6050 лв.

11.05 - 23.05.2020г. и 25.10 - 06.11.2020г. 13 дни/10 нощувки

Пътешествие до Южна Корея и Япония

0
Дни
0
Града
0
Забележителности
Програма
Пътешествие до Южна Корея и Япония

София – Сеул – Бусан – Осака – Киото – Нара – Токио – София

* Обявените дати са за организирано пътуване с  малка група от 8 човека и водач на български език! Ако желаете да пътувате индивидуално (без водач), се свържете с нас да ви направим оферта за датите, броя дни и местата, които искате да посетите! Ние ще направим за вас цялата логистика, ще ви дадем съвети и ще ви помогнем да направите пътуването си незабравимо!

  • Самолетен билет София – Сеул – Токио – София с включени летищни такси
  • Самолетен билет Бусан – Токио с включени летищни такси
  • Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. Пакетната цена за пътуването е валидна при наличие на свободни места по тази класа и подлежи на препотвърждение за всяка отделна заявка.
  • Едноседмичен билет за влака-стрела ”Шинкансен” в Япония и всички влакове/автобуси в страната.
  • 10 нощувки в 3* хотели със закуски
  • Билет за едно от най – забележителните театрални представления в Сеул – Cookin’ Nanta!
  • Включена традиционна вечеря в Киото!
  • Разглеждане на едни от най-големите културни и духовни забележителности по райони.
  • Входни такси за местата, описани в програмата
  • Медицинска застраховка с покритие 15 000 евро
  • Български водач-преводач живял и пътувал в Япония повече от 2 години. 
  • Всички трансфери по програмата, включително градски транспорт

  човек със ЗАД “Армеец”.

 • Допълнително се заплаща ~800 лева за единична стая
 • Лични разходи – около 800 лева
 • Круиз по река Хан – 40 минути продължителност с жива музика – 50 лв. 
 • Допълнителен транспорт или мероприятие извън програмата
 • Полудневен тур (около 7 часа) до Южнокорейска демилитаризирана зона – 95 лв. 
 • Корейски открит фолклорен музей – 30 лева.
 •  Плащане на депозит от 50% от сумата по банков път
 • Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит! Възможно е плащане на вноски – обадете ни се и заедно ще измислим най- доброто решение! Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването.
 • Копие на международния Ви паспорт
  Важно!

  Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване.
 • За контакти: Воаяж Би Травел ЕООД,  лиценз No. РК-01-7617 Борислава Цекова, Мениджър Пътувания 
 • Тел.: 0899 913 627 
 • e-mail: voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни: Воаяж Би Травел ЕООД   Уникредит Сметка в лева IBAN- BG92UNCR70001522746415
 • Моля, на платежното нареждане отбележете: 1. Основание: Екскурзия до Южна Корея и Япония 2. Получател: Воаяж Би Травъл ЕООД 3. Наредител: Вашето име.

Не се изискват визи за българи. 

 • Програмата ни е балансирана и изчистена. Съветвали сме се с нашите клиенти, за да постигнем максимално удобство и удовлетворение от пътешествието. За нас е важен вашият комфорт при придвижване и настаняване, и не правим компромиси с това. Държим максимално да се докоснете до автентично преживяване и обръщаме внимание винаги когато можем и на вашите лични желания. Можем да си го позволим, защото пътуваме с групи до 10 човека. Включили сме разглеждането на най-големите забележителности по райони, без да се отегчаваме или бързаме прекалено много. Винаги имаме време да изпием по едно еспресо някъде или да се спрем на някое магазинче с вкусотийки. Специално внимание обръщаме на деликатесите по райони и за всеки ден сме ви приготвили нещо различно да опитате.
 • Нашата авторска програма претърпя няколко трансформации, за да можем днес да ви я представим в най-завършения и рафиниран вариант!
  За да стигнем до тук, се консултирахме с десетките ни клиенти, които вече пътуваха по програмата, за да изчистим максимално динамиката й и да гарантираме оптимално удобство и пълно удовлетворение от пътешествието.
  За нас вашият комфорт по време на придвижването, настаняването и цялостното преживяване е топ приоритет и не сме склонни на никакви компромиси в това отношение.
 • Много държим да ви помогнем да се докоснете до автентичността на мястото, което посещавате. Затова и се съобразяваме с личните ви предпочитания и желания, винаги когато това е възможно. А при нас това е възможно доста често заради ограничените места във всяка група – те са не повече от 10.
 • Разбира се, включили сме най-атрактивните забележителности, но без да препускаме и без да допускаме да се отегчите в морето от туристи. Винаги ще намерим време за чаша ароматно кафе в някоя тиха уличка по пътя или за нещо вкусно в местна пекарна.
 • Обръщаме специално внимание на локалните деликатеси и сме ви подготвили емблематично меню на специално място за всеки от районите, които посещаваме.

