4299 лв. / 4950 лв.

11 дни/9 нощувки: 01.06-10.06.2020г.; 10.09-20.09.2020г.; 25.11-05.12.2020г.

Танзания и Занзибар - люлката на цивилизацията

0
Дни
0
Града
0
Забележителности
Days
Hours
Minutes
Seconds

изживей 15 незабравими дни

Програма
Танзания и Занзибар - люлката на цивилизацията

София – Килиманджаро – Аруша – Серенгети – кратера Нгоронгоро – Занзибар – София

 • 4299 лв. с настаняване в 3 звездни хотели, с отличен рейтинг и 2 нощувки на палатки в Серенгети и Нгоронгоро
 • 4950 лв. с настаняване в 3 звездни хотели, с отличен рейтинг и 2 нощувки в лоджи в Серенгети и Нгоронгоро

* Обявените дати са за организирано пътуване с  малка група от 8 човека и водач на български език! Ако желаете да пътувате индивидуално (без водач), се свържете с нас да ви направим оферта за датите, броя дни и местата, които искате да посетите! Ние ще направим за вас цялата логистика, ще ви дадем съвети и ще ви помогнем да направите пътуването си незабравимо!

 • Самолетен билет София – Килиманджаро – Занзибар – София, с включени летищни такси
  * Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. Пакетната цена за пътуването е валидна при наличие на свободни места по тази класа и подлежи на препотвърждение за всяка отделна заявка
 • Вътрешен полет Килиманджаро – Занзибар
 • Всички трансфери по програмата
 • Входни такси за всички места, описани в програмата
 • Разглеждане на най-емблематичните за цяла Африка места – националните паркове на Танзания от Северния кръг
 • Сафари транспорт – 4х4, с подвижен покрив. Всеки клиент има място до прозорец
 • Всички хранения по време на сафарито: 4 закуски, 2 обяда, 2 вечери и 5 закуски в Занзибар
 • 9 нощувки: 2 в хотел или лоджа в Аруша; 1 в сърцето на Серенгети, 1 в Нгоронгоро и 5 нощувки в хубав 3 звезден хотел в Занзибар.
  Важно: в Серенгети и Нгоронгоро настаняването е вътре в резервата и така се печели време сутрин, когато животните са най-активни.
 • Български водач-преводач, пътувал в Танзания и с опит в сафаритата в Танзания
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек със ЗАД “Армеец”.
 • Лични разходи ~около 500-600 лв.
 • Бакшиши ~около 35-40 $ на човек за сафарито, те са задължителни в страната
 • Туристическа виза – издават се на летището и цената е 50 $
 • Допълнителен транспорт или мероприятия извън програмата
 • Допълнително се заплаща ~800 лева за единична стая
 • Плащане на депозит от 50% от сумата по банков път
 • Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит! Възможно е плащане на вноски – обадете ни се и заедно ще измислим най- доброто решение! Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването.
 • Копие на международния Ви паспорт
  Важно!

  Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване.
 • За контакти: Воаяж Би Травел ЕООД,  лиценз No. РК-01-7617 Борислава Цекова, Мениджър Пътувания 
 • Тел.: 0899 913 627 
 • e-mail: voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни: Воаяж Би Травел ЕООД   Уникредит Сметка в лева IBAN- BG92UNCR70001522746415
 • Моля, на платежното нареждане отбележете: 1. Основание: Екскурзия до Танзания и Занзибар 2. Получател: Воаяж Би Травъл ЕООД 3. Наредител: Вашето име.
 • Виза – визите се издават на летището, срещу 50 американски долара или се приема плащане с карта

  Здраве: Няма задължителни медицински и здравни изисквания. Препоръчително е ваксинация за жълта треска и антималарийна терапия.

Ние сме единствените, които предлагат всички паркове в Танзания и най-важното могат да ви посъветват къде да отидете спрямо сезона, в който искате да пътувате. И това е защото сме посетили страната и имаме лично мнение за нещата- пробвали сме различни сафари оператори и избрахме най- добрия, защото вашето удовлетворение е е от значение за нас.

Специални сме, защото работим с фиксирани цени – не ви искаме впоследствие допълнително за самолетен билет, ще ви дадем алтернатива, ако конкретен полет се е покачил, но най-важното е, че цената остава СЪЩАТА. Ако изберете нас, няма да имате скрити плащания, ще сте запознати с всичко още от самото начало!

