5950.00 лв.

05.05- 21.05.2020 г. 16 дни/15 нощувки

Пътешествие до Перу и Боливия

0
Дни
0
Града
0
Забележителности

изживей 15 незабравими дни

Програма
Пътешествие до Перу и Боливия

София – Лима – Пуно – Куско – Мачу Пикчу и Рейнбоу планината – Ла Пас – Уюни – Тиуанако – Копакабана – Ла Пас – София

* Обявените дати са за организирано пътуване с група от около 10 човека и водач от България! Ако желаете да пътувате индивидуално (без водач)- се свържете с нас да ви направим оферта за датите, броя дни и местата, които искате да посетите! Ние ще направим за вас цялата логистика, ще ви дадем съвети и ще ви помогнем да направите пътуването си незабравимо!

 • Самолетен билет София -Лима- Ла Пас – София с включени летищни такси
  * Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. Пакетната цена за пътуването е валидна при наличие на свободни места по тази класа и подлежи на препотвърждение за всяка отделна заявка.
 • Вътрешен полет Лима- Хулиака, Пуно, с включени летищни такси и 1 чекиран багаж от 20 кг.
 • Вътрешен полет Куско- Ла Пас, с включени летищни такси и 1 чекиран багаж от 20 кг.
 • Вътрешен полет Ла Пас – Уюни, с включени летищни такси и 1 чекиран багаж от 20 кг.
 • 15 нощувки
 • 15 закуски
 • 1 обяд
 • Разглеждане на едни от най-красивите и предпочитани места в две от най-интересните Южно-Американски държави- Перу и Боливия.
 • Входни такси по местата упоменати в програмата
 • Всички трансфери по програмата
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 • Български водач-преводач с опит, пътувал много в Южна Америка.
 • Допълнително се заплаща ~868 лв. за единична стая
 • Лични разходи – около 950 лв.
 • Бакшиши
 • Допълнителен транспорт или мероприятие извън програмата.
 • Виза за Боливия- около 100 $
 •  Плащане на депозит от 50% от сумата по банков път
 •  Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит! Възможно е плащане на вноски- обадете ни се и заедно ще измислим най- доброто решение! Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването. Изпращане на копие на международния Ви паспорт.
 • Важно!
  Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване.
 • За контакти: Воаяж Би Травел ЕООД,  лиценз No. РК-01-7617 Борислава Цекова, Мениджър Пътувания 
 • Тел.: 0899 913 627 
 • e-mail: voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни: Воаяж Би Травел ЕООД   Уникредит Сметка в лева IBAN- BG92UNCR70001522746415
 • Моля, на платежното нареждане отбележете: 1. Основание: Екскурзия до Перу и Боливия 2.Получател: Воаяж Би Травъл ЕООД 3. Наредител: Вашето име.

Не се изисква виза за българи за Перу, за Боливия визата е около 100 $. Свържете се с нас за повече информация. 

Програмата, която ви предлагаме е наистина една много добра комбинация от местата- символи за Перу, както и за Боливия. Това е и наистина прекрасен начин да откриете мистичния живот на Инките.

Хотелите, с които работим са подбрани за да предоставят както нужния лукс, така и много важната централна локация. Включени са няколко вътрешни полети, за да е максимално удобно и да не се губи излишно време в пътуване. В Боливия придвижванията са със самолет, като по този начин е избегнато изключително уморителното преминаване по неасфалтирани или не добре асфалтирани пътища! Една от малкото програми, в които се вижда Тиуанаку- най-старият археологически обект в Боливия, както и посещение на едно от най-красивите места в цяла Южна Америка- солните полета на Уюни.
Ще ви дадем съвети как да се справите с височинната болест.
Защо сме по-добри и защо да изберете нас, когато планирате мечтаната си почивка до Южна Америка?
Специални сме, защото работим с фиксирани цени- не ви искаме впоследствие допълнителни пари за самолетния билет- ще ви дадем алтернатива, ако конкретен полет се е покачил, но най-важното е, че цената остава СЪЩАТА.
Ако изберете нас, няма да имате скрити плащания, ще сте запознати с всичко още от самото начало!

Лима: хотел Las Palmas или подобен.

Пуно: хотел Quelqatani или подобен.

Куско: хотел Eureka или подобен.

Оянтайтамбо: хотел Sol Natura hotel Ollantaytambo или подобен.

Ла Пас: Casa Fusion Hotel Boutique или подобен.

Уюни:  хотел Hotel de Sal Luna Salada или подобен.

Полет от София до Лима, има прекачване в европейско летище. Късно вечерта кацане в Лима и трансфер до хотела.

Панорамна обиколка на града. Често не се обръща достатъчно внимание на Лима, оставаща в сянката на Куско и Мачу Пикчу, а това е град достоен за внимание! Центъра на Лима е включен в списъка на световното културно наследство ЮНЕСКО. Някой от най- интересните забележителности са Катедралата Свети Йоан, архиепископския дворец и Кметството. Тук се помещава и най- старият университет на континента- Сан Маркус. Будещ голям интерес е и музеят на златото. Тук се намира и най- големият парк с фонтани в света, на който и ще се насладим вечерта!

Полет до Хулиака, Пуно. Трансфер до хотел и настаняване. Време за почивка и разходка в града. Ще се насладите на прекрасната гледка към едно от най-известните езера в света- Титикака.