Това 12 дневно пътуване ще ви заинтригува със завладяващата история на Япония и Южна Корея и чудните им забележителности – с местата, които никога не спират да се развиват и никога не могат да бъдат скучни. 

Южна Корея не напразно се гордее с вековната си култура и отлично съчетава това с модерен начин на живот, с което очарова и вдъхновява пътешественици от цял свят на всякаква възраст. Потопете се из неспящия град Сеул, посетете емблематичния дворец Кьонбок и се насладете на изумителна гледка от кулата Намсан. Освен, че в нашите програми обръщаме специално внимание и на месните деликатеси, специално в Сеул ще изживеем драмата и комедията на най-дълго играното театрално представление на Южна Корея – Cookin Nanta, на което ще се удивите на енергични кулинарни умения. 

След това ще се придвижим до Япония, където ще започнем със съвременния град Осака – търговската столица на Япония и все още е един от най-добре развитите индустриални центрове и пристанища в страната. Следват посещения на уникални забележителности като храма Тодайджи, парка Нара и Златния павилион. Насладете се на невероятна гледка към връх Фуджи, придвижвайки се с влака стрела към съвременната японска столица – Токио, където ще завършим нашето приключение. 

Полет до Сеул, настаняване в хотел около 20:00 ч.  на следващия ден. 

Полетът се извършва от турските авиолинии. Прекачването е оптимално без да има продължително чакане за следващ полет.  

Сеул, столицата на Южна Корея, e модерен азиатски мегаполис, високотехнологичен град с блестящи небостъргачи, отлично съхранени паметници на културата и уникална кухня.

След като се настаним и освежим, ще излезем за първата ни разходка из столицата и ще се потопим в забележителностите, звуците, миризмите на нощен Сеул насищайки всички сензорни рецептори, включително един от най-важните – вкусовия 🙂 

След закуска ще се оправим към кралския дворец Кьонбокгунг (Gyeongbokgung Palace), който е разположен в сърцето на корейската столица. Той е най-големият и най-красивият от 5-те главни двореца на династията Чосон. Който желае може да се облече в традиционно корейско облекло (ханбок) и така да разгледа двореца. По този начин ще имате възможност да обогатите още повече вашето изживяване и да се слеете с корейската култура и традиции. 

Кьонбокгунг е завършен през 1394 г. и е служил като основен дворец на династията Чосон до войната с Япония през 1592-1598 г, когато е бил разрушен. През 19 век по време на управлението на крал Годжонг са възстановени над 7700 зали и 500 сгради. Но в началото на 20 век дворецът отново е разрушен от японците, а пълното му възстановяване продължава и до днес. 

Следва разходка из Bukchon Hanok Village – историческо селище, съхранило над 900 ханок (традиционни корейски къщи), намиращо се на хълм на север (bukchon означава “северно село”) между два от най-величествените дворци – Кьонбокгунг и Чхандоккун. Селището датира от времето на династията Чосон (1392 – 1897) и в него са живеели главно членове на кралското семейство, аристократи, заможни граждани и високопоставени държавни служители, докато днес е обикновен жилищен район. Къщите (ханок) са построени в традиционен архитектурен стил, като днес много от тях са превърнати в музеи, занаятчийски работилници, ресторанти, чайни и други, предоставящи на посетителите незабравимо изживяване и вникване в традиционната корейска култура.

Следва обяд. Всеки ден подбираме нещо различно и традиционно за хапване. 

