4250 лв.

Период на пътуване: 01.03.2020г. - 15.12.2020г. 12 дни, 10 нощувки

Индивидуално пътешествие до Япония

0
Дни
0
Града
0
Забележителности
Days
Hours
Minutes
Seconds

изживей 12 незабравими дни

Програма
Индивидуално пътешествие до Япония

София – Токио – Хаконе – Йокохама  – Такаяма – Каназава – Киото – Осака – Нара – Токио – София

 • Самолетен билет София – Токио – София с вкл. летищни такси и багаж
  * Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. Пакетната цена за пътуването е валидна при наличие на свободни места по тази класа и подлежи на препотвърждение за всяка отделна заявка.
 • 10 нощувки със закуски в 3* и 4* хотели
 • 7 дневен пас за влака-стрела, както и всички останали влакове, които ще използвате за тези 7 дни
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 • Професионално подбран маршрут, с акцент върху най- големите забележителности на региона
 • Лични разходи
 • Допълнителен транспорт или мероприятие извън програмата
 • Допълнително се заплаща ~600 лева за единична стая
 • Плащане на депозит от 50% от сумата по банков път. Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит!
  * Възможно е плащане на вноски- обадете ни се и заедно ще измислим най- доброто решение!
 • Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването
 • Копие от международния Ви паспорт
  * международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване
 • За контакти: Воаяж Би Травел ЕООД,  лиценз No. РК-01-7617 Борислава Цекова, Мениджър Пътувания 
 • Тел.: 0899 913 627 
 • e-mail: voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни: Воаяж Би Травел ЕООД   Уникредит Сметка в лева IBAN- BG92UNCR70001522746415
 • Моля, на платежното нареждане отбележете: 1. Основание: Екскурзия до Япония 2. Получател: Воаяж Би Травъл ЕООД 3. Наредител: Вашето име.

Не се изискват визи за българи. 

За нас работата не е задължение, а удоволствие. Искрено вярваме, че пътешествията са най- лесният начин да се отворят пред всеки от нас нови хоризонти, това е и най-приятният тип образование и възпитание. Всички програми, които предлага агенцията, се базират на личен опит и преживявания.

Много държим да ви помогнем да се докоснете до автентичността на мястото, което посещавате., затова и се съобразяваме с личните ви предпочитания и желания!

Освен че по този начин ще си осигурите цялата свобода за периода, в който да пътувате, местата, които да посетите и времето, което да им отделите, има и още едно немаловажно нещо! За голяма изненада на много от хората, индивидуалното пътуване често е и на по-добра цена спрямо груповите екскурзии.

Индивидуалните пътувания са пътувания без водач от агенцията. Тези пътувания са препоръчителни за тези от вас, които желаят да пътуват самостоятелно по някоя от нашите програми, по ваш собствен маршрут или да създадем заедно такъв. Маршрут можем да направим за колкото време искате и за където поискате, изготвен в пълна хармония с вашите желания. Важните сте единствено вие! Ние сме хора с голям опит в организирането и бюджетирането на пътувания до далечни дестинации и с радост ще ви помогнем да откриете света по свой собствен начин. От нас ще получите цялата организация по пътуването: изработване на индивидуална програма, придвижване, настаняване, проучване на забележителности и интересни места, бюжетиране на място, препоръки и пр.

След като си починете, на свечеряване можете да отидете до Metropolitan Government Building, от където да набюдавате залеза над Токио.

Кулите на Metropolitan Government Building са се превърнали в лицето на западната страна на гара Шинджуку. От 202-метрови обсерватории за наблюдение, разположени на 45-ия етаж се вижда целия град! Ако имате късмет и времето е ясно, ще можете да видите и вулкана Фуджи от там.

За вечеря може да се настаните в някоя изакая (местна кръчма) на Piss Alley, където можете да похапнете якитори (традиционна местна скара) и да пийнете саке.

Piss Alley е една от най-старите запазени улички на Токио и се нарича така още от времето, когато е била сенчеста дестинация за престъпниците, където пиели питието си. Поради липсата на тоалетни по онова време, хората се облекчавали, където намирали, откъде идва и името на улицата. Днес е една великолепна вечерна дестинация, където можете да намерите вкусна автентична храна и да придобиете първоначална представа за местната култура и как се забавляват местните!

