5450.00 лв.

13 дни/10 нощувки 27.03 - 08.04.2020 -няма места! 09.04 - 21.04.2020 26.04 - 08.05.2020 07.11 - 18.11.2020

Япония с дъх на пролет и вишни

0
Дни
0
Града
0
Забележителности
Програма

Япония с дъх на пролет и вишни

София – Токио – Осака – Киото – Нара – Уджи – Каназава – Такаяма – Хаконе/Йокохама – Токио – София

* Обявените дати са за организирано пътуване с група от около 10 човека и водач от България! Ако желаете да пътувате индивидуално (без водач) се свържете с нас да ви направим оферта за датите, броя дни и местата, които искате да посетите! Ние ще направим за вас цялата логистика,  бюджетиране, ще ви дадем съвети и ще ви помогнем да направите пътуването си незабравимо!!!

  • 9 нощувки в 3* хотели със закуски
  • 1 нощувка в Рьокан -типична японска къща за гости в стар стил с включена традиционна вечеря и японска баня – онсен!!!
  • Самолетен билет София -Токио – София с включени летищни такси
  • * Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. Пакетната цена за пътуването е валидна при наличие на свободни места по тази класа и подлежи на препотвърждение за всяка отделна заявка.
  • Едноседмичен билет за влака-стрела ”Шинкансен” и всички влакове/автобуси в страната
  • Разглеждане на едни от най-големите културни, духовни и природни забележителности на Япония
  • Входни такси за местата, описани в програмата
  • Медицинска застраховка с покритие 15 000 евро
  • Български водач-преводач живял и пътувал в Япония повече от 2 години
  • Всички трансфери по програмата, включително градски транспорт
 • Допълнително се заплаща ~800 лева за единична стая
 • Лични разходи – ~ 800 лева
 • Допълнителен транспорт или мероприятие извън програмата
 • Плащане на депозит от 50% от сумата по банков път
 • Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит! Възможно е плащане на вноски- обадете ни се и заедно ще измислим най- доброто решение! Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването. Изпращане на копие на международния Ви паспорт.
 • Важно!
  Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване.
 • За контакти: Воаяж Би Травел ЕООД,  лиценз No. РК-01-7617 Борислава Цекова, Мениджър Пътувания 
 • Тел.: 0899 913 627 
 • e-mail: voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни: Воаяж Би Травел ЕООД   Уникредит Сметка в лева IBAN- BG92UNCR70001522746415
 • Моля, на платежното нареждане отбележете: 1. Основание: Екскурзия до Япония 2.Получател: Воаяж Би Травъл ЕООД 3. Наредител: Вашето име.

Не се изискват се визи за българи.

 • Програмата ни е балансирана и изчистена. Съветвали сме се с нашите клиенти, за да постигнем максимално удобство и удовлетворение от пътешествието. За нас е важен вашият комфорт при придвижване и настаняване, и не правим компромиси с това. Държим максимално да се докоснете до автентично преживяване и обръщаме внимание винаги когато можем и на вашите лични желания. Можем да си го позволим, защото пътуваме с групи до 10 човека. Включили сме разглеждането на най-големите забележителности по райони, без да се отегчаваме или бързаме прекалено много. Винаги имаме време да изпием по едно еспресо някъде или да се спрем на някое магазинче с вкусотийки. Специално внимание обръщаме на деликатесите по райони и за всеки ден сме ви приготвили нещо различно да опитате.
 • Нашата авторска програма претърпя няколко трансформации, за да можем днес да ви я представим в най-завършения и рафиниран вариант!
  За да стигнем до тук, се консултирахме с десетките ни клиенти, които вече пътуваха по програмата, за да изчистим максимално динамиката й и да гарантираме оптимално удобство и пълно удовлетворение от пътешествието.
  За нас вашият комфорт по време на придвижването, настаняването и цялостното преживяване е топ приоритет и не сме склонни на никакви компромиси в това отношение.
 • Много държим да ви помогнем да се докоснете до автентичността на мястото, което посещавате. Затова и се съобразяваме с личните ви предпочитания и желания, винаги когато това е възможно. А при нас това е възможно доста често заради ограничените места във всяка група – те са не повече от 10.
 • Разбира се, включили сме най-атрактивните забележителности, но без да препускаме и без да допускаме да се отегчите в морето от туристи. Винаги ще намерим време за чаша ароматно кафе в някоя тиха уличка по пътя или за нещо вкусно в местна пекарна.
 • Обръщаме специално внимание на локалните деликатеси и сме ви подготвили емблематично меню на специално място за всеки от районите, които посещаваме.

