около 245 декара, като има и собствена земеделска земя, в която се отглеждат над 80 дървета и селскостопански животни.

Създадено, за да пресъздаде живота и културата от късния период на династията Чосон, селото се състои от над 260 традиционни къщи от различни социални класи, преместени и възстановени от различни краища на страната. Има и няколко музея, които предлагат по-задълбочен поглед върху различни аспекти на корейската култура. 

Разхождайки се из селото, ще видите хора, облечени в традиционни дрехи, работещи в своите открити занаятчийски работилници, към които можете да се включите и да си измайсторите нещо, или просто да си купите нещо за спомен. Освен това, ежедневно се провеждат различни арт представления с музика и танци, както и традиционна сватбена церемония. Корейското фолклорно селище е и популярно място за заснемане на исторически драми и филмови продукции.

Преди залез ще се съберем пак всички заедно и ще се отправим за към телевизионната кула Seoul N-Tower за гледка над вечерен Сеул – намира на върха на планината Намсан, на 480 м надморска височина и предлага 360-градусово панорамна гледка към града. Кулата е построена през 1969 г., излъчваща телевизионни и радиопредавания в цялата столица, а днес се е превърнала в един от символите на Сеул. 

За финал на вечерта ще се потопим в едно от най – забележителните театрални представления в Сеул – Cookin’ Nanta!

Придвижваме се до Бусан, втория по големина град в Южна Корея,  с бърз влак (около 2 часа и половина). Настаняване в хотел. 

За обяд ще отидем до Jagalchi Seafood Market, който се намира близо до хотела ни. Разположен близо до пристанището Намп в Бусан, рибният пазар Jagalchi е най-големият в Южна Корея. Всеки ден най-свежата риба се доставя от риболовни лодки.

Ще се разходим из шарените улици на Gamcheon Culture Village. Районът е известен със стръмните си улици, усукани алеи и ярко боядисани къщи, които са възстановени и подобрени през последните години, за да привлекат повече туристи. За да може селото да се прероди като културен център, то е получило финансиране от различни правителствени служби за целите на градската регенерация. Така селото се възражда като най-колоритното и артистично място на Бусан.

Построено е през 20-те и 30-те години на миналия век, когато градската администрация на Бусан решава да премести бедното корейско население от хълма в район, който не се вижда от пристанището, но достатъчно близо, за да осигури работна ръка. Тъй като е построена на толкова стръмен склон от планината, селото е наречено “Мачу Пикчу на Бусан”.

Ще започнем деня с един от най – впечатляващите будистки храмове в Южна Корея  – Хедонг Йонгунса (Haedong Yonggungsa). Храмът е построен през 1376 г. от учителя, известен като Наонг по време на династията Гориео, и първоначално е бил известен като Храма Бомон. Той е разрушен по време на японските нашествия в Корея (1592–98), но е възстановен през 30-те години на миналия век и е преименуван на храма Хаедонг Йонгун през 1974 г. Храмовият комплекс е един от малкото в Корея, разположени на морето. Затова е известен и като “Храмът на брега”, откъдето по традиция се гледа изгрева в първия ден на годината. 

Ще продължим към Gwangalli Beach, чиято плажна ивица е дълга 1,4 км и е известен с финия си пясък. Районът е преминал през програма за почистване на водата и в резултат водата на плажа е чиста, привличайки много млади туристи. В допълнение към брега на морето, зона Gwangalli е изпълнена с романтични ресторанти и кафенета, както и магазини, продаващи известни модни марки. Районът има какво да предложи, но много хора идват, за да се насладят на морето и да наблюдават моста Гуангандаейо (Gwangan Bridge), простиращ се на хоризонта.

Ще завършим деня с  Oryukdo Skywalk. Строителството е завършено през 2012 г. и се счита за разделителната точка между Източно и Южно море. Железни колони са поставени над 35-метрова брегова скала, а 15-метров стъклен мост, състоящ се от 24 стъклени плочи и оформен като конско копито, свързва железните колони. Дъното на стъклото е специално произведено с четири прикрепени 12-милиметрови стъклени парчета, покрити с бронезащитен филм, който има дебелина 55 милиметра, което прави конструкцията безопасна.

Гледката на вълните през прозрачния под е наистина вълнуваща. Морето се простира пред небесната алея, идеална за снимки, както и най-доброто място за разглеждане на остров Daemado в слънчеви дни.

Сутрешен полет от Бусан до Осака – третия по големина град и неофициална кулинарна столица на Япония. Придвижване и настаняване в хотел около обяд. 

*Ако е рано да се настаним, то ще си оставим багажа и ще се разходим до замъка, а след това ще имаме време да се освежим преди вечеря.

Осака е търговската столица на Япония и все още е един от най-добре развитите индустриални центрове и пристанища в страната. Градът, познат днес, е проектиран през септември 1956 г.

Това е мястото с най – вкусна улична храна в страната и огромно количество ресторанти и барове, които не може да пропуснем. Казват, че в Осака са и най-добрите и разговорливи хора в Япония, за разлика от тези в Токио, например, където са прекалено заети.

Интересен факт за Осака също е и, че за разлика от останалата част от страната, където всички стоят отляво, когато се возят на ескалатори или вървят по тротоара, то в Осака всички стоят от дясно!