След като сме се наобядвали и сме се заредили с нови сили, продължаваме към двореца Чхандоккун (Changdeokgung Palace), известен и като “Източния дворец”. Дворецът е построен по нареждане на крал Теджонг (3-ят крал от династията Чосон) като строителство му започва през 1405 г. и завършва през 1412 г. През 1623 г. е разрушен по време на политически бунтове и военен преврат и е реконструирана едва 24 години по-късно (1647г.). Вторият и последен император на Корея, император Сунджонг (управлявал от 1907 до 1910 г.), е живял в двореца до смъртта си през 1926 г.

От петте двореца, Чхандоккун е най-добре запазалия се и най-живописния – сградите са разположени в перфектна хармония със заобикалящата го природа, а уникалният дизайн на сградите повлиява на оформлението на други кралски резиденции. Близо около 60% от територията на двореца са заети от Huwon Secret Garden, която е служила като място за отдих на кралското семейство. Градината се е използвала и като място за военни учения и обучения за стрелба с лък. Озеленяването и дърветата, повечето от които са на над 300 год., са отличен образец за дизайна на градинарството от времето на династията Чосон. През 1997 г. Чхандоккун е добавен към списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство като изключителен пример за архитектура и дизайн на градините в Далечния Изток.

Вечеря сме предвидили  около хотела. 

*По желание може да организираме круиз из река Хан с жива музика. 

За този ден ви предлагаме две опции: 

 1. Полудневен тур до Южнокорейска демилитаризирана зона на границата със Северна Корея

Предлагаме ви организирана екскурзия до демитализираната зона, разделяща Северна и Южна Корея. Научете как този полуостров е разделен от опустошителната война в Корея като посетите парка Имджингак, “Третият тунел” и обсерваторията Дора. В парка се съхраняват паметници от втората световна война като “Камбаната на мира”, стар парен влак, “Мостът на свободата” (“Мостът без връщане”), където са се разменяли военнопленници. “3-ят инфилтрационен тунел” е завършен през 1970 г. и е най-известният от четирите тунела, който минава 73 метра под границата и е дълъг 1,6 километра. През тунела са можели да преминат около 30,000 войника в рамките на 1 час. Обсерваторията Дора е направена през 1987 г. на мястото на друга наблюдателница. От обсерваторията могат да се видят пропагандното селище Киджонг-донг и покрайнините на севернокорейския град Каесонг.

Демилитаризираната зона е създадена малко след края на Корейската война (1950-1953) и е широка 4 километра и дълга 248 километра. ДМЗ се използвал като място за мирни дискусии по време на Корейската война, а днес се провеждат различни съвещания по въпроси, свързани със Северна и Южна Корея, техните съюзници и ООН.

2. Корейски открит фолклорен музей (гр. Йонгин)

Открит на 3 октомври 1974 г. Корейското фолклорно село е популярна туристическа атракция както за корейци, така и за чужденци. Селото е изградено в естествена среда, заемайки около 245 декара, като има и собствена земеделска земя, в която се отглеждат над 80 дървета и селскостопански животни.

Създадено, за да пресъздаде живота и културата от късния период на династията Чосон, селото се състои от над 260 традиционни къщи от различни социални класи, преместени и възстановени от различни краища на страната. Има и няколко музея, които предлагат по-задълбочен поглед върху различни аспекти на корейската култура. 

Разхождайки се из селото, ще видите хора, облечени в традиционни дрехи, работещи в своите открити занаятчийски работилници, към които можете да се включите и да си измайсторите нещо, или просто да си купите нещо за спомен. Освен това, ежедневно се провеждат различни арт представления с музика и танци, както и традиционна сватбена церемония. Корейското фолклорно селище е и популярно място за заснемане на исторически драми и филмови продукции.

Преди залез ще се съберем пак всички заедно и ще се отправим за към телевизионната кула Seoul N-Tower за гледка над вечерен Сеул – намира на върха на планината Намсан, на 480 м надморска височина и предлага 360-градусово панорамна гледка към града. Кулата е построена през 1969 г., излъчваща телевизионни и радиопредавания в цялата столица, а днес се е превърнала в един от символите на Сеул. 

