4050 лв.

14 дни/11 нощувки - 16.08- 29.08.2020 г.

Малайзия и Сингапур - перлите на Югоизточна Азия

0
Дни
0
Града
0
Забележителности
Days
Hours
Minutes
Seconds

изживей хххххх незабравими дни

Програма
Малайзия и Сингапур - перлите на Югоизточна Азия

София – полет през Европа – Куала Лумпурой – Малака – Пенанг – Лангкави – Сингапур – полет през Европа – София

 • 4050 лв. с настаняване в 3 звездни хотели с отлични оценки в Букинг в Малайзия и Сингапур

* Обявените дати са за организирано пътуване с група от 8-10 човека и водач от България! Ако желаете да пътувате индивидуално (без водач), се свържете с нас да ви направим оферта за датите, броя дни и местата, които искате да посетите! Ние ще направим за вас цялата логистика, ще ви дадем съвети и ще ви помогнем да направите пътуването си незабравимо!

 • Самолетен билет София – Куала Лумпур – Сингапур – София с включени летищни такси
  *Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. Пакетната цена за пътуването е валидна при наличие на свободни места в тази класа и подлежи на препотвърждение за всяка отделна заявка.
 • Вътрешен полет Малака – Пенанг с включени летищни такси и 1 чекиран багаж от 20 кг.
 • Вътрешен полет Пенанг – Ланкави с включени летищни такси и 1 чекиран багаж от 20 кг.
 • Вътрешен полет Ланкави – Сингапур с включени летищни такси и 1 чекиран багаж от 20 кг.
 • 11 нощувки в 3* хотели
 • 11 закуски
 • Разглеждане на най-известните забележителности в Малайзия и Сингапур
 • Входни такси по местата упоменати в програмата
 • Всички трансфери по програмата
 • Български водач-преводач със сериозен опит, пътувал и живял в Югоизточна Азия
 • Медицинска застраховка с покритие 15 000 евро на човек със ЗАД “Армеец”
 • Лични разходи ~ 700лв.;
 • Бакшиши;
 • Допълнително се заплаща ~ 670 лв. за единична стая;
 • Допълнителен транспорт или мероприятие извън програмата
 • Плащане на депозит от 50% от сумата по банков път
 • Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит! Възможно е плащане на вноски – обадете ни се и заедно ще измислим най- доброто решение! Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването.
 • Копие на международния Ви паспорт
  Важно!

  Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване.
 • За контакти: Воаяж Би Травел ЕООД, лиценз No. РК-01-7617 Борислава Илиева, Мениджър Пътувания 
 • Тел.: 0899 913 627 
 • e-mail: voyagebt@gmail.com
 • Банкови данни: Воаяж Би Травел ЕООД Уникредит Сметка в лева IBAN – BG92UNCR70001522746415
 • Моля, на платежното нареждане отбележете: 1.Основание: Екскурзия до Малайзия и Сингапур 2.Получател: Воаяж Би Травъл ЕООД 3.Наредител: Вашето име

Визов режим: Не се изискват визи за българи.

Здраве: Няма задължителни медицински и здравни изисквания.

Програмата, която Ви предлагаме, е изключителна, защото в нея е събрано най-доброто от Малайзия, а накрая сме добавили и щипка лукс в Сингапур.

Хотелите, с които работим са подбрани за да предоставят както нужния лукс, така и много важната централна локация. Има няколко вътрешни полети, за да е максимално удобно за клиентите ни и да не се губи излишно време в пътуване. 

Специални сме, защото работим с фиксирани цени – не Ви искаме впоследствие допълнителни пари за самолетния билет. Ще ви дадем алтернатива, ако конкретен полет се е покачил, но най-важното е, че цената остава СЪЩАТА.

Ако изберете нас, няма да имате скрити плащания, ще сте запознати с всичко още от самото начало!

Култура, кулинария, представления, плаж – програмата, която ви предлагаме, е уникална за българския пазар. Всички други турове включват Малайзия, и то единствено Куала Лумпур, само като междинна спирка или кратка част от по-голямо пътуване из Азия. Нашето пътешествие е посветено изцяло на тази изключително разнообразна страна, при това през най-интересния период – август – когато китайските общности празнуват Фестивала на гладните духове (Hungry Ghost Festival). Този празник почита предците, изключително тачени в китайската култура, и се отбелязва с пищни приношения от храна и различни дарове в храмовете, с различни представления и празненства на открито в рамките на цял ден и цяла нощ. Невероятно цветно и интересно преживяване е, многопластово и сложно, чиито подробности ще ви обясним на място, и в чието честване ще можем да се включим.