Полет за Токио, трансфер (с такси) и настаняване в хотел. Ще пристигнем вечерта.

Полетът се извършва от катарски или турски авиолинии. Прекачването е оптимално без да има продължително чакане за следващ полет.  

Ден за паркове и храмове. Ще започнем с красивите източни градини на Императорския дворец. Те са част от вътрешния дворец и са отворени за посещение. Нито една от основните сгради не е запазена до днес, но все още могат да се видят ровове, стени и входни порти. Замъкът Едо е бил резиденция на шогуна Токугава, който управлявал Япония от 1603 до 1867 г. Император Мейджи също пребивавал там от 1868 до 1888 г., преди да се премести в новоизградения имперски дворец.

След това ще се отправим към най – големия шинтоистки храм в Токио – Мейджи джунгу, построен в чест на първия съвременен император на Япония.

Построен е в чест на император Мейджи, по времето на когото в Япония настъпват големи промени, превърнали страната в модерна държава.

Meiji Jingu е шинтоистко светилище. Шинто се нарича древната религия на Япония и е дълбоко вкоренена в японския живот. Шинто няма основател, нито свещена книга, а дори и концепцията за религиозно обръщане, но и Шинто ценности, например хармония с природата и добродетели като “Магокоро (искрено сърце)”. В шинто, някаква божественост се намира в ками (божествен дух), и може да се каже, че има неограничен брой ками. Можете да видите Ками в митологията, в природата и в човешките същества. От древни времена японските хора са почувствали благоговение и благодарност към такива Ками и посветени светилища на много от тях. Този храм е посветен на божествените души на император Meiji и неговата съпруга Empress Shoken (техните гробници са в Киото).

Император Мейджи почива през 1912 г. и императрица Шокен през 1914 г. След смъртта им хората искат да почетат своите добродетели и да ги почитат завинаги. Така те даряват 100 000 дървета от цяла Япония и от чужбина, и са работили доброволно, за да създадат тази гора. Така, благодарение на искреното сърце на народа, този храм е създаден на 1 ноември 1920 година.

Светилището е унищожено по време на Втората световна война, но е възстановено скоро след това.

В първите дни на Нова година светилището редовно посреща повече от три милиона посетители за първите молитви (hatsumode), повече от всяко друго светилище или храм в страната. През останалата част от годината често се срещат традиционни сватбени сбирки.

Преминаваме към Хараджуку – район, посещаван главно от младежи и притежаващ много специфична атмосфера. Това е център на алтернативната мода и различни направления на субкултурата на Япония. През празнични дни тук се събират хора с екстремно оригинални костюми в различна тематика, привличат около себе си туристи с фотоапарати.

Ще обядваме нещо традиционно. За всеки ден ще ви подготвили различни неща, за да се насладите максимално на местната кухня.

След обяд ще се отбием и до емблематичното и най – натоварено кръстовище в света, намиращо се в Шибуя. Кварталът е известен с ресторантите и нощния си живот. Известната статуя на Хачико също се намира там.

След закуска ще отидем до най – стария, а и най- големия будистки храм в Токио – Сенсо-джи.

Сенсо-джи е посветен на богинята на милосърдието и се намира в историческия квартал Асакуса. Според легендата през 628 година двама братя уловили от река Сумида статуята на Каннон- богинята на милосърдието. Въпреки че я върнали обратно в реката, тя винаги се връщала обратно при тях. Така храмът бил основан в близост до реката в памет на богинята, през 645 година, което го прави най- стария храм в Токио. Външният вход на храма “Каминаримон”, наричан още “Гръмотевичния вход”, е символ на квартал Асакуса и цял Токио. Търговската улица „Накамисе” води до втория вход на храма- “Хозомон”. Там може да се сдобиете с известните японски ветрила и летни/домашни кимона, както и да опитате традиционните ястия за региона.

След разходка в красивата градина, в която е разположен той, ще отделим време на сувенирните магазини около храма. В Токио няма много такива, затова ако искате магнитчета или други подобни, тук е мястото за тях. Можете да опитате и множество местните деликатеси, приготвени на място.

От храма се вижда и издълженият силует на – Токио Скай Трий (634 м).Изграждането и започва през юли 2008 година и в него са участвали общо 580 000 работници, както е било при строежа на Токийската кула с височина 333 метра, издигната през 1958 година и станала емблематична за следвоенното възстановяване на страната.

