5950.00 лв.

05.05-21.05.2020г. - Няма места!, 13.11-29.11.2020г; 16 дни/15 нощувки

Пътешествие до Перу и Боливия

0
Дни
0
Града
0
Забележителности

изживей 15 незабравими дни

Програма
Пътешествие до Перу и Боливия

София – Лима – Пуно – Куско – Мачу Пикчу и Рейнбоу планината – Ла Пас – Уюни – Тиуанако – Копакабана – Ла Пас – София

 • 5950 лв. – с настаняване в 3* хотели и с отлични оценки в Букинг в Перу и Боливия

* Обявените дати са за организирано пътуване с група от около 10 човека и водач от България! Ако желаете да пътувате индивидуално (без водач) – се свържете с нас да ви направим оферта за датите, броя дни и местата, които искате да посетите! Ние ще направим за вас цялата логистика, ще ви дадем съвети и ще ви помогнем да направите пътуването си незабравимо!

 • Самолетен билет София – Лима – Ла Пас – София с включени летищни такси
  * Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. Пакетната цена за пътуването е валидна при наличие на свободни места по тази класа и подлежи на препотвърждение за всяка отделна заявка.
 • Вътрешен полет Лима – Хулиака, Пуно, с включени летищни такси и 1 чекиран багаж от 20 кг.
 • Вътрешен полет Куско – Ла Пас, с включени летищни такси и 1 чекиран багаж от 20 кг.
 • Вътрешен полет Ла Пас – Уюни, с включени летищни такси и 1 чекиран багаж от 20 кг.
 • 15 нощувки
 • 15 закуски
 • 1 обяд
 • Разглеждане на едни от най-красивите и предпочитани места в две от най-интересните Южно-Американски държави – Перу и Боливия.
 • Входни такси по местата упоменати в програмата
 • Всички трансфери по програмата
 • Български водач-преводач с опит, пътувал много в Южна Америка.
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 • Лични разходи – около 950 лв.;
 • Бакшиши;
 • Виза за Боливия – около 100 $;
 • Традиционен обяд на остров (кой?) – …;
 • Посещение на крепостта Саксайуман – …;
 • Изкачване на връх Уайна Пикчу – 40 лв. на човек, което трябва да бъде заявено още при подписването на договора в София!;
 • Посещение на планината Рейнбоу – 120 лв.;
 • Допълнителен транспорт или мероприятие извън програмата;
 • Допълнително се заплаща ~868 лв. за единична стая
 •  Плащане на депозит от 50% от сумата по банков път
 • Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит! Възможно е плащане на вноски – обадете ни се и заедно ще измислим най- доброто решение! Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването. Изпращане на копие на международния Ви паспорт.
 • Важно!
  Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване.
 • За контакти: Воаяж Би Травел ЕООД, лиценз No. РК-01-7617 Борислава Илиева, Мениджър Пътувания 
 • Тел.: 0899 913 627 
 • e-mail: voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни: Воаяж Би Травел ЕООД Уникредит Сметка в лева IBAN – BG92UNCR70001522746415
 • Моля, на платежното нареждане отбележете: 1.Основание: Екскурзия до Перу и Боливия 2.Получател: Воаяж Би Травъл ЕООД 3.Наредител: Вашето име.

Визов режим: Не се изисква виза за българи за Перу. За Боливия визата е около 100 $. Свържете се с нас за повече информация. 

Здраве: Няма задължителни медицински и здравни изисквания.

Транспорт: Лодка, Самолет, Минибус, Кола.

Програмата, която ви предлагаме е наистина една много добра комбинация от местата-символи за Перу, както и за Боливия. Това е и наистина прекрасен начин да откриете мистичния живот на Инките.

Хотелите, с които работим са подбрани за да предоставят както нужния лукс, така и много важната централна локация. Включени са няколко вътрешни полети, за да е максимално удобно и да не се губи излишно време в пътуване. В Боливия придвижванията са със самолет, като по този начин е избегнато изключително уморителното преминаване по неасфалтирани или не добре асфалтирани пътища!