Сутринта се отправяме на разходка до езерото Титикака, плетените острови Урос и остров Такиле. Титикака е най- голямото високо разположено езеро в света. Ще се запознаете с бита на племето аймара, на техните традиции и култура. Мъжете са тези, които плетат в семейството, а избора на годеник за девойката се състои от потапянето на плетивото във водата, колкото по- стегната е плетката, толкова и по- малко вода ще изтече. Така и мъжете с най-чевръсти пръсти са най- желаните ергени в общността! Възможност за традиционен обяд на остров, срещу допълнително заплащане.

Целодневно пътуване с туристически автобус по маршрута Пуно- Куско. Храмът на Виракоча, Американската Сикстинска капела, обяд на бюфет.
Храмът Виракоча (Храмът Ракчи на кечуа) е построен от култура, предшестваща инките с 1500 години. Ще преминем и през най- високата точка в нашето пътуване, където има пазар и може да си закупим много хубави местни сувенири. Много плавно ще разберете как се променят както климатичните зони, така и хората около вас- навлизаме постепенно в областта на културата кечуа. Настаняване в Куско- наричан пъпът на света.

 

Куско- обиколка с екскурзовод на централната част на Куско.
Куско е омайващо красиво място, запазил очарованието си древен град на инките. Ще посетим Кориканча и ще се насладим на прелестната красота на главния площад- Плаца де армас. Ще посетим и две от най- красивите църкви- Катедралата и църквата Санта Иглесия. Свободно време, по желание може да се посети крепостта Саксайуман, срещу допълнително заплащане.

Tози ден ще бъде посветен на Свещената долина на инките. Някога инките са я считали за Рая на земята. Река Урубамба тече плавно и напоява плодородните земи. В древните легенди на кечуа народа, река Урубамба е свързвана с млечния път. Ще се насладим на древните инкски руини, ще посетим и традиционен пазар на инките в Пизак. После ще посетим очарователното градче Ойантайтамбо и руините на крепостта там.

Великият ден! Сутринта тръгваме за Мачу Пикчу. Днес е денят, в който ще се насладим на невероятни гледки. Съкровището на инките остава скрито за света дълго време, докато през 1911г. не го открива героят на съвременната археология- Хирам Бингам. Ще се разходим из древните руини и ще ни разкажат за този вълшебен, отдавна изчезнал свят. Възможност за изкачване на близкия връх Уайна Пикчу- срещу допълнително заплащане от 40лв., като трябва да бъде заявено още при подписване на договора в София!

Свободен ден в Куско или възможност за посещение на Рейнбоу планината срещу допълнително заплащане от 120лв. Легендата разказва, че ако минеш под дъгата ще ти се сбъдне едно желание. Затова и ви каним на пътешествие,да посетите Планината- дъга. Рейнбоу маунтин е едно от най-красивите и уникални места в Перу и Южна Америка, скрито далече от очите на обикновените туристи. Рейнбоу маунтин представлява цветна планинска област от Перуанските Анди.Част е от много известната Ausangate mountainр която играе и много важна роля в митологията на древният кечуа народ.Счита се, че мястото е свещено и е пазело Куско, било е божеството закрилник на града. Невероятно тюркоазено се редува пред очите ни със златисто, кестеняво и червено. Сякаш магюсник е минал по-рано оттам. Красивите цветове са получени от ерозирането на слоевете минерали. Еднодневните трекове в местността се разработват от 1-2 години и наистина е ново и уникално изживяване. Разбира се всяко хубаво нещо не е лесно! И тук трябва да отбележим, че надморската височина е 5200 м. И много от посещаващите планината го намират за доста трудно, поради липсата на кислород на такава надморска височина. Изключително препоръчително е да имате опит в изкачванията по планини и добра екипировка.

Полет за Боливийската столица Ла Паз. Сити тур и посещение на Лунната долина. Ла Паз е най-високо разположената столица в Южна Америка- 3650м надморска височина. Изключително красиво разположена по- стръмните хълмове, Боливийската столица е запазила своя чар. Може да наблюдавате местните чолитас- в техните ярки одежди, а после пък ще се запътим към Лунната долина. За да се насладим напълно на красивия пейзаж ще се повозим на кабинков лифт. Кабинковият лифт е включен в цената.

Днес ще отидем до Tiwanaku- това е най-важният археологически обект в цяла Боливия. Счита се, че руините датират от 1500г.пр.Хр и това е най-известния монумент от пред-инкския период. Ще видим Пирамидата на Акапана, храмът Каласая- най-големият религиозен храм, после ще се спрем на Пуерто дел Сол и Пумапунку- изключителни култови и религиозни комплекси.

Полет за Уюни рано сутринта, след което с джипове ще тръгнем към най-големите солни полета в света- Уюни. Гробището на влакове, селището Колчани, където ще се запознаем с различните начини на добиване на сол в миналото. Ще видим и Хотел от сол- един от най-интересните музеи в областта.

Целодневна екскурзия в Уюни. Днес ще се насладим на прекрасните цветове на лагуните, ще видим и много птици фламинго. Следобед полет за Ла Пас

Посещение на Копакабана и островите от Боливийската страна на Титикака, по желание и срещу допълнително заплащане от .Ще станем рано и ще се запътим към Копакабана и Островът на слънцето, който е най-важният остров на свещеното езеро Титикака. Ще посетим храмът на инките в Пилкокайна, а накрая ще стигнем до свещения Фонтан на младостта, за който се счита, че само глътка от течността ще пречисти тялото и ще ви подмлади. Прибираме се късно вечерта в Ла Паз.

Полет за България. Пристига се на следващия ден. 

Галерия

Имате въпроси?

Close Menu
×
×

Cart