Най-интересната забележителност на града безспорно е Замъкът Осака (Osaka Castle), който е построен през 1576 година от клана Тойотоми, с цел да бъде най-здравият и най-красивият замък в Япония. Над 30 000 души се трудят неуморно денонощно за издигането на красивия приказен дворец, който е и един от най-известните замъци в цялата страна. Неговата пет-етажна главна кула днес впечатлява с възстановената си по образец от миналото архитектура, в която могат да се видят многобройни произведения на изкуството. 

Замъкът Осака е бил разрушаван и възстановяван многократно. През 1615 г. замъкът бива унищожен от клана Токугава, но през 1620 г. е напълно възстановен. 45 години по късно неговата главна кула е поразена от мълния и напълно унищожена. Кулата е възстановена в оригиналния си вид едва през 1931 година. Цяло чудо е, че по време на войната нито една част от двореца не е засегната от честите бомбардировки и въздушни нападения. Настоящият замък в Осака е красиво свидетелство за традиционната японска архитектура, от финия баланс на цветовете до деликатните модели и форми, които украсяват всяко ниво. Признат за „историческо място“ от японското правителство през 50-те години, днес замъкът Осака е един от най-посещаваните замъци.

Вечер на най – оживеното място в Осака – Дотомбори, където се намира и хотелът.

Придвижване до Киото – старата столица на Япония. (~1 час).

Киото е един от градовете с най – богата култура в Азия. Населението е 1,5 милиона души. Дом е на 17 обекта от световното наследство на ЮНЕСКО, както и на 1600 будистки храма и 400 шинтоистки светилища. 

В миналото градът е бил столица на императорска Япония, а днес е столица на префектура Киото. През 8 век с разпространението на будизма и опита на последователите му да се месят в политиката на правителството, императорът взима решение да премести столицата от Нара в Киото, далеч от будисткото влияние. Така през 794 г. новата столица Хейан-кьо се превръща в седалище на императорския двор. По-късно градът е преименуван на Киото (столица-град) и остава столица на Япония до преместването ѝ през 16 век в Едо (днешно Токио). През Втората световна война американското правителство смята да пусне атомна бомба над Киото, но в крайна сметка градът е пощаден.

Ще започнем с един от най-старите и най-важни Шинто светилища в Япония – Фушими Инари. Той е в списъка на ЮНЕСКО и датира още отпреди Киото да стане столица. Светилището притежава 53 сгради и е разположено в гора с вековни дървета. 

Ще продължим с пътуване до най – старата столица на Япония (от 8в.) – Нара, любимо място на всички туристи. Около час е придвижването. Поели към символа на Нара – храма Тодайджи, ще преминем през парка на елените (Нара Коен), с които също е известен градът. Основната зала на храма Тодайджи (Големия източен храм) се смята за най-голямата дървена постройка в света. В нея се намира и една от най-големите бронзова статуи на седнал Буда в Япония. Този храм привлича будистки поклонници и чужденци от векове. 16-метровият Дайбуцу Буда, най-големият в Япония, е бил първоначално поръчан през 743 г., скоро след като Нара е основана като столицата на ново обединена Япония. (Дворът се премества в Киото през 794 г., където остава над 1000 години.)

Будизмът, внесен от Китай през VІ в., процъфтява и това превръща Нара в политически и културен център. Паркът „Нара“ с неговите 5200 декара изкуствени езера, тревисти поляни, дървета и храмове е дом на местните елени, за които се вярва, че са свещени пратеници на боговете на храма. Над 1000 от тях бродят из земите, без да се плашат от хората, милвани – докато не започнат да ядат сламени чанти, закуските на учениците, дори вашата книжна карта на града.

Ще започнем деня със зашеметяващия дзен будистки Златен храм (Кинкакуджи). Ако искаме да посочим един от символите на Киото, то това несъмнено е Златният храм Кинкакуджи (на японски език “кин” означава злато). Построен е през 1397 година като крайградска вила на шогуна Ашикага Йошимицу през периода Муромачи (13-15 век). Неговият син превръща вилата в храм, наречен формално Rokuon-ji. Конструкцията е триетажна с четириъгълен покрив, събран в една централна точка. Стените са покрити със златен слой, който придава магическо усещане на павилиона. Градината, която го заобикаля, е също изумително красива с езерото, малките пътечки, ручейчетата и екзотичната растителност като едно допълнение към златното чудо в нейния център. Ето защо комплексът е обявен за световен паметник на културата през 1994 година.

След това до Гинкаку – джи  – Сребърния павилион, който притежава една от най – красивите “сухи градини”, характерни за дзен будизма в Япония!

Привечер ще се разходите в квартала на гейшите Гион между исторически дървени къщи и малки улички. Ще поседнем в близост до реката Камо, където да се слеем с местните и ще се  полюбуваме на прекрасната гледка. 

Има възможност за посещение на традиционно представление в Gion Corner > The seven Japanese traditional performing arts.

Започва от 18:00 и 19:00ч. и с продължителност 50 минути. 

Цената е: Adults: ¥3,150

Включена е традиционна киотска вечеря! 

Ще започнем деня с разходка из популярната бамбукова гора в Киото, преди да се качим на влакът стрела и да се отправим към столицата на Япония  – Токио! 

След като настаним в хотела ще Ще започнете деня с красивият парк в Шинджуку. Националният парк Шинджуку Гьоен в Токио е един от най-известните и красиви паркове в Токио. Огромният парк е бил резиденция на императорското семейство, а сега е парка е под юрисдикцията на Националното министерство на околната среда.