Една от малкото програми, в които се вижда Тиуанаку – най-старият археологически обект в Боливия, както и посещение на едно от най-красивите места в цяла Южна Америка – солните полета на Уюни.
Ще ви дадем съвети как да се справите с височинната болест.

Защо сме по-добри и защо да изберете нас, когато планирате мечтаната си почивка до Южна Америка?
Специални сме, защото работим с фиксирани цени – не ви искаме впоследствие допълнителни пари за самолетния билет. Ще ви дадем алтернатива, ако конкретен полет се е покачил, но най-важното е, че цената остава СЪЩАТА.
Ако изберете нас, няма да имате скрити плащания, ще сте запознати с всичко още от самото начало!

Лима: хотел Las Palmas или подобен.

Пуно: хотел Quelqatani или подобен.

Куско: хотел Eureka или подобен.

Оянтайтамбо: хотел Sol Natura hotel Ollantaytambo или подобен.

Ла Пас: Casa Fusion Hotel Boutique или подобен.

Уюни:  хотел Hotel de Sal Luna Salada или подобен.

Полет от София до Лима, има прекачване в европейско летище.

Късно вечерта кацане в Лима и трансфер до хотела.

*Нощувка в …

Панорамна обиколка на града. Често не се обръща достатъчно внимание на Лима, оставаща в сянката на Куско и Мачу Пикчу, а това е град достоен за внимание! Центъра на Лима е включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Някои от най- интересните забележителности са Катедралата Свети Йоан, двореца на Архиепископа и Кметството. Там се помещава и най-старият университет на континента – Сан Маркус. Бъдещ голям интерес е и музеят на златото.

В Лима се намира и най-големият парк с фонтани в света – Парк де ла Резерва, на който и ще се насладим вечерта!

Полет до Хулиака, Пуно. Трансфер до хотел и настаняване.

Време за почивка и разходка в града. Ще се насладите на прекрасната гледка към едно от най-известните езера в света – Титикака.

Сутринта се отправяме на разходка до езерото Титикака, плетените острови Урос и остров Такиле.

Титикака е най-голямото високо разположено езеро в света. Ще се запознаете с бита на племето аймара, както и с техните традиции и култура. Мъжете са тези, които плетат в семейството, а избора на годеник за девойката се състои от потапянето на плетивото във водата, колкото по-стегната е плетката, толкова и по-малко вода ще изтече. Така и мъжете с най-чевръсти пръсти са най-желаните ергени в общността!

Възможност за традиционен обяд на остров – срещу допълнително заплащане.

Целодневно пътуване с туристически автобус по маршрута Пуно – Куско. Посещение на храма на Виракоча и Американската Сикстинска капела.
Обяд на бюфет.

Храмът Виракоча, или “Храмът Ракчи” на кечуа, е построен от култура, предшестваща инките с 1500 години. Ще преминем и през най-високата точка в нашето пътуване, където има пазар и може да си закупим много хубави местни сувенири. Много плавно ще разберете как се променят както климатичните зони, така и хората около вас – навлизаме постепенно в областта на културата кечуа.

Настаняване в Куско – наричан “пъпът на света”.

Обиколка на централната част на Куско с екскурзовод.

Куско е омайващо красиво място, запазил очарованието си древен град на инките. Ще посетим Кориканча и ще се насладим на прелестната красота на главния площад – Плаца де Армас. Ще посетим и две от най- красивите църкви – Катедралата и църквата Санта Иглесия.

Свободно време, по желание може да се посети крепостта Саксайуман – срещу допълнително заплащане.

Tози ден ще бъде посветен на Свещената долина на инките. Някога инките са я считали за Рая на земята. Река Урубамба тече плавно и напоява плодородните земи. В древните легенди на кечуа народа, река Урубамба е свързвана с млечния път. Ще се насладим на древните инкски руини, ще посетим и традиционен пазар на инките в Пизак.