За финал на вечерта ще се потопим в едно от най – забележителните театрални представления в Сеул – Cookin’ Nanta!

Придвижваме се до Бусан, втория по големина град в Южна Корея,  с бърз влак (около 2 часа и половина). Настаняване в хотел. 

За обяд ще отидем до Jagalchi Seafood Market, който се намира близо до хотела ни. Разположен близо до пристанището Намп в Бусан, рибният пазар Jagalchi е най-големият в Южна Корея. Всеки ден най-свежата риба се доставя от риболовни лодки.

Ще се разходим из шарените улици на Gamcheon Culture Village. Районът е известен със стръмните си улици, усукани алеи и ярко боядисани къщи, които са възстановени и подобрени през последните години, за да привлекат повече туристи. За да може селото да се прероди като културен център, то е получило финансиране от различни правителствени служби за целите на градската регенерация. Така селото се възражда като най-колоритното и артистично място на Бусан.

Построено е през 20-те и 30-те години на миналия век, когато градската администрация на Бусан решава да премести бедното корейско население от хълма в район, който не се вижда от пристанището, но достатъчно близо, за да осигури работна ръка. Тъй като е построена на толкова стръмен склон от планината, селото е наречено “Мачу Пикчу на Бусан”.

Ще започнем деня с един от най – впечатляващите будистки храмове в Южна Корея  – Хедонг Йонгунса (Haedong Yonggungsa). Храмът е построен през 1376 г. от учителя, известен като Наонг по време на династията Гориео, и първоначално е бил известен като Храма Бомон. Той е разрушен по време на японските нашествия в Корея (1592–98), но е възстановен през 30-те години на миналия век и е преименуван на храма Хаедонг Йонгун през 1974 г. Храмовият комплекс е един от малкото в Корея, разположени на морето. Затова е известен и като “Храмът на брега”, откъдето по традиция се гледа изгрева в първия ден на годината. 

Ще продължим към Gwangalli Beach, чиято плажна ивица е дълга 1,4 км и е известен с финия си пясък. Районът е преминал през програма за почистване на водата и в резултат водата на плажа е чиста, привличайки много млади туристи. В допълнение към брега на морето, зона Gwangalli е изпълнена с романтични ресторанти и кафенета, както и магазини, продаващи известни модни марки. Районът има какво да предложи, но много хора идват, за да се насладят на морето и да наблюдават моста Гуангандаейо (Gwangan Bridge), простиращ се на хоризонта.

Ще завършим деня с  Oryukdo Skywalk. Строителството е завършено през 2012 г. и се счита за разделителната точка между Източно и Южно море. Железни колони са поставени над 35-метрова брегова скала, а 15-метров стъклен мост, състоящ се от 24 стъклени плочи и оформен като конско копито, свързва железните колони. Дъното на стъклото е специално произведено с четири прикрепени 12-милиметрови стъклени парчета, покрити с бронезащитен филм, който има дебелина 55 милиметра, което прави конструкцията безопасна.

Гледката на вълните през прозрачния под е наистина вълнуваща. Морето се простира пред небесната алея, идеална за снимки, както и най-доброто място за разглеждане на остров Daemado в слънчеви дни.

Сутрешен полет от Бусан до Осака – третия по големина град и неофициална кулинарна столица на Япония. Придвижване и настаняване в хотел около обяд. 

*Ако е рано да се настаним, то ще си оставим багажа и ще се разходим до замъка, а след това ще имаме време да се освежим преди вечеря.

Осака е търговската столица на Япония и все още е един от най-добре развитите индустриални центрове и пристанища в страната. Градът, познат днес, е проектиран през септември 1956 г.

Това е мястото с най – вкусна улична храна в страната и огромно количество ресторанти и барове, които не може да пропуснем. Казват, че в Осака са и най-добрите и разговорливи хора в Япония, за разлика от тези в Токио, например, където са прекалено заети.

Интересен факт за Осака също е и, че за разлика от останалата част от страната, където всички стоят отляво, когато се возят на ескалатори или вървят по тротоара, то в Осака всички стоят от дясно!