Избирайки това пътуване, вие избирате едно луксозно преживяване в сърцето на Африка. Нашият партньор в Танзания е една от най-добрите и интензивно развиващи се компании.Всички работещи са професионалисти и с много добро ниво на английски. И не на последно място- от всяко продадено пътуване се отделят средства за подпомагане на бедни африкански деца, за да им се осигури достъп до образование

Знаете ли къде се случват най-впечатляващите изгреви, както и залези на слънцето. Къде е единственото място в света, където лъвовете се катерят по дърветата? На която националния и химн е “ Господ благослови Африка.”Танзания е наистина надарена с невероятно местоположение- така близо и до Индийския океан, изгревът наистина е нещо впечатляващо.
Танзания е истински рай за туристите- тук определено има за всекиго по нещо и може да задоволи всеки вкус- от невероятните резервати с дивеч- Серенгети, Нгорогоро, до прекрасните лагуни и плажове на Занзибар.

Дали ще четете Хемингуей или ще гледате Цар лъв, определено ще ви се прииска да посетите Танзания. И наистина има защо. На целия африкански континент, Танзания е с най-голяма концентрация и биоразнообразие на животни. Точно тук е и мястото, където всяка година се извършва годишната миграция на милиони антилопи гну и още толкова зебри, в търсене на по-благодатните зелени поля. Наскоро и миграцията на антилопите гну, т.нар Велика миграция, беше провъзгласена за едно от Седемте Природни чудеса на Африка.

Пристигане в Ханой в 07:25 ч. Посрещане на летището от представител на местния туроператор.

Следва посещение на мавзолея на комплекса Хо Ши Мин – човекът, който е водел кампанията на Виетнам за независимост от френското колониално управление. Обяд в местен ресторант.

Трансфер до хотела. Настаняване (след 14:00 ч.), свободно време. Нощувка в Ханой.

Закуска. Отпътуване за залива Ха Лонг (около 4 часа). Качване на борда на традиционно луксозно круизно корабче, с което ще пътуваме през следващото денонощие на круиз из залива Ха Лонг. Настаняване в каютите, обяд на корабчето с традиционна виетнамска и интернационална кухня (включен в цената, без включени напитки).

Круизът преминава покрай интересни варовикови пещери и скални образувания. По време на пътуването в залива ще можете да се отпуснете на слънце върху шезлонг на горната палуба и да се любувате на приказния пейзаж. Вечеря с традиционна местна и международна кухня. Свободно време за вечерни забавления на борда. Нощувка на кораба.

Закуска. Круизът продължава своето пътуване около залива с много островчета в търсене на уединени места за плуване или каяк. Около обяд корабът се завръща на главното пристанище. Отпътуване за Ханой. Посещение на Квартала на трийсет и шестте гилдии, типичен пазар. Всяка улица носи името на стоката, която традиционно се продава на нея. Късният следобед е посещението на спектакъл на марионетки върху вода. Вечеря в местен ресторант. Нощувка в Ханой.

Закуска. Туристическа обиколка на Ханой: разглеждане Храма на литературата, построен от император Лай Танг Тонг в 1070 г. като храм, посветен на Конфуций. През 1076 г. кралската академия започва да обучава децата на благородниците. По този начин той се превръща в първия университет на страната. На територията му има 5 вътрешни двора, олицетворяващи 5-те елемента: вода, огън, дърво, земя и метал, а най-интересни са костенурките с полегнали на гърбовете им каменни стели с имената на някогашните възпитаници. Посещение на Етнографския музей, разкриващ културното богатство на Виетнам с уникална градина, в която може да се видят копия на къщи и погребални комплекси от различни провинции на страната.

Трансфер до летището за полет (1ч. и 15 мин.) до Хуе. Настаняване, вечеря и нощувка в Хуе.

Закуска. Туристическа обиколка на древната императорска столица Хуе, преди векове седалище на династията Нгуен: Цитаделата (Императорският град под егидата на ЮНЕСКО), Забраненият пурпурен град и древните гробници. Круиз по Ароматната река. Вечеря и нощувка в Хуе.