На свечеряване ще се качим до обсерваторията на Metropolitan Government Building в Шинджуку и ще видим от високо целия град! Ако имаме късмет и времето е ясно, ще можем да видим и вулканът Фуджи от там. Вечерта, с тези, които желаят, ще се гмурнем в нощния живот на Шинджуку – един от най – емблематичните центрове за нощен живот в света! 

Задължително ще минем и през Piss Alley. Piss Alley е една от най-старите запазени улички на Токио и се нарича се така още от времето, когато е  била сенчеста дестинация за престъпниците, където пиели питието си. Мястото не е било толкова застроено в онези дни, така че вместо да използват тоалетна, хората просто се облекчавали, където са можели. От там идва и името. Днес е една великолепна вечерна дестинация, където можете да намерите вкусна автентична храна и да придобиете първоначална представа за местната култура и как се забавляват местните! 

След закуска ще отидем до най – стария, а и най- големия будистки храм в Токио – Сенсо-джи.

Сенсо-джи е посветен на богинята на милосърдието и се намира в историческия квартал Асакуса. Според легендата през 628 година двама братя уловили от река Сумида статуята на Каннон- богинята на милосърдието. Въпреки че я върнали обратно в реката, тя винаги се връщала обратно при тях. Така храмът бил основан в близост до реката в памет на богинята, през 645 година, което го прави най- стария храм в Токио. Външният вход на храма “Каминаримон”, наричан още “Гръмотевичния вход”, е символ на квартал Асакуса и цял Токио. Търговската улица „Накамисе” води до втория вход на храма- “Хозомон”. Там може да се сдобиете с известните японски ветрила и летни/домашни кимона, както и да опитате традиционните ястия за региона. 

След разходка в красивата градина, в която е разположен той, ще отделим време на сувенирните магазини около храма. В Токио няма много такива, затова ако искате магнитчета или други подобни, тук е мястото за тях. Можете да опитате и множество местните деликатеси, приготвени на място. 

От храма се вижда и издълженият силует на  –  Токио Скай Трий (634 м). Това е най-високата телевизионна кула в света, по-висока от кулата в китайския град Гуанчжоу (600 метра). Изграждането и започва през юли 2008 година и в него са участвали общо 580 000 работници, както е било при строежа на Токийската кула с височина 333 метра, издигната през 1958 година и станала емблематична за следвоенното възстановяване на страната.


Небесното дърво на Токио е замислено, за да привлича посетители от цял свят, като илюстрира една нова култура и представя Токио като град, щадящ природата. В нея няма офиси, нито жилища, но има наблюдателни платформи на височина от 350 и 450 метра. Околностите ще бъдат преобразени напълно, за да бъдат превърнати в нов туристически център, място за събития и търговски обекти в северната част на Токио, където все още няма голяма динамика, но цените на апартаментите скачат все повече през последните години.

Ще се разходим до красивият Sumida Park, кръстен на най – голямата река, която минава през Токио – Сумида. От там се отваря страхотна гледка към Токио Скай трий.  

За обяд ще хапнем автентично суши на един от най-големите рибни пазари в света – Цукиджи (Tsukiji Fish Market) и  най-големият пазар на едро за риба и морски дарове в света, който осигурява и 90% от рибата, консумирана в Токио! Той е сред задължителните места, които посещаваме на пътешествието си до Япония.

След това ще се отправим към най – големия шинтоистки храм в Токио – Мейджи, построен в чест на  първия съвременен император на Япония. 

Построен е в чест на император Мейджи, по времето на когото в Япония настъпват големи промени, превърнали страната в модерна държава. 

Meiji Jingu е шинтоистко светилище. Шинто се нарича древната религия на Япония и е дълбоко вкоренена в японския живот. Шинто няма основател, нито свещена книга, а дори и концепцията за религиозно обръщане, но и Шинто ценности, например хармония с природата и добродетели като “Магокоро (искрено сърце)”. В шинто, някаква божественост се намира в  ками (божествен дух), и може да се каже, че има неограничен брой ками. Можете да видите Ками в митологията, в природата и в човешките същества. От древни времена японските хора са почувствали благоговение и благодарност към такива Ками и посветени светилища на много от тях. 

Този храм е посветен на божествените души на император Meiji и неговата съпруга Empress Shoken (техните гробници са в Киото).

Император Мейджи почива през 1912 г. и императрица Шокен през 1914 г. След смъртта им хората искат да почетат своите добродетели и да ги почитат завинаги. Така те даряват 100 000 дървета от цяла Япония и от чужбина, и са работили доброволно, за да създадат тази гора. Така, благодарение на искреното сърце на народа, този храм е създаден на 1 ноември 1920 година.

Светилището е унищожено по време на Втората световна война, но е възстановено скоро след това.

В първите дни на Нова година светилището редовно посреща повече от три милиона посетители за първите молитви (hatsumode), повече от всяко друго светилище или храм в страната. През останалата част от годината често се срещат традиционни сватбени сбирки.

А преди да се приберем ще се отбием и до емблематичното и най – натоварено кръстовище в света, намиращо се в Шибуя. Кварталът е известен с ресторантите и нощния си живот. Известната статуя на Хачико също се намира там. 

Последен ден, в който сутринта ще оставим свободен, а към обяд ще се придвижим към Одайба. По пътя ще преминем през Гинза. С течение на годините Гинза не само се превърна в един от най-популярните квартали в Токио, но и този с най-добрите места за забавления в страната. Други японски градове се опитват да имитират Токио чрез създаване на собствена Гинза и така името се е превърнало в синоним на луксозен търговски район.