Най-интересната забележителност на града безспорно е Замъкът Осака (Osaka Castle), който е построен през 1576 година от клана Тойотоми, с цел да бъде най-здравият и най-красивият замък в Япония. Над 30 000 души се трудят неуморно денонощно за издигането на красивия приказен дворец, който е и един от най-известните замъци в цялата страна. Неговата пет-етажна главна кула днес впечатлява с възстановената си по образец от миналото архитектура, в която могат да се видят многобройни произведения на изкуството. 

Замъкът Осака е бил разрушаван и възстановяван многократно. През 1615 г. замъкът бива унищожен от клана Токугава, но през 1620 г. е напълно възстановен. 45 години по късно неговата главна кула е поразена от мълния и напълно унищожена. Кулата е възстановена в оригиналния си вид едва през 1931 година. Цяло чудо е, че по време на войната нито една част от двореца не е засегната от честите бомбардировки и въздушни нападения. Настоящият замък в Осака е красиво свидетелство за традиционната японска архитектура, от финия баланс на цветовете до деликатните модели и форми, които украсяват всяко ниво. Признат за „историческо място“ от японското правителство през 50-те години, днес замъкът Осака е един от най-посещаваните замъци.

Вечер на най – оживеното място в Осака – Дотомбори, където се намира и хотелът.

Придвижване до Киото – старата столица на Япония. (~1 час).

Киото е един от градовете с най – богата култура в Азия. Населението е 1,5 милиона души. Дом е на 17 обекта от световното наследство на ЮНЕСКО, както и на 1600 будистки храма и 400 шинтоистки светилища. 

В миналото градът е бил столица на императорска Япония, а днес е столица на префектура Киото. През 8 век с разпространението на будизма и опита на последователите му да се месят в политиката на правителството, императорът взима решение да премести столицата от Нара в Киото, далеч от будисткото влияние. Така през 794 г. новата столица Хейан-кьо се превръща в седалище на императорския двор. По-късно градът е преименуван на Киото (столица-град) и остава столица на Япония до преместването ѝ през 16 век в Едо (днешно Токио). През Втората световна война американското правителство смята да пусне атомна бомба над Киото, но в крайна сметка градът е пощаден.

Ще започнем с един от най-старите и най-важни Шинто светилища в Япония – Фушими Инари. Той е в списъка на ЮНЕСКО и датира още отпреди Киото да стане столица. Светилището притежава 53 сгради и е разположено в гора с вековни дървета. 

Ще продължим с пътуване до най – старата столица на Япония (от 8в.) – Нара, любимо място на всички туристи. Около час е придвижването. Поели към символа на Нара – храма Тодайджи, ще преминем през парка на елените (Нара Коен), с които също е известен градът. Основната зала на храма Тодайджи (Големия източен храм) се смята за най-голямата дървена постройка в света. В нея се намира и една от най-големите бронзова статуи на седнал Буда в Япония. Този храм привлича будистки поклонници и чужденци от векове. 16-метровият Дайбуцу Буда, най-големият в Япония, е бил първоначално поръчан през 743 г., скоро след като Нара е основана като столицата на ново обединена Япония. (Дворът се премества в Киото през 794 г., където остава над 1000 години.)

Будизмът, внесен от Китай през VІ в., процъфтява и това превръща Нара в политически и културен център. Паркът „Нара“ с неговите 5200 декара изкуствени езера, тревисти поляни, дървета и храмове е дом на местните елени, за които се вярва, че са свещени пратеници на боговете на храма. Над 1000 от тях бродят из земите, без да се плашат от хората, милвани – докато не започнат да ядат сламени чанти, закуските на учениците, дори вашата книжна карта на града.

Ще започнем деня със зашеметяващия дзен будистки Златен храм (Кинкакуджи). Ако искаме да посочим един от символите на Киото, то това несъмнено е Златният храм Кинкакуджи (на японски език “кин” означава злато). Построен е през 1397 година като крайградска вила на шогуна Ашикага Йошимицу през периода Муромачи (13-15 век). Неговият син превръща вилата в храм, наречен формално Rokuon-ji. Конструкцията е триетажна с четириъгълен покрив, събран в една централна точка. Стените са покрити със златен слой, който придава магическо усещане на павилиона. Градината, която го заобикаля, е също изумително красива с езерото, малките пътечки, ручейчетата и екзотичната растителност като едно допълнение към златното чудо в нейния център. Ето защо комплексът е обявен за световен паметник на културата през 1994 година.