Закуска. Заминаване за древния пристанищен град Хой Ан по Пътя на мандарините, преминавайки през живописния Хай Ван (Прохода на облаците, който свързва Северната и Южната част на Виетнам) с прекрасна гледка към Да Нанг и околностите. Пристигане в Хой Ан (град под егидата на ЮНЕСКО). Следобед – Пешеходна разходка в спокойния и очарователен град Хой Ан. Ниските керемидени къщи с китайски външен вид, японският покрит мост, пъстрите храмове и пагоди го правят едно от най-красивите места за посещение във Виетнам. Настаняване, вечеря и нощувка в Хой Ан.

Закуска. Свободно време за разходка в Хой Ан. Следобед – трансфер до летището в Да Нанг. Полет до Сием Реап, Камбоджа (1 ч. и 30 мин.). В полета има включена храна. Настаняване в хотела. Нощувка в Сием Реап.

Закуска. Разглеждане на храмовете в Ангкор Том с основен акцент – Байон (планински храм адаптиран към будизма, датиращ от края на 12 и началото на 13 век), показващ изображения на стотици усмихнати лица и историите на империята на кхмерите, издълбани по стените му. Храмът е видим отдалеч със своите 54 кули, символизиращи 54-те провинции на кхмерската империя. Всяка от кулите е украсена с 4 лица на Авалокитшвара – Богът на Добротата и Милосърдието. Огромните 216 каменни лица са ориентирани към 4-те посоки на света. Терасата на слоновете – мястото, откъдето кралят и неговият двор са наблюдавали победоносните шествия на армията. Терасата на прокажения крал – наречена така заради скулптура от XV век на хиндуисткия бог на смъртта Яма, покрита с мъх, напомняща на болен човек и съответстваща на легендата за прокажения крал на Ангкор. Изкачване до върха на Пхимеанакас, оформен като пирамида с чудесен панорамен изглед към храмовете. Вечеря и танцов спектакъл Апсара. Нощувка в Сием Реап.

Ранно посещение на обгърнатия от джунглата храм Ta Пром. Следва посещение на великолепния Ангкор Ват. Обиколка с екскурзовод в огромната структура, разглеждайки и слушайки за славата на Кралство Ангкор. Връщане в хотела за късна закуска и почивка.

Около обяд – отпътуване за Пном Пен (около 5 часа). Настаняване, вечеря и нощувка в Пном Пен.

Закуска. Обиколка на Пном Пен: Посещение на Кралския площад, Сребърната пагода и централния пазар. Около обяд – качване на борда на корабче и отпътуване за Шау Док (Виетнам). Настаняване, вечеря и нощувка в Шау Док.

Закуска. Заминаване за гората Тра Су, която е и дом на около 100 вида птици. Круиз с лодки до всички важни места на тази екологична гора, за да откриете нейната зеленина и Светилищата на птиците. Трансфер до Кан То (около 2 часа). Настаняване, вечеря и нощувка в Кан То.

Закуска. Рано сутринта отпътуваме с корабче, за да посетим плаващия пазар на Кай Ранг, един от плаващите пазари в делтата на Меконг. Трансфер до Сайгон (Хо Ши Мин) – (около 4 часа). Свободно време. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка в Сайгон.

Закуска. Свободно време за отдих. Следобед – туристическа обиколка на Сайгон: Сградата на обединението (бившият Президентски дворец, който е частично разрушен при атаките от съпротивата на Северен Виетнам на 30.04.1975 г.), центъра с правителствените сгради, разположени около площада на колониалната френска част с извисяващата се катедрала „Нотр Дам“, Операта – построена по подобие на „Пети Пале“ в Париж, Централната поща – проектирана от Густав Айфел, сградата на кметството – друга историческа сграда, Историческия музей, Военния музей, пагодата на император Яде, построена през 1909 г. от китайци, посетена от Президента на САЩ Барак Обама на 22.05.2016 г., улица „Донг Кой“ с множество бутици, магазини, кафенета и ресторанти, и ако времето позволи, централния пазар „Бен Тан“.

Трансфер до летището на Сайгон. Отпътуване за България в 19:25 ч.

Пристигане на летище София в 11:15 ч.

Запознай се с Виетнам

Go into the places only locals are familiar with. Visit little known hideouts and avenues that open the mind into what being a local is all about.

Запознай се с Камбоджа

Go into the places only locals are familiar with. Visit little known hideouts and avenues that open the mind into what being a local is all about.

Галерия

Take a peek inside our Wonderworld

Имате въпроси?