Ден за храмове и паркове. Първата спирка е най – старият, а и най- големият будистки храм в Токио – Сенсо-джи.

Сенсо-джи е посветен на богинята на милосърдието Каннон и се намира в историческия квартал Асакуса. Според легендата през 628 година двама братя уловили от река Сумида статуята на Каннон и въпреки че я върнали обратно в реката, тя винаги се връщала обратно на брега. Така храмът бил построен в близост до реката в памет на богинята. Строежът му е завършен през 645 година, което го прави най-стария храм в Токио. Външният вход на храма Каминаримон, наричан още “Гръмотевичния вход”, е символ на квартал Асакуса и цял Токио. Търговската улица Накамисе води до втория вход на храма – Хозомон. Там може да се сдобиете с известните японски ветрила и роби, както и да опитате традиционни за региона ястия.

След разходка в красивата градина, в която е разположен той може да отделите време на сувенирните магазини около храма. В Токио няма много такива, затова ако искате магнитчета или други подобни, тук е мястото за тях. Можете да опитате и множество местните деликатеси, приготвени на място.

От храма се вижда и издълженият силует на – Токио Скай Трий (634 м). Това е най-високата телевизионна кула в света, по-висока от кулата в китайския град Гуанчжоу (600 метра). Изграждането ѝ започва през юли 2008 година и в него са участвали общо 580 000 работници, както е било при строежа на Токийската кула с височина 333 метра, издигната през 1958 година и станала емблематична за следвоенното възстановяване на страната.

“Небесното дърво” на Токио е замислено, за да привлича посетители от цял свят, като илюстрира една нова култура и да представя Токио като град, щадящ природата. В нея няма офиси, нито жилища, но има наблюдателни платформи на височина от 350 и 450 метра. Околностите ще бъдат преобразени напълно, за да бъдат превърнати в нов туристически център, място за събития и търговски обекти в северната част на Токио, където все още няма голяма динамика, но цените на апартаментите скачат все повече през последните години.

На близо се намира Kappabashi Street – улицата за ресторантьорско оборудване и посуда. Ако имате интерес да си купите или разгледате традициционни японки ножове, чайници, чаши и пр., тук е мястото.

Продължавате към парка Уено – едно от най – популярните места за наблюдаване на японските вишни в Токио. Паркът разполага с множество шинтоистки храмове, които може да разгледате, зоологическа градина и няколко музея.

Следва Акихабара. Акихабара получава прозвището „Електрическият град“ малко след Втората световна война заради това, че се превръща в голям търговски център за домакински електрически уреди и заради развилия се след войната черен пазар. Понастоящем Акихабара е считан за отаку център (otaku – японски термин за хора с обсесивни интереси, често на аниме и манга тема). В района може да се видят често хора, облечени като герои от анимета (косплейъри). Друга типична атракция са множеството кафенета с т.нар. прислужници (момичета, облечени като прислужници).

Вечерта ви препоръчвам да се гмурнете в нощния живот на Шинджуку – един от най-емблематичните центрове за нощен живот в света!

Ден за Хаконе – част от Националния парк Фуджи-Хаконе-Изу.

Хаконе е известен с горещите си извори, природни красоти и най – вече като емблематично място, откъдето може да се наблюдава вулканът Фуджи.

Вулканът Фуджи е най-високата точка на Японските острови – 3776 м. Вулканичната дейност е затихнала – последното изригване е около 1707 г., когато вулканичната пепел стигнала до Токио. Сега кратерът е покрит почти през цялата година с гъста снежна покривка с изключение на месеците юли и август, когато е най-удобното време за изкачване.

Вулканът Фуджи е не само чудо на природата, но и свещено място. Будистите го почитат като врата към отвъдния свят. Кратерът на вулкана е известен с името Найин (Светилището). Фуджи-сан заема важно място и в древната японска религия шинтоизъм, чиито последователи вярват, че скалите, дърветата и всички природни форми се обитават от богове и духове.

Най-посещавания връх в света е именно Фуджи-сан.

На връщане от Хаконе може да спрете в Йокохама, за да се разходите по крайбрежието и да се полюбувате на вечерните светлини и на най-голямото пристанище в страната.