Оригиналната Гинза в Токио е една от най-скъпите търговски улици в света. Освен магазини на всички водещи луксозни марки като Louis Vuitton, Chanel, Gucci, Dior и дори магазин на Apple с гигантски размери, в района има и отлични ресторанти, хотели, театри, кина, нощни клубове, магазини, както и културни институции като музеи и художествени галерии.

Ще се  качим на monorail train –  влак, който се движи сам и по пътя се открива панорамна гледка над крайбрежието. 

Островът е известен със своите центрове за шопинг и забавления. Също така има и плаж, от където ще се полюбуваме на прекрасните светлини Rainbow bridge.

Odaiba е голям изкуствен остров в Токийския залив, до който се стига през Моста на дъгата от центъра на Токио. Първоначално е бил построен с отбранителни цели, в 1850 година, драстично разширени през края на 20 век като област-пристанище, и се е развива от 1990 г. насам като основен търговски и жилищен център, и зона за отдих и забавления. Odaiba, заедно с Минато Mirai 21 в Йокохама, са две от малкото места в района на Токио, където можем да се насладим на морския бряг.

На 21 юни 2018 година отвори врати Digital Art Museum, който също се намира на острова. Препоръчвам ви нестандартно и съвременно преживяване, като това!

Галерия

Имате въпроси?

Перу, Бразилия и Аржентина – една сбъдната южно-американска мечта

6800 лв. / 7650 лв.

16 дни/15 нощувки: 06.03- 22.03.2020г.- Няма места!; 14.05-30.05.2020г. и 01.10-17.10.2020г.

Перу, Бразилия и Аржентина

0
Дни
0
Града
0
Забележителности
Days
Hours
Minutes
Seconds

изживей 16 незабравими дни

Програма
Перу, Бразилия и Аржентина - една сбъдната южно-американска мечта

София – Лима – Куско – Чинчеро – Олантайтамбо – Мачу Пикчу – Пуно – ез. Титикака – Буенос Айрес – водопадите Игуасу – Рио де Жанейро – София

 • 6800 лв. – с настаняване в 3 звездни хотели и с отлични оценки в Букинг в Перу, Бразилия и Аржентина
 • 7650 лв. – с настаняване в 4 звездни хотели и с отлични оценки в Букинг в Перу, Бразилия и Аржентина

* Обявените дати са за организирано пътуване с  малка група от 8 човека и водач на български език! Ако желаете да пътувате индивидуално (без водач), се свържете с нас да ви направим оферта за датите, броя дни и местата, които искате да посетите! Ние ще направим за вас цялата логистика, ще ви дадем съвети и ще ви помогнем да направите пътуването си незабравимо!

 • Самолетен билет София – Лима – Рио де Жанейро – София, с включени летищни такси и един чекиран багаж от 23 кг.
  *Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. Пакетната цена за пътуването е валидна при наличие на свободни места по тази класа и подлежи на препотвърждение за всяка отделна заявка.
 • Вътрешен полет Лима – Куско, с включени летищни такси и 1 чекиран багаж от 20 кг.
 • Вътрешен полет Хулиака – Буенос Айрес, с включени летищни такси и 1 чекиран багаж от 20 кг.
 • Вътрешен полет Игуазу Бразил – Рио де Жанейро, с включени летищни такси и 1 чекиран багаж от 20 кг.
 • Вътрешен полет Буенос Айрес – Игуазу, с включени летищни такси и 1 чекиран багаж от 20 кг.
 • Всички трансфери по програмата
 • Входни такси за всички посещавани обекти упоменати в програмата
 • Разглеждане на местата – символи за Южна Америка, като Мачу Пикчу, езерото Титикака, водопадите Игуасу и Рио де Жанейро
 • 15 нощувки в 3 или 4-звездни хотели
 • 15 закуски и 1 обяд при прехода между Куско и Пуно
 • Български водач-преводач с опит, водил много групи в Перу
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек със ЗАД “Армеец”.
 • Лични разходи ~ около 640 долара
 • Бакшиши
 • Допълнителен транспорт или мероприятия извън програмата
 • Допълнително се заплаща ~850 лева за единична стая
 • Плащане на депозит от 50% от сумата по банков път
 • Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит! Възможно е плащане на вноски – обадете ни се и заедно ще измислим най- доброто решение! Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването.
 • Копие на международния Ви паспорт
  Важно!

  Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване.
 • За контакти: Воаяж Би Травел ЕООД,  лиценз No. РК-01-7617 Борислава Цекова, Мениджър Пътувания 
 • Тел.: 0899 913 627 
 • e-mail: voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни: Воаяж Би Травел ЕООД   Уникредит Сметка в лева IBAN- BG92UNCR70001522746415
 • Моля, на платежното нареждане отбележете: 1.Основание: Екскурзия до Перу, Бразилия и Аржентина 2.Получател: Воаяж Би Травъл ЕООД 3.Наредител: Вашето име

Виза: Не се изискват визи за българи. 

Здраве: Няма задължителни медицински и здравни изисквания.

Транспорт: Лодка, Самолет, Минибус, Кола

Програмата, която ви предлагаме е изключителна, защото в нея е събрано най-доброто от Южна Америка. Ще си починете в Рио, ще се запознаете с архитектурното наследство, останало от инките, но и ще се насладите на природни гледки, уникални по своята същност – каквито са езерото Титикака и водопадите Игуасу. 