После ще посетим очарователното градче Ойантайтамбо и руините на крепостта там.

Великият ден! Сутринта тръгваме за Мачу Пикчу. Днес е денят, в който ще се насладим на невероятни гледки. Съкровището на инките остава скрито за света дълго време, докато през 1911г. не го открива героят на съвременната археология – Хирам Бингам. Ще се разходим из древните руини и ще ни разкажат за този вълшебен, отдавна изчезнал свят.

Възможност за изкачване на близкия връх Уайна Пикчу – срещу допълнително заплащане от 40лв., като трябва да бъде заявено още при подписване на договора в София!

Свободен ден в Куско или
Възможност за посещение на Рейнбоу планината срещу допълнително заплащане от 120лв.

Легендата разказва, че ако минеш под дъгата ще ти се сбъдне едно желание. Затова и ви каним на пътешествие да посетите Планината – дъга. Рейнбоу маунтин е едно от най-красивите и уникални места в Перу и Южна Америка, скрито далече от очите на обикновените туристи и представлява цветна планинска област от Перуанските Анди.Част е от много известната Ausangate mountain, която играе и много важна роля в митологията на древният кечуа народ. Счита се, че мястото е свещено и е пазело Куско, било е божеството закрилник на града. Невероятно тюркоазено се редува пред очите ни със златисто, кестеняво и червено. Сякаш магюсник е минал по-рано оттам. Красивите цветове са получени от ерозирането на слоевете минерали.

Еднодневните трекове в местността се разработват от 1-2 години и наистина е ново и уникално изживяване. Разбира се, всяко хубаво нещо не е лесно! И тук трябва да отбележим, че надморската височина е 5200 м. Много от посещаващите планината го намират за доста трудно, поради липсата на кислород на такава надморска височина. Изключително препоръчително е да имате опит в изкачванията по планини и добра екипировка.

Полет за Боливийската столица Ла Пас. Сити тур и посещение на Лунната долина.

Ла Пас е най-високо разположената столица в Южна Америка – 3650м надморска височина. Изключително красиво разположена по стръмните хълмове, Боливийската столица е запазила своя чар. Може да наблюдавате местните чолитас – да се възхитите на техните ярки одежди, а после пък ще се запътим към “Лунната долина”. За да се насладим напълно на красивия пейзаж ще се повозим на кабинков лифт. Кабинковият лифт е включен в цената.

Днес ще посетим руините на древния град Тиванаку (Tiwanaku) – най-важният археологически обект в цяла Боливия. Счита се, че руините датират от 1500г. пр. Хр. и това е най-известния монумент от пред-инкския период. Ще видим Пирамидата на Акапана и храмът Каласая – най-големият религиозен храм, а после ще се спрем на Пуерто дел Сол и Пумапунку – изключително култови и религиозни комплекси.

Полет за Уюни рано сутринта, след което с джипове ще тръгнем към най-големите солни полета в света – Уюни.

Ще посетим Гробището на влакове, както и селището Колчани, където ще се запознаем с различните начини за добиване на сол в миналото. Ще видим и Hotel de Sol – първият хотел от сол в света, отворил врати през 1993г.

Целодневна екскурзия в Уюни. Днес ще се насладим на прекрасните цветове на лагуните, ще видим и много птици фламинго.

Следобед имаме полет за Ла Пас.

Посещение на Копакабана и островите от Боливийската страна на Титикака, по желание и срещу допълнително заплащане от.

Ще станем рано и ще се запътим към Копакабана и “Островът на слънцето”, който е най-важният остров на свещеното езеро Титикака. Ще посетим храмът на инките в Пилкокайна, а накрая ще стигнем до свещения “Фонтан на младостта”, за който се счита, че само глътка от течността ще пречисти тялото и ще ви подмлади.

Прибираме се късно вечерта в Ла Паз.

Полет за България. Пристига се на следващия ден. 

Галерия

Имате въпроси?