На връщане към хотела се отбийте и до най-натовареното кръстовище в света, намиращо се в Шибуя. Кварталът е известен с ресторантите и нощния си живот. Можете да се снимате и със статуята на Хачико, която се намира пред входа на метростанцията.

Днес ще се придвижите към Такаяма (~ 5 ч). Такаяма е град в планинския район Хида, намиращ се в префектура Гифу. За да го разграничи от други места наречени Такаяма, името на града се допълва с Хида-Такаяма. Такаяма е запизил старите традиции, подобно на няколко други японски градове, особено в своята добре запазена стара част на града. Сега той се нарежда сред един от основните избори на туристи, които желаят да добавят провинциален елемент в своите маршрути.

Такаяма се отличава като източник на висококачествена дървесина и високо квалифицирани дърводелци по време на феодалните времена.

След настаняване в хотела и кратка почивка се отправяте  към Hida Folk Village – открит музей, където традиционната архитектура е пресъздадена в прекрасна планинска обстановка.

След това предлагаме да отделите време да разгледате запазения стар град, за да усетите атмосферата от периода Едо (1603-1868г.)

Местността е известна и с телешкото си месо, така че за вечеря можете да опитате в някой местен ресторант.

Оставете малко време от вечерта и за традиционна японска баня с изворна вода! На място има всичко, което ви е необходимо за банята. Не се допуска влизане в басейните с бански костюми!

Районът Хида е известен и с производството на зеленчуци на голяма височина. Предлагаме Ви да започнете деня с разглеждането на сутрешните пазари – Miyagawa Market и Jinya-mae Market, които датират отпреди 600 години.

Продължавате към Каназава (~3 ч. път)

Успял да избегне бомбардировките през Втората световна война, Каназава съчетава модерна и традиционна Япония. Старинният град Каназава (Kanazawa) е шедьовър на японската култура, макар и да е популярен като туристическа дестинация повече сред японците, а по-малко сред западните посетители. Той е главен град на областта Ишикава (Ishikawa) в Япония. В буквален превод името Каназава означава „тресавище от злато”. Наричат го така заради много легенди, свързани с него. Една от историите разказва за селянин, който бил земеделец и отглеждал картофи. След като събирал зеленчуците, той отмивал златния прах, полепнал по тях и го събирал в своя кладенец.

Градът е може би най-запазеното голямо населено място с архитектура от т.нар. Едо период (1603-1868г.)

След настаняване в хотела следва разходка в квартала на гейшите, където можете да посетите и Shima Geisha House – една от двете запазени къщи на гейши в квартал.

За повече информация за Каназава – градът от злато можете тук.

Ще започнете деня с посещение на самурайския квартал Nagamachi, а после ще се отправите към замъка Каназава и една от трите най – красиви градини в Япония – Kenrokuen, изградени през 17 в. Градината е най-красива през пролетта, когато черешовите и кайсиевите дървета цъфтят около водните басейни, през които се кръстосват красиви дървени мостове. Но дори и през зимата макар и обсипана със сняг, градината също е впечатляваща гледка.

От 1583 г. до края на Едо периода, Замъкът Каназава е седалището на мощния клан Маеда, господари на Кага – феодален домейн, на второ място по богатство след Токугава. Замъкът е опожаряван няколко пъти през вековете, като след последните пожари през 1881 са оцелели само две складови помещения и портата Ишикава. Портата датира от 1788 г.

Следва придвижване към старата столица на Япония – Киото (~3 ч. път).

Киото е един от градовете с най-богата култура в Азия, с население от 1,5 милиона души. Дом е на 17 обекта от световното наследство на ЮНЕСКО, както и на 1600 будистки храмове и 400 шинтоистки светилища.

В миналото е бил столица на императорска Япония, а днес е столица на префектура Киото. През 8 век с разпространението на будизма и опита на последователите му да се месят в политиката на правителството, императорът взима решение да премести столицата далеч от будисткото влияние.
През 794 г. новата столица Хейан-кьо се превръща в седалище на императорския двор. По-късно градът е преименуван на Киото (столица-град) и остава столица на Япония до преместването ѝ през 16 век в Едо (днешно Токио).
През Втората световна война, въпреки решението на американското правителство да хвърли атомна бомба над града, Киото е пощаден.

Привечер ви препоръчвам да се разходите между историческите дървени къщи и малки улички в квартала на гейшите Гион. Можете да поседнете в близост до реката Камо, където да се слеете с местните и да се полюбувате на прекрасната гледка.