Небесното дърво на Токио е замислено, за да привлича посетители от цял свят, като илюстрира една нова култура и представя Токио като град, щадящ природата. В нея няма офиси, нито жилища, но има наблюдателни платформи на височина от 350 и 450 метра. Околностите ще бъдат преобразени напълно, за да бъдат превърнати в нов туристически център, място за събития и търговски обекти в северната част на Токио, където все още няма голяма динамика, но цените на апартаментите скачат все повече през последните години.

Ще се разходим до красивият Sumida Park, кръстен на най – голямата река, която минава през Токио – Сумида. От там се отваря страхотна гледка към Токио Скай трий.

Продължаваме към парка Уено – едно от най – популярните места за наблюдаване на японските вишни в Токио. Паркът разполага с множество шинтоистки храмове, част от които ще разгледаме, зоологическа градина и няколко музея.

*Време за посещение на музеи не е предвидено.

Ще се разходим в Акихабара – кварталът на мангата и електрониката.
Името е съкратен вариант на Акибагахара в превод: „Полето на есенните листа“, което пък идва от Акиба, наречено така на божество, владеещо огъня на светилище, построено в района след разрушителен пожар от 1869 г.

Акихабара получава прозвището „Електрическият град“ малко след Втората световна война заради това, че се превръща в голям търговски център за домакински електрически уреди и заради развилия се след войната черен пазар. Понастоящем Акихабара е считан за отаку център (otaku – японски термин за хора с обсесивни интереси, често на аниме и манга тема). В района може да се видят често хора, облечени като герои от анимета (косплейъри). Друга типична атракция са множеството кафенета с т.нар. прислужници (момичета, облечени като прислужници).

На свечеряване ще се качим до обсерваторията на Metropolitan Government Building в Шинджуку и ще видим от високо целия град! Ако имаме късмет и времето е ясно, ще можем да видим и вулканът Фуджи от там. Вечерта, с тези, които желаят, ще се гмурнем в нощния живот на Шинджуку – един от най – емблематичните центрове за нощен живот в света!

Задължително ще минем и през Piss Alley. Piss Alley е една от най-старите запазени улички на Токио и се нарича се така още от времето, когато е била сенчеста дестинация за престъпниците, където пиели питието си. Мястото не е било толкова застроено в онези дни, така че вместо да използват тоалетна, хората просто се облекчавали, където са можели. От там идва и името. Днес е една великолепна вечерна дестинация, където можете да намерите вкусна автентична храна и да придобиете първоначална представа за местната култура и как се забавляват местните!

Тази вечер си приготвяме багажа за 5 дневно пътуване из страната. Който иска има възможност да си остави един от куфарите/част от багажа в хотела сутринта, когато си връща ключа от стаята. Като се връщаме в Токио, се настаняваме в същия хотел.

За около 3 часа със шинкансен (влакът стрела) ще стигнем в Осака – третия по големина град и неофициална кулинарна столица на Япония.

Осака е търговската столица на Япония и все още е един от най-добре развитите индустриални центрове и пристанища в страната. Градът, познат днес, е проектиран през септември 1956 г.

Това е мястото с най – вкусна улична храна в страната и огромно количество ресторанти и барове, които не може да пропуснем. Казват, че в Осака са и най-добрите и разговорливи хора в Япония, за разлика от тези в Токио, например, където са прекалено заети.

Интересен факт за Осака също е и, че за разлика от останалата част от страната, където всички стоят отляво, когато се возят на ескалатори или вървят по тротоара, то в Осака всички стоят от дясно!

*Ако е рано да се настаним, то ще си оставим багажа и ще се разходим до замъка, а след това ще имаме време да се освежим преди вечеря.

Най-интересната забележителност на града безспорно е Замъкът Осака (Osaka Castle), който е построен през 1576 година. Той има пет-етажната главна кула, която днес впечатлява с възстановената си по образеца си от миналото архитектура, в която могат да се видят многобройни произведения на изкуството. Бил построен с цел да бъде най-здравият и най-красивият в Япония. Над 30 000 души се трудят неуморно денонощно за издигането на красивия приказен дворец, който е и един от най-известните и харесвани замъци в цяла Япония.