След това до Гинкаку – джи  – Сребърния павилион, който притежава една от най – красивите “сухи градини”, характерни за дзен будизма в Япония!

Привечер ще се разходите в квартала на гейшите Гион между исторически дървени къщи и малки улички. Ще поседнем в близост до реката Камо, където да се слеем с местните и ще се  полюбуваме на прекрасната гледка. 

Има възможност за посещение на традиционно представление в Gion Corner > The seven Japanese traditional performing arts.

Започва от 18:00 и 19:00ч. и с продължителност 50 минути. 

Цената е: Adults: ¥3,150

Включена е традиционна киотска вечеря! 

Ще започнем деня с разходка из популярната бамбукова гора в Киото, преди да се качим на влакът стрела и да се отправим към столицата на Япония  – Токио! 

След като настаним в хотела ще Ще започнете деня с красивият парк в Шинджуку. Националният парк Шинджуку Гьоен в Токио е един от най-известните и красиви паркове в Токио. Огромният парк е бил резиденция на императорското семейство, а сега е парка е под юрисдикцията на Националното министерство на околната среда.

На свечеряване ще се качим до обсерваторията на Metropolitan Government Building в Шинджуку и ще видим от високо целия град! Ако имаме късмет и времето е ясно, ще можем да видим и вулканът Фуджи от там. Вечерта, с тези, които желаят, ще се гмурнем в нощния живот на Шинджуку – един от най – емблематичните центрове за нощен живот в света! 

Задължително ще минем и през Piss Alley. Piss Alley е една от най-старите запазени улички на Токио и се нарича се така още от времето, когато е  била сенчеста дестинация за престъпниците, където пиели питието си. Мястото не е било толкова застроено в онези дни, така че вместо да използват тоалетна, хората просто се облекчавали, където са можели. От там идва и името. Днес е една великолепна вечерна дестинация, където можете да намерите вкусна автентична храна и да придобиете първоначална представа за местната култура и как се забавляват местните! 

След закуска ще отидем до най – стария, а и най- големия будистки храм в Токио – Сенсо-джи.

Сенсо-джи е посветен на богинята на милосърдието и се намира в историческия квартал Асакуса. Според легендата през 628 година двама братя уловили от река Сумида статуята на Каннон- богинята на милосърдието. Въпреки че я върнали обратно в реката, тя винаги се връщала обратно при тях. Така храмът бил основан в близост до реката в памет на богинята, през 645 година, което го прави най- стария храм в Токио. Външният вход на храма “Каминаримон”, наричан още “Гръмотевичния вход”, е символ на квартал Асакуса и цял Токио. Търговската улица „Накамисе” води до втория вход на храма- “Хозомон”. Там може да се сдобиете с известните японски ветрила и летни/домашни кимона, както и да опитате традиционните ястия за региона. 

След разходка в красивата градина, в която е разположен той, ще отделим време на сувенирните магазини около храма. В Токио няма много такива, затова ако искате магнитчета или други подобни, тук е мястото за тях. Можете да опитате и множество местните деликатеси, приготвени на място. 

От храма се вижда и издълженият силует на  –  Токио Скай Трий (634 м). Това е най-високата телевизионна кула в света, по-висока от кулата в китайския град Гуанчжоу (600 метра). Изграждането и започва през юли 2008 година и в него са участвали общо 580 000 работници, както е било при строежа на Токийската кула с височина 333 метра, издигната през 1958 година и станала емблематична за следвоенното възстановяване на страната.


Небесното дърво на Токио е замислено, за да привлича посетители от цял свят, като илюстрира една нова култура и представя Токио като град, щадящ природата. В нея няма офиси, нито жилища, но има наблюдателни платформи на височина от 350 и 450 метра. Околностите ще бъдат преобразени напълно, за да бъдат превърнати в нов туристически център, място за събития и търговски обекти в северната част на Токио, където все още няма голяма динамика, но цените на апартаментите скачат все повече през последните години.