Специални сме, защото работим с фиксирани цени – не ви искаме впоследствие допълнително за самолетен билет, ще ви дадем алтернатива, ако конкретен полет се е покачил, но най-важното е, че цената остава СЪЩАТА. Ако изберете нас, няма да имате скрити плащания, ще сте запознати с всичко още от самото начало!

Предвидили сме вътрешни полети, за да е максимално удобно за клиентите ни. А хотелите, с които работим, са подбрани за да дадат както нужния лукс, така и много важната централна локация.

Полет от София до Лима.
Късно вечерта кацане в Лима и трансфер до хотела.

*Нощувка в:
хотел 3* – Las Palmas или подобен
хотел 4* – Casa Andina Select Miraflores или подобен

Сутринта ще започнем с разглеждане на столицата на Перу – Лима, известна още и като града на кралете. Често не се обръща достатъчно внимание на Лима, оставаща в сянката на Куско и Мачу Пикчу, а това е град достоен за внимание! Центъра на Лима е включен в списъка на световното културно наследство ЮНЕСКО. Там се помещава и най-старият университет на континента – Сан Маркус. 

Турът из Лима ще бъде около 4 часа. Разхождайки се по старите улици на Лима ще се насладим на множество красиви площади, стари сгради, църкви. Ще посетим и някои от най-интересните забележителности в Лима като Катедралата Свети Йоан, двореца на Архиепископа и Манастира Сан Францисковходовете са включени в програмата. След това ще се разходим и в прекрасния Мирафлорес и парка на любовта.

Вечерта ще посетим най-големия парк с фонтани в света – Парк де ла Резерва.

*Нощувка в:
хотел 3* – Las Palmas или подобен
хотел 4* – Casa Andina Select Miraflores или подобен

Сутринта имаме полет за Куско, трансфер и настаняване в хотел.

Следобеда ще се насладим на сити тур из града – обиколка с екскурзовод на централната част на Куско.
Куско е омайващо красиво място, запазил очарованието си, древен град на инките. Ще посетим Кориканча и ще се насладим на прелестната красота на главния площад – Плаца де армас. Ще посетим и две от най-красивите църкви – Катедралата и църквата Санта Иглесия.

*Нощувка в:
хотел 3* – Eureka или подобен
хотел 4* – Casa Andina Premium Cusco или подобен

Tози ден ще бъде посветен на Свещената долина на инките – Урубамба. Някога инките са я считали за Рая на земята и е била центърът на империята на Инките. Река Урубамба тече плавно и напоява плодородните земи. В древните легенди на народа кечуа, река Урубамба е свързвана с млечния път. Ще се насладим на древните инкски руини и ще посетим традиционния пазар на инките в Пизак.

След това ще потеглим към очарователното градче Олантайтамбо и ще се разходим из руините на крепостта. По време на империята на инките Олантайтамбо е кралската резиденция на император Пачакути, който завладява региона и изгражда града. Нощувка в града.

*Нощувка в:
хотел 3* – Peru Quechua’s Lodge Ollantaytambo или подобен
хотел 4* – Del Pillar Ollantaytambo или подобен

Великият ден! Сутринта тръгваме за Мачу Пикчу. Днес е денят, в който ще се насладим на невероятни гледки. Съкровището на инките остава скрито за света дълго време, докато през 1911г. не го открива героят на съвременната археология – Хирам Бингам. Ще се разходим из древните руини и ще ни разкажат за този вълшебен, отдавна изчезнал свят.

Възможност за изкачване на близкия връх Уайна Пикчу – срещу допълнително заплащане, което трябва да бъде заявено още при подписването на договора в София!

Вечерта се връщаме в Куско.

*Нощувка в:
хотел 3* – Eureka или подобен
хотел 4* – Casa Andina Premium Cusco или подобен

Целодневно пътуване с туристически автобус по маршрута Куско – Пуно. Посещение на храма на Виракоча и Американската Сикстинска капела. Обяд на бюфет.

Храмът Виракоча (Храмът Ракчи на кечуа) е построен от култура, предшестваща инките с 1500 години. Ще преминем и през най- високата точка в нашето пътуване, където има пазар и може да си закупим много хубави местни сувенири. Много плавно ще разберете как се променят както климатичните зони, така и хората около вас – навлизаме постепенно в областта на културата аймара. Настаняване в Пуно.

*Нощувка в:
хотел 3* – Quelqatani или подобен
хотел 4* – Taypicala hotel Lago или подобен

Сутринта се отправяме на разходка до езерото Титикака, плетените острови Урос и остров Такиле.

Титикака е най-голямото високо разположено езеро в света. Ще се запознаете с бита на племето аймара, на техните традиции и култура. Мъжете са тези, които плетат в семейството, а изборът на годеник за девойката се състои от потапянето на плетивото във водата и колкото по-стегната е плетката, толкова по-малко вода ще изтече. Затова мъжете с най-чевръсти пръсти са най-желаните ергени в общността!

Възможност за традиционен обяд на остров, срещу допълнително заплащане. Вечерта се връщаме обратно в хотела в Пуно.

*Нощувка в:
хотел 3* – Quelqatani или подобен
хотел 4* – Taypicala hotel Lago или подобен

Полет за Лима и нощувка там.
Възможно е нощувката в този ден да е направо в Буенос Айрес.