*Ако желаете си оставете време да посети чаена церемония + традиционно шоу в Гион. Церемониите започват от 18:00 и от 19:00 ч., а цената е 3500 йени на човек.

Киото е изключително богат на храмове. Подбрали сме 3 различни по архитектура, религия и значение храма, които според нас си струват най-много да се видят.

Един от най-старите и най-важни Шинто светилища в Япония – Фушими Инари. Той е в списъка на ЮНЕСКО и датира още от преди Киото да стане столица, притежава 53 сгради и е разположено в гора с вековни дървета.

След тази вдъхновяваща разходка сред природа следва храмът на 1001 -та статуи на Канон, богинята на милосърдието. Това е един от малкото храмове, в които може да се влиза вътре. Снимките са забранени, но ви гарантрам, че 1001 -те дървени статуи с човешки размер, които се намират вътре, ще ви впечатлят и ще се запечатат в съзнанието Ви!

И третият – зашеметяващият дзен будистки Златен храм (Кинкаку-джи). Ако искаме да посочим един от символите на Киото, то това несъмнено е Златният храм Кинкакуджи (на японски език кин означава злато). Построен е през 1397 година като крайградска вила на шогуна Ашикага Йошимицу и е от периода Муромачи (1336г. – 1573г.). Неговият син превръща вилата в храм, наречен формално Рокуон-джи. Конструкцията е триетажна с четириъгълен покрив, събран в една централна точка. Стените са покрити със златен слой, който придава магията на павилиона. Градината, която го заобикаля е също изумително красива със своите езеро, малки пътечки, ручеи и екзотична растителност като едно допълнение към златното чудо в нейния център. Ето защо, комплексът е обявен за световен паметник на културата през 1994 година.

След разходката по храмове се отправяте към третия по големина град с население 2,7 милиона души и неофициална кулинарна столица на Япония – Осака (~1 ч.)

Осака е историческата и търговска столица на Япония и все още е един от най-добре развитите индустриални центрове и пристанища в страната. Градът, познат днес, е проектиран през септември 1956 г.

Това е мястото с най – вкусна улична храна в страната и огромно количество ресторанти и барове, които не бива да пропускате. Казват, че в Осака са и най-добрите и разговорливи хора в Япония, за разлика от тези в Токио, например, където са прекалено заети, за да бъдат дружелюбни.

Интересен факт за Осака също е и, че за разлика от останалата част от страната, където всички стоят от ляво, когато се возят на ескалатори или вървят по тротоара (поради обратното движение в Япония), то в Осака всички стоят от дясно!

Предлагаме Ви първата част от деня да посветите на най-старата столица на Япония – Нара, любимо място на всички туристи. Поели към символа на Нара – храма Тодайджи, ще преминете през парка на елените (Nara Koen), с които градът също е известен. Главната забележителност на града е колосалната бронзова статуя на седнал Буда, разположена в Тодайджи (“Големият източен храм”), смятан за най-голямата дървена постройка в света. Най-посещаваното място в Нара привлича будистки поклонници и чужденци от векове. 16-метровият Дайбуцу Буда е най-големият седнал Буда в Япония и е бил  поръчан през 743 г., скоро след като Нара е основана като столицата на новообединена Япония. (Дворът се премества в Киото през 794 г., където остава над 1000 години.)

Будизмът, внесен от Китай през VІ в., процъфтява и това превръща Нара в политически и културен център. Паркът „Нара“ с неговите 5200 декара изкуствени езера, тревисти поляни, дървета и храмове е местообитание на местните елени, за които се вярва, че са свещени пратеници на боговете на храма. Над 1000 от тях бродят из земите, без да се плашат от хората и биват милвани, докато не започнат да ядат сламени чанти, закуските на учениците, дори вашата книжна карта на града.

На връщане от Нара ще посетите и замъка в Осака и неговата прекрасна градина.

Най-интересната забележителност на града безспорно е Замъкът Осака (Osaka Castle), който е построен през 1576 година. Той има пет-етажната главна кула, която днес впечатлява с възстановената си по образеца си от миналото архитектура, в която могат да се видят многобройни произведения на изкуството.