Ще се разходим до красивият Sumida Park, кръстен на най – голямата река, която минава през Токио – Сумида. От там се отваря страхотна гледка към Токио Скай трий.  

За обяд ще хапнем автентично суши на един от най-големите рибни пазари в света – Цукиджи (Tsukiji Fish Market) и  най-големият пазар на едро за риба и морски дарове в света, който осигурява и 90% от рибата, консумирана в Токио! Той е сред задължителните места, които посещаваме на пътешествието си до Япония.

След това ще се отправим към най – големия шинтоистки храм в Токио – Мейджи, построен в чест на  първия съвременен император на Япония. 

Построен е в чест на император Мейджи, по времето на когото в Япония настъпват големи промени, превърнали страната в модерна държава. 

Meiji Jingu е шинтоистко светилище. Шинто се нарича древната религия на Япония и е дълбоко вкоренена в японския живот. Шинто няма основател, нито свещена книга, а дори и концепцията за религиозно обръщане, но и Шинто ценности, например хармония с природата и добродетели като “Магокоро (искрено сърце)”. В шинто, някаква божественост се намира в  ками (божествен дух), и може да се каже, че има неограничен брой ками. Можете да видите Ками в митологията, в природата и в човешките същества. От древни времена японските хора са почувствали благоговение и благодарност към такива Ками и посветени светилища на много от тях. 

Този храм е посветен на божествените души на император Meiji и неговата съпруга Empress Shoken (техните гробници са в Киото).

Император Мейджи почива през 1912 г. и императрица Шокен през 1914 г. След смъртта им хората искат да почетат своите добродетели и да ги почитат завинаги. Така те даряват 100 000 дървета от цяла Япония и от чужбина, и са работили доброволно, за да създадат тази гора. Така, благодарение на искреното сърце на народа, този храм е създаден на 1 ноември 1920 година.

Светилището е унищожено по време на Втората световна война, но е възстановено скоро след това.

В първите дни на Нова година светилището редовно посреща повече от три милиона посетители за първите молитви (hatsumode), повече от всяко друго светилище или храм в страната. През останалата част от годината често се срещат традиционни сватбени сбирки.

А преди да се приберем ще се отбием и до емблематичното и най – натоварено кръстовище в света, намиращо се в Шибуя. Кварталът е известен с ресторантите и нощния си живот. Известната статуя на Хачико също се намира там. 

Последен ден, в който сутринта ще оставим свободен, а към обяд ще се придвижим към Одайба. По пътя ще преминем през Гинза. С течение на годините Гинза не само се превърна в един от най-популярните квартали в Токио, но и този с най-добрите места за забавления в страната. Други японски градове се опитват да имитират Токио чрез създаване на собствена Гинза и така името се е превърнало в синоним на луксозен търговски район.

Оригиналната Гинза в Токио е една от най-скъпите търговски улици в света. Освен магазини на всички водещи луксозни марки като Louis Vuitton, Chanel, Gucci, Dior и дори магазин на Apple с гигантски размери, в района има и отлични ресторанти, хотели, театри, кина, нощни клубове, магазини, както и културни институции като музеи и художествени галерии.

Ще се  качим на monorail train –  влак, който се движи сам и по пътя се открива панорамна гледка над крайбрежието. 

Островът е известен със своите центрове за шопинг и забавления. Също така има и плаж, от където ще се полюбуваме на прекрасните светлини Rainbow bridge.

Odaiba е голям изкуствен остров в Токийския залив, до който се стига през Моста на дъгата от центъра на Токио. Първоначално е бил построен с отбранителни цели, в 1850 година, драстично разширени през края на 20 век като област-пристанище, и се е развива от 1990 г. насам като основен търговски и жилищен център, и зона за отдих и забавления. Odaiba, заедно с Минато Mirai 21 в Йокохама, са две от малкото места в района на Токио, където можем да се насладим на морския бряг.

На 21 юни 2018 година отвори врати Digital Art Museum, който също се намира на острова. Препоръчвам ви нестандартно и съвременно преживяване, като това!

Галерия

Имате въпроси?

Close Menu
×
×

Cart