С нашето пътешествие ще имате възможност да се потопите в различните местни култури – малайска, индийска, китайска, и да опознаете най-важните забележителности в страната – столицата Куала Лумпур и пещерите Бату Кару, “червеното градче” Малака и град Джорджтаун на остров Пенанг, и двата включени в списъка на световното културно наследство на Юнеско и отличаващи се с красива колониална архитектура. Ще разгледаме и целия остров Пенанг – едно изключително място, преплело всички култури на Азия, включително и японско влияние. Планирано е, разбира се, и време за почивка и плаж – на известните острови Лангкави. Все пак отиваме в най-подходящото и приятно време от годината – сухия сезон.

Последните 2 дни ще опознаем и Сингапур, уникален град, събрал в себе си най-доброто от традициите и модерността.
Акцентът на пътуването е храната – с толкова много културни влияния в Малайзия сме нетърпеливи да ви покажем многообразието от различни кухни и вкусотии, на които ще обърнем специално внимание! Водачът ни ще е българка, специалист по културология, живяла в тази част на света, и така ще имате възможност да се докоснете максимално до автентичния начин на живот на местните и да получите обяснения и опитате от всичко, което искате.

Климатът както в Малайзия, така и в Сингапур като цяло е горещ и влажен, така че бъдете подготвени за няколко по-влажни дни. Температурата остава сравнително постоянна през цялата година – 25 – 35°C.

Полет до Куала Лумпур. Пристигаме късния следобед на следващия ден. След като се настаним в хотел, за вечеря ще се отправим към някой от нощните пазари, откъдето ще започнем нашето екзотично приключение в оживената столица на Малайзия.

След закуска ще започнем деня с централните забележителности на Куала Лумпур: “Златният триъгълник“ – Кралския дворец, Площада на независимостта и “Маджит Ямек” (главната джамия) – ядрото на стария град.
Ще се качим на Menara Kuala Lumpur, където от 420 м височина ще се открие гледка към целия град. Ще продължим към известните кули „Петронас“ и ще разгледаме паркът до тях – KLCC Park. Ще посетим и китайския квартал, където ще наблюдаваме как празнуват фестивала на гладните духове, и ще опитаме различни храни и напитки по пазарите.

Вечерта – възможност за посещение на кулите “Петронас”, символ на Малайзия, и поглед към града от въздушния мост (“sky bridge”), свързващ двете сгради, издигнaт между 41-ия и 42-ия етаж на 452–метровите сгради.

По желание – вечеря в типичен малайзийски ресторант с типична танцова програма. Нощувка в Куала Лумпур.

След закуска ще отидем до известните пещери Бату, намиращи се на варовиков хълм на около 13 км от централната част на града. Името си получава от Сунгай Бату (Каменна река), която тече покрай хълма. Пещерите Бату са едно от най-популярните индуистки светилища извън Индия, посветено на Муруган – бог на войната и водач на армиите на боговете. 43-метровата му статуя, която ни посреща пред хълма, се е превърнала в един от символите на Малайзия.
Догоре ще се изкачим по 272 цветни стъпала. По тях свободно се разхождат маймуни, които се чувстват като господари там. Затова по време на посещението скрийте всички ценности, очила и телефони в раници и чанти и ги затворете добре!

Следобеден придвижване с влак до Малака. Хотелът, в който ще се настаним, ще е в колониален стил в близост до известната улица Джонкър, разположена в сърцето на града. Вечерта ще се разходим, ще наблюдаваме празника и представленията в китайските храмове, и ще опитаме местните специалитети.

Като бивш колониален град Малака притежава отличителния чар на стария свят. Ще направим обиколка из града, обикаляйки по тесните криволичещи улици, за да усетите старата Малака и да научим за древната търговия с подправки, с която градът е известен. По пътя ще посетим и улица Хармония – изпълнена с джамии и храмове, внасяща усещане за спокойствие. Ще разгледаме също джамията, различни китайски храмове и традиционна мюсюлманска къща-музей.

Вечерта можем да се качим и на круиз по реката, откъдето да се полюбуваме на нощните светлини на града. И отново кулинарни приключения.

След закуска ще имаме още малко време да отделим на забележителностите на Малака или покупки, преди да се отправим към летището и да