*При нощувка в Лима:
хотел 3* – Las Palmas или подобен
хотел 4* – Casa Andina Select Miraflores или подобен

Полет за Буенос Айрес. Трансфер и настаняване в хотел.
Нощувка в Буенос Айрес.

*Нощувка в:
хотел 3* – Ibis Buenos Aires Congreso или подобен
хотел 4* – Holiday Inn Express Puerto Madero или подобен

Сутринта ще започнем с обиколка на Буенос Айрес. Градът е наистина космополитен – с красивия си център Плаза де Майо и много красиви сгради от 19в. Тук се намира и Каса Росада – известният президентски дворец, от който е държала речите си изестната Евита Перон.

*Нощувка в:
хотел 3* – Ibis Buenos Aires Congreso или подобен
хотел 4* – Holiday Inn Express Puerto Madero или подобен

Полет до Игуасу, Аржентина. Трансфер и настаняване в хотел.
Нощувка в Пуерто Игуасу.

*Нощувка в:
хотел 3* – La Cautiva Iguazu Hotel или подобен
хотел 4* – Grand Crucero Iguazu Hotel или подобен

Посещение на водопадите Игуасу, едно наистина прекрасно място, под егидата на Юнеско. Паркът обхваща 275 водопада и се намира в сърцето на дъждовна гора. Влизат всички такси.
Връщане в Пуерто Игуасу.

*Нощувка в:
хотел 3* – La Cautiva Iguazu Hotel или подобен
хотел 4* – Grand Crucero Iguazu Hotel или подобен

Сутринта ще преминем границата с Бразилия. Днес ще се насладим на прекрасните водопади от страната на Бразилия.
Нощувка във Фоз до Игуасу, Бразилия.

*Нощувка в:
хотел 3* – Bogari Hotel или подобен
хотел 4* – Viale Cataratas Hotel или подобен

Сутринта имаме полет за Рио де Жанейро. Трансфер и настаняване в хотел.

Свободно време и разходка до плажа.

*Нощувка в:
хотел 3* – Ibis Rio de Janeiro Centro или подобен
хотел 4* – Mercure Rio de Janeiro Copacabana или подобен

Сити тур на града. Рио де Жанейро е известен и като Великолепния град, и е вторият най-голям град в Бразилия. Ще се насладим на известната статуя на Христос, на планината Корковадо – част от новите Седем чудеса на света. Ще е разходим и из плажа Копакабана и ще се изкачим с лифт на хълма, известен като Захарната бучка, за да се полюбуваме на прекрасна гледка към града.
След това ще се разходим и в центъра на Рио и ще се насладим на много красиви сгради, паметници на културата и музеи.

*Нощувка в:
хотел 3* – Ibis Rio de Janeiro Centro или подобен
хотел 4* – Mercure Rio de Janeiro Copacabana или подобен

Полет за България през Амстердам или Париж.

Запознай се с Перу

Go into the places only locals are familiar with. Visit little known hideouts and avenues that open the mind into what being a local is all about.

Запознай се с Бразилия

Go into the places only locals are familiar with. Visit little known hideouts and avenues that open the mind into what being a local is all about.

Галерия

Take a peek inside our Wonderworld

Имате въпроси?

Танзания и Занзибар – люлката на цивилизацията

4299 лв. / 4950 лв.

11 дни/9 нощувки: 01.06-10.06.2020г.; 10.09-20.09.2020г.; 25.11-05.12.2020г.

Танзания и Занзибар - люлката на цивилизацията

0
Дни
0
Града
0
Забележителности
Days
Hours
Minutes
Seconds

изживей 15 незабравими дни

Програма
Танзания и Занзибар - люлката на цивилизацията

София – Килиманджаро – Аруша – Серенгети – кратера Нгоронгоро – Занзибар – София

 • 4299 лв. с настаняване в 3 звездни хотели, с отличен рейтинг и 2 нощувки на палатки в Серенгети и Нгоронгоро
 • 4950 лв. с настаняване в 3 звездни хотели, с отличен рейтинг и 2 нощувки в лоджи в Серенгети и Нгоронгоро

* Обявените дати са за организирано пътуване с  малка група от 8 човека и водач на български език! Ако желаете да пътувате индивидуално (без водач), се свържете с нас да ви направим оферта за датите, броя дни и местата, които искате да посетите! Ние ще направим за вас цялата логистика, ще ви дадем съвети и ще ви помогнем да направите пътуването си незабравимо!

 • Самолетен билет София – Килиманджаро – Занзибар – София, с включени летищни такси
  * Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. Пакетната цена за пътуването е валидна при наличие на свободни места по тази класа и подлежи на препотвърждение за всяка отделна заявка
 • Вътрешен полет Килиманджаро – Занзибар
 • Всички трансфери по програмата
 • Входни такси за всички места, описани в програмата
 • Разглеждане на най-емблематичните за цяла Африка места – националните паркове на Танзания от Северния кръг
 • Сафари транспорт – 4х4, с подвижен покрив. Всеки клиент има място до прозорец
 • Всички хранения по време на сафарито: 4 закуски, 2 обяда, 2 вечери и 5 закуски в Занзибар
 • 9 нощувки: 2 в хотел или лоджа в Аруша; 1 в сърцето на Серенгети, 1 в Нгоронгоро и 5 нощувки в хубав 3 звезден хотел в Занзибар.
  Важно: в Серенгети и Нгоронгоро настаняването е вътре в резервата и така се печели време сутрин, когато животните са най-активни.
 • Български водач-преводач, пътувал в Танзания и с опит в сафаритата в Танзания
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек със ЗАД “Армеец”.
 • Лични разходи ~около 500-600 лв.
 • Бакшиши ~около 35-40 $ на човек за сафарито, те са задължителни в страната
 • Туристическа виза – издават се на летището и цената е 50 $
 • Допълнителен транспорт или мероприятия извън програмата
 • Допълнително се заплаща ~800 лева за единична стая
 • Плащане на депозит от 50% от сумата по банков път
 • Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит! Възможно е плащане на вноски – обадете ни се и заедно ще измислим най- доброто решение! Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването.
 • Копие на международния Ви паспорт
  Важно!

  Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване.
 • За контакти: Воаяж Би Травел ЕООД,  лиценз No. РК-01-7617 Борислава Цекова, Мениджър Пътувания 
 • Тел.: 0899 913 627 
 • e-mail: voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни: Воаяж Би Травел ЕООД   Уникредит Сметка в лева IBAN- BG92UNCR70001522746415
 • Моля, на платежното нареждане отбележете: 1. Основание: Екскурзия до Танзания и Занзибар 2. Получател: Воаяж Би Травъл ЕООД 3. Наредител: Вашето име.
 • Виза – визите се издават на летището, срещу 50 американски долара или се приема плащане с карта

  Здраве: Няма задължителни медицински и здравни изисквания. Препоръчително е ваксинация за жълта треска и антималарийна терапия.

Ние сме единствените, които предлагат всички паркове в Танзания и най-важното могат да ви посъветват къде да отидете спрямо сезона, в който искате да пътувате. И това е защото сме посетили страната и имаме лично мнение за нещата- пробвали сме различни сафари оператори и избрахме най- добрия, защото вашето удовлетворение е е от значение за нас.

Специални сме, защото работим с фиксирани цени – не ви искаме впоследствие допълнително за самолетен билет, ще ви дадем алтернатива, ако конкретен полет се е покачил, но най-важното е, че цената остава СЪЩАТА. Ако изберете нас, няма да имате скрити плащания, ще сте запознати с всичко още от самото начало!

Избирайки това пътуване, вие избирате едно луксозно преживяване в сърцето на Африка. Нашият партньор в Танзания е една от най-добрите и интензивно развиващи се компании.Всички работещи са професионалисти и с много добро ниво на английски. И не на последно място- от всяко продадено пътуване се отделят средства за подпомагане на бедни африкански деца, за да им се осигури достъп до образование

Знаете ли къде се случват най-впечатляващите изгреви, както и залези на слънцето. Къде е единственото място в света, където лъвовете се катерят по дърветата? На която националния и химн е “ Господ благослови Африка.”Танзания е наистина надарена с невероятно местоположение- така близо и до Индийския океан, изгревът наистина е нещо впечатляващо.
Танзания е истински рай за туристите- тук определено има за всекиго по нещо и може да задоволи всеки вкус- от невероятните резервати с дивеч- Серенгети, Нгорогоро, до прекрасните лагуни и плажове на Занзибар.

Дали ще четете Хемингуей или ще гледате Цар лъв, определено ще ви се прииска да посетите Танзания. И наистина има защо. На целия африкански континент, Танзания е с най-голяма концентрация и биоразнообразие на животни. Точно тук е и мястото, където всяка година се извършва годишната миграция на милиони антилопи гну и още толкова зебри, в търсене на по-благодатните зелени поля. Наскоро и миграцията на антилопите гну, т.нар Велика миграция, беше провъзгласена за едно от Седемте Природни чудеса на Африка.

Пристигане в Ханой в 07:25 ч. Посрещане на летището от представител на местния туроператор.

Следва посещение на мавзолея на комплекса Хо Ши Мин – човекът, който е водел кампанията на Виетнам за независимост от френското колониално управление. Обяд в местен ресторант.

Трансфер до хотела. Настаняване (след 14:00 ч.), свободно време. Нощувка в Ханой.

Закуска. Отпътуване за залива Ха Лонг (около 4 часа). Качване на борда на традиционно луксозно круизно корабче, с което ще пътуваме през следващото денонощие на круиз из залива Ха Лонг. Настаняване в каютите, обяд на корабчето с традиционна виетнамска и интернационална кухня (включен в цената, без включени напитки).

Круизът преминава покрай интересни варовикови пещери и скални образувания. По време на пътуването в залива ще можете да се отпуснете на слънце върху шезлонг на горната палуба и да се любувате на приказния пейзаж. Вечеря с традиционна местна и международна кухня. Свободно време за вечерни забавления на борда. Нощувка на кораба.

Закуска. Круизът продължава своето пътуване около залива с много островчета в търсене на уединени места за плуване или каяк. Около обяд корабът се завръща на главното пристанище. Отпътуване за Ханой. Посещение на Квартала на трийсет и шестте гилдии, типичен пазар. Всяка улица носи името на стоката, която традиционно се продава на нея. Късният следобед е посещението на спектакъл на марионетки върху вода. Вечеря в местен ресторант. Нощувка в Ханой.