Замъкът Осака е напълно възстановен през 1620 година, но 45 години по късно неговата главна кула е поразена от мълния и тотално унищожена. Кулата е възстановена в оригиналния си вид едва през 1931 година. Цяло чудо е, че по време на войната нито една част от двореца не е засегната от честите бомбардировки и въздушни нападения.

Както историята има склонност да доказва, мирът не трае вечно, и многобройни войни избухнаха през следващите векове. Замъкът Осака е бил разрушаван и възстановяван многократно, а не винаги с война – през 1665 г. главната кула на замъка е била действително унищожена от пожар в резултат на гръмотевична буря. След този период замъкът стои още 200 години, преди отново да бъде разрушен по време на Бушинската война. Най-новата (и се надяваме, постоянна) итерация на замъка в Осака е била реконструирана през 1928 г. и докато тя е претърпяла някои незначителни щети по време на Втората световна война, основната структура е живяла и след като е призната за „историческо място“ от японското правителство през 50-те години замъкът живее и до днес. Настоящият замък в Осака е красиво свидетелство за традиционната японска архитектура, от финия баланс на цветовете до деликатните модели и форми, които украсяват всяко ниво.

Вечер на най – оживеното място в Осака – Дотомбори. Хотелът се намира точно тук.

Придвижване до Киото – старата столица на Япония.

Киото е един от градовете с най – богата култура в Азия. Населението е 1,5 милиона души. Дом е на 17 обекта от световното наследство на ЮНЕСКО, както и на 1600 будистки храма и 400 шинтоистки светилища.

В миналото градът е бил столица на императорска Япония, сега е столица на префектура Киото. През 8 век с разпространението на будизма и опита на последователите му да се месят в политиката на правителството, императорът взима решение да премести столицата от Нара, далеч от будисткото влияние.
През 794 г. новата столица Хейан-кьо се превръща в седалище на императорския двор. По-късно градът е преименуван на Киото (столица-град) и остава столица на Япония до преместването ѝ през 16 век в Едо (днешно Токио).
През Втората световна война въпреки решението на американското правителство да пусне атомна бомба над града, в крайна сметка Киото е пощаден.

Ще започнем деня със зашеметяващия дзен будистки Златен храм (Кинкакуджи). Ако искаме да посочим един от символите на Киото, то това несъмнено е Златният храм Кинкакуджи (на японски език “кин” означава злато). Построен е през 1397 година като крайградска вила на шогуна Ашикага Йошимицу през периода Муромачи (13-15 век). Неговият син превръща вилата в храм, наречен формално Rokuon-ji. Конструкцията е триетажна с четириъгълен покрив, събран в една централна точка. Стените са покрити със златен слой, който придава магическо усещане на павилиона. Градината, която го заобикаля, е също изумително красива с езерото, малките пътечки, ручейчетата и екзотичната растителност като едно допълнение към златното чудо в нейния център. Ето защо комплексът е обявен за световен паметник на културата през 1994 година.
След това до Гинкаку – джи – Сребърния павилион, който притежава една от най – красивите “сухи градини”, характерни за дзен будизма в Япония!

Привечер ще се разходите в квартала на гейшите Гион между исторически дървени къщи и малки улички. Ще поседнем в близост до реката Камо, където да се слеем с местните и ще се полюбуваме на прекрасната гледка.

Пожелание ще има време за традиционно представление в Gion Corner > The seven Japanese traditional performing arts.

Започва от 18:00 и 19:00ч. и с продължителност 50 минути. 

Цената е: Adults: ¥3,150

Ще започнем деня с пътуване до най – старата столица на Япония (от 8в.) – Нара, любимо място на всички туристи. Около час е придвижването. Поели към символа на Нара – храма Тодайджи, ще преминем през парка на елените (Нара Коен), с които също е известен градът. Основната зала на храма Тодайджи (Големия източен храм) се смята за най-голямата дървена постройка в света. В нея се намира и една от най-големите бронзова статуи на седнал Буда в Япония. Този храм привлича будистки поклонници и чужденци от векове. 16-метровият Дайбуцу Буда, най-големият в Япония, е бил първоначално поръчан през 743 г., скоро след като Нара е основана като столицата на ново обединена Япония. (Дворът се премества в Киото през 794 г., където остава над 1000 години.)
Будизмът, внесен от Китай през VІ в., процъфтява и това превръща Нара в политически и културен център. Паркът „Нара“ с неговите 5200 декара изкуствени езера, тревисти поляни, дървета и храмове е дом на местните елени, за които се вярва, че са свещени пратеници на боговете на храма. Над 1000 от тях бродят из земите, без да се плашат от хората, милвани – докато не започнат да ядат сламени чанти, закуските на учениците, дори вашата книжна карта на града.