Замъкът Осака е бил строен с цел да бъде най-здравият и най-красивият в Япония. Над 30 000 души се трудят неуморно денонощно за издигането на красивия приказен дворец, който е и един от най-известните и посещавани замъци в цяла Япония.

Замъкът е напълно възстановен през 1620 година, след като бива разрушен през 1615 г. Но 45 години по късно неговата главна кула е поразена от мълния и тотално унищожена. Кулата е възстановена в оригиналния си вид едва през 1931 година. Цяло чудо е, че по време на войната нито една част от двореца не е засегната от честите бомбардировки и въздушни нападения.

След това отново се качвате на влака стрела и се отправяте към столицата (~ 3:30 ч.)

Днес предлагаме да посетите един от най-големите рибни пазари в света – Цукиджи (Tsukiji Fish Market), който беше и най-големият пазар на едро за риба и морски дарове в света до 2018г. Пазарът осигурява 90% от рибата, консумирана в Токио! Задължително яжте суши и опитайте колкото можете повече местни рибни и други деликатеси, предлагани там. Струва си!

А след това на пешеходно разстояние се намира и най-богата и най – известна търговска част на Токио – Гинза.

Гинза е името на първата търговска алея в Япония. С течение на годините Гинза се превръща в един от най-популярните квартали в Токио, както и сред най-добрите места за забавления в страната. Други японски градове се опитват да имитират Токио чрез създаване на собствена Гинза и в действителност понятието се е превърнало в синоним на луксозен търговски район.

Оригиналната Гинза в Токио е една от най-скъпите търговски улици в света. Освен всички водещи магазини на луксозни марки като Louis Vuitton, Chanel, Gucci, Dior и дори магазин на Apple с гигантски размери, в района има и отлични ресторанти, хотели, театри, кина, нощни клубове, магазини, както и културни институции като музеи и художествени галерии.

След това ще се качите на влакче, което се движи само без водач и ще се отправите към най-големия изкуствен остров в Япония – Одайба, наслаждавайки се на невероятно красивата панорамна гледка, която се открива по пътя. Островът е известен със своите центрове за шопинг и забавления. Също така има и плаж, от където може да се полюбувате на прекрасните светлини на Rainbow bridge (“Моста на дъгата” ).

Одайба е голям изкуствен остров в Токийския залив, до който се стига през “Моста на дъгата” от центъра на Токио. Първоначално е бил построен за отбранителни цели през 1850 година, а в края на 20 век е драстично разширени като област пристанище. От 1990 г. насам се е развил като основен търговски и жилищен квартал, както и зона за отдих.

Одайба, заедно с Минато Мирай 21 в Йокохама, са две от малкото места в района на Токио, където можем да се насладим на морския бряг. На 21 юни 2018 година отвори врати Digital Art Museum, който също се намира на острова. Препоръчвам ви нестандартно и съвременно преживяване, като това!
Разходка по крайбрежието също е чудесна алтернатива за тези от вас, които предпочитат да са навън. 

Последният ден отделете зa най-големия шинтуиски храм в Токио – Мейджи, построен в чест на първия съвременен император на Япония.

Построен е в чест на император Мейджи, по времето когато в Япония настъпват големи промени, превърнали страната в светска. След това преминавате към Хараджуку – район, посещаван главно от младежи и притежаващ много специфична атмосфера. Това е център на алтернативната мода и различни направления на субкултурата на Япония. През празнични дни тук се събират хора с екстремно оригинални костюми в различна тематика, които привличат около себе си туристи с фотоапарати.

Красивият парк в Шинджуку, който притежава няколко различни градини и е великолепно красив особено в сезона на вишните остава за накрая, когато гарантирано всички дървета ще са вече разцъфнали!

Националният парк Шинджуку Гьоен в Токио е един от най-известните и красиви паркове в Токио. Огромният парк е бил резиденция на императорското семейство, а сега паркът е под юрисдикцията на Националното министерство на околната среда.

Ще имате свободни следобед и вечер, за да можете да се наслади по свое му на последните оставащи часове в най-големия и зашеметяващ град в света – Токио!

Кацане в София на същия ден.

Запознай се с Япония

Go into the places only locals are familiar with. Visit little known hideouts and avenues that open the mind into what being a local is all about.

Галерия

Take a peek inside our Wonderworld

Имате въпроси?

Close Menu
×
×

Cart