Закуска. Туристическа обиколка на Ханой: разглеждане Храма на литературата, построен от император Лай Танг Тонг в 1070 г. като храм, посветен на Конфуций. През 1076 г. кралската академия започва да обучава децата на благородниците. По този начин той се превръща в първия университет на страната. На територията му има 5 вътрешни двора, олицетворяващи 5-те елемента: вода, огън, дърво, земя и метал, а най-интересни са костенурките с полегнали на гърбовете им каменни стели с имената на някогашните възпитаници. Посещение на Етнографския музей, разкриващ културното богатство на Виетнам с уникална градина, в която може да се видят копия на къщи и погребални комплекси от различни провинции на страната.

Трансфер до летището за полет (1ч. и 15 мин.) до Хуе. Настаняване, вечеря и нощувка в Хуе.

Закуска. Туристическа обиколка на древната императорска столица Хуе, преди векове седалище на династията Нгуен: Цитаделата (Императорският град под егидата на ЮНЕСКО), Забраненият пурпурен град и древните гробници. Круиз по Ароматната река. Вечеря и нощувка в Хуе.

Закуска. Заминаване за древния пристанищен град Хой Ан по Пътя на мандарините, преминавайки през живописния Хай Ван (Прохода на облаците, който свързва Северната и Южната част на Виетнам) с прекрасна гледка към Да Нанг и околностите. Пристигане в Хой Ан (град под егидата на ЮНЕСКО). Следобед – Пешеходна разходка в спокойния и очарователен град Хой Ан. Ниските керемидени къщи с китайски външен вид, японският покрит мост, пъстрите храмове и пагоди го правят едно от най-красивите места за посещение във Виетнам. Настаняване, вечеря и нощувка в Хой Ан.

Закуска. Свободно време за разходка в Хой Ан. Следобед – трансфер до летището в Да Нанг. Полет до Сием Реап, Камбоджа (1 ч. и 30 мин.). В полета има включена храна. Настаняване в хотела. Нощувка в Сием Реап.

Закуска. Разглеждане на храмовете в Ангкор Том с основен акцент – Байон (планински храм адаптиран към будизма, датиращ от края на 12 и началото на 13 век), показващ изображения на стотици усмихнати лица и историите на империята на кхмерите, издълбани по стените му. Храмът е видим отдалеч със своите 54 кули, символизиращи 54-те провинции на кхмерската империя. Всяка от кулите е украсена с 4 лица на Авалокитшвара – Богът на Добротата и Милосърдието. Огромните 216 каменни лица са ориентирани към 4-те посоки на света. Терасата на слоновете – мястото, откъдето кралят и неговият двор са наблюдавали победоносните шествия на армията. Терасата на прокажения крал – наречена така заради скулптура от XV век на хиндуисткия бог на смъртта Яма, покрита с мъх, напомняща на болен човек и съответстваща на легендата за прокажения крал на Ангкор. Изкачване до върха на Пхимеанакас, оформен като пирамида с чудесен панорамен изглед към храмовете. Вечеря и танцов спектакъл Апсара. Нощувка в Сием Реап.

Ранно посещение на обгърнатия от джунглата храм Ta Пром. Следва посещение на великолепния Ангкор Ват. Обиколка с екскурзовод в огромната структура, разглеждайки и слушайки за славата на Кралство Ангкор. Връщане в хотела за късна закуска и почивка.

Около обяд – отпътуване за Пном Пен (около 5 часа). Настаняване, вечеря и нощувка в Пном Пен.

Закуска. Обиколка на Пном Пен: Посещение на Кралския площад, Сребърната пагода и централния пазар. Около обяд – качване на борда на корабче и отпътуване за Шау Док (Виетнам). Настаняване, вечеря и нощувка в Шау Док.

Закуска. Заминаване за гората Тра Су, която е и дом на около 100 вида птици. Круиз с лодки до всички важни места на тази екологична гора, за да откриете нейната зеленина и Светилищата на птиците. Трансфер до Кан То (около 2 часа). Настаняване, вечеря и нощувка в Кан То.

Закуска. Рано сутринта отпътуваме с корабче, за да посетим плаващия пазар на Кай Ранг, един от плаващите пазари в делтата на Меконг. Трансфер до Сайгон (Хо Ши Мин) – (около 4 часа). Свободно време. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка в Сайгон.

Закуска. Свободно време за отдих. Следобед – туристическа обиколка на Сайгон: Сградата на обединението (бившият Президентски дворец, който е частично разрушен при атаките от съпротивата на Северен Виетнам на 30.04.1975 г.), центъра с правителствените сгради, разположени около площада на колониалната френска част с извисяващата се катедрала „Нотр Дам“, Операта – построена по подобие на „Пети Пале“ в Париж, Централната поща – проектирана от Густав Айфел, сградата на кметството – друга историческа сграда, Историческия музей, Военния музей, пагодата на император Яде, построена през 1909 г. от китайци, посетена от Президента на САЩ Барак Обама на 22.05.2016 г., улица „Донг Кой“ с множество бутици, магазини, кафенета и ресторанти, и ако времето позволи, централния пазар „Бен Тан“.

Трансфер до летището на Сайгон. Отпътуване за България в 19:25 ч.

Пристигане на летище София в 11:15 ч.

Запознай се с Виетнам

Go into the places only locals are familiar with. Visit little known hideouts and avenues that open the mind into what being a local is all about.

Запознай се с Камбоджа

Go into the places only locals are familiar with. Visit little known hideouts and avenues that open the mind into what being a local is all about.

Галерия

Take a peek inside our Wonderworld

Имате въпроси?