На връщане от Нара ще спрем в Уджи – Uji. Това е малък град, разположен между Киото и Нара, два от най-известните исторически и културни центрове на Япония. Близостта му до тези две бивши столици довежда до ранното развитие на Уджи като културен център. В разгара на политическата власт на клана Фудживара през периода Хейан (794 – 1192), са издигнати сгради като будисткият храм Бьодоин (Byodoin Temple) и шиноисткият храм Уджигами (Ujigami Shrine), едни от най-старите в Япония.

Уджи е известен и със своя зелен чай. Докато храмът на Козанджи (Kozanji Temple) в Киото се смята за първоначалното място за отглеждане на чай в Япония, чаят на Уджи e стана по-известен с високото си качество още през 1100 г.

Тук е мястото да си купите зелен чай и да опитате деликатеси с него.

Ще започнем с един от най-старите и най-важни Шинто светилища в Япония – Фушими Инари. Той е в списъка на ЮНЕСКО и датира още отпреди Киото да стане столица. Светилището притежава 53 сгради и е разположено в гора с вековни дървета.

А преди да се приберем към хотела, за да си вземем багажа и да продължим към Каназава.

От гарата в Киото ще си вземем обяд за във влака и продължаваме към Каназава. Пътуването е около 2 часа с бърз влак.

Успял да избегне бомбардировките през Втората световна война, Каназава съчетава модерна и традиционна Япония. Той е главен град на префектура Ишикава. Старият град в Каназава е шедьовър на японската култура, макар и да е популярен като туристическа дестинация повече сред японците, а по-малко сред западните посетители. В буквален превод името Каназава означава „тресавище от злато” – наричат го така заради многото легенди, свързани с него. Една от историите разказва за селянин, който бил земеделец и отглеждал картофи. След като събирал зеленчуците, той отмивал златния прах, полепнал по тях и го събирал в своя кладенец.

Градът е може би най-запазеното голямо населено място с архитектура от т.нар Едо период.

След кратка почивка се отправяме към кварталът на гейшите, където ще посетим и една автентична къща – Shima Teahouse.

Ще започнем деня с една от най – красивите градини в Япония – Kenrokuen Garden, изградена през 17 в., а после ще посетим и замъка Каназава.
Шест символа трябва да притежава една градина, за да е перфектна, според древните китайски книги. Групирани в техните традиционни, допълващи се двойки, те са: просторност и уединение, изкуство и античност, водни пътеки и панорами.
Разходка около Kenrokuen ще помогне за разбирането на тази теория на ландшафта, тъй като основите са пълни с водни черти, мостове, чаени къщи, дървета, цветя, камъни, гледни точки и скрити кътчета.
Водата се отклонява от далечна река чрез сложна водна система, построена през 1632 г., за да захрани различните потоци и езера на Kenrokuen, включително двете основни езера в градината, Kasumiga-ike и Hisago-ike. Над два метра висок Kotoji-toro фенер, уникално построен с два крака вместо един, стои на северния бряг на езерото Kasumiga-ike и е емблематичен символ на Kenrokuen. В допълнение, фонтан под Kasumiga-ike Pond е един от най-старите в Япония и се захранва от спад в надморската височина от езерото, което води до изстрелване на вода с височина 3,5 метра. А в близост до езерото Hisago-ike има малък водопад.

Особено внимание заслужава борът Karasaki, един от най-известните дървета в градината. Засаден от семена, сега той се издига високо, до езерото Касумига-йке, като някои от клоните му се простират далеч над водната повърхност.

От 1583 до края на периода Едо (1868), замъкът Каназава е седалище на мощния клан Маеда, господари на Кага, феодален домейн на второ място по богатство след шогунския клан Токугава. Замъкът е опожаряван няколко пъти през вековете, като след последните пожари през 1881 са оцелели само две складови помещения и една от портите – Ishikawa Gate. Портата датира от 1788 г.

Продължаваме с разходка до самурайския квартал. Ще влезем и в къщата на самурайския клан Номура.

За обяд може да отидем до Омичо маркет – рибен пазар, който се слави с разнообразието си от морски дарове и прясно суши!

Отправяме се към Такаяма.

Ще има време за разходка преди вечеря, а който желае може да посети традиционната баня – онсен.

Районът е известен с производството на зеленчуци на голяма височина. Ще започнем деня с разглеждането на сутрешните пазари, които датират от 600 години и ще се разходим из запазения стар град, за да усетим атмосферата от периода Едо о(1603-1868г.).
Ще посетим и Hida Folk Village – открит музей, където традиционната архитектура е пресъздадена в прекрасна планинска обстановка.

Ранния следобед ще се придвижим към Токио. Пътуването е около 5 часа. Първо ще преминем с панорамен влак през Японските Алпи, а след това ще се прехвърлим на шинкансен в Нагоя директно до Токио стейшън, където е и хотелът.
Вечерта може да се разходим из Гинза. Гинза е името на първата търговска алея в Япония. С течение на годините Гинза не само се превърна в един от най-популярните квартали в Токио, но и този с най-добрите места за забавления в страната. Други японски градове се опитват да имитират Токио чрез създаване на собствена Гинза и така името се е превърнало в синоним на луксозен търговски район.

Оригиналната Гинза в Токио е една от най-скъпите търговски улици в света. Освен магазини на всички водещи луксозни марки като Louis Vuitton, Chanel, Gucci, Dior и дори магазин на Apple с гигантски размери, в района има и отлични ресторанти, хотели, театри, кина, нощни клубове, магазини, както и културни институции като музеи и художествени галерии.

Ден за Хаконе – част от Националния парк Фуджи-Хаконе-Идзу.

Хаконе е известен с горещи извори, природни красоти и най – вече като емблематичното място, откъдето може да се наблюдава вулкана Фуджи.

Вулканът Фуджи е най-високата точка на Японските острови – 3776 м. Вулканичната дейност е затихнала (последно изригване-около 1707 г.), когато вулканичната пепел стигнала до Токио. Сега кратерът е покрит почти през цялата година с гъста снежна покривка с изключение на месеците юли и август, когато е най-удобното време за изкачване.

Вулканът Фуджи е не само чудо на природата, но и свещено място. Будистите го почитат като врата към отвъдния свят. Кратерът на вулкана е известен с името Най-ин (Светилището). Фуджи-сан заема важно място и в древната японска религия шинтоизъм, чиито последователи вярват, че скалите, дърветата и всички природни форми се обитават от богове и духове.

Най-посещавания връх в света е именно Фуджи-сан.

*Ако времето не е подходящо за наблюдаване на Фуджи ви предлагаме цял ден в Йокохама. Прекрасен град, има какво да се види, заслужава си. Прогнозата се следи на място от вашия водач!


На връщане от Хаконе може да спрете в Йокохама, да се разходим по крайбрежието и да се полюбуваме на вечерните светлини и най-голямото пристанище в страната.

Един от най-големите рибни пазари в света – Цукиджи (Tsukiji Fish Market) и най-големият пазар на едро за риба и морски дарове в света, който осигурява и 90% от рибата, консумирана в Токио! Той е сред задължителните места, които посещаваме на пътешествието си до Япония.
Задължително ще ядем суши там и ще опитаме колкото можем повече местни рибни и други деликатеси, предлагани там. Струва си!
След това ще се отправим към Одайба. Ще се качим на monorail train – влак, който се движи сам и по пътя се открива панорамна гледка над крайбрежието.
Островът е известен със своите центрове за шопинг и забавления. Също така има и плаж, от където ще се полюбуваме на прекрасните светлини Rainbow bridge.
Odaiba е голям изкуствен остров в Токийския залив, до който се стига през Моста на дъгата от центъра на Токио. Първоначално е бил построен с отбранителни цели, в 1850 година, драстично разширени през края на 20 век като област-пристанище, и се е развива от 1990 г. насам като основен търговски и жилищен център, и зона за отдих и забавления. Odaiba, заедно с Минато Mirai 21 в Йокохама, са две от малкото места в района на Токио, където можем да се насладим на морския бряг.
На 21 юни 2018 година отвори врати Digital Art Museum, който също се намира на острова. Препоръчвам ви нестандартно и съвременно преживяване, като това!

Разходка по крайбрежието също е чудесна алтернатива за тези от вас, които предпочитат да са навън.

Да прочетете за цъфтежа на вишните или т.нар Сакура тук

Фуджи- свещената мъжка планина тук

Галерия

Имате въпроси?

Close Menu
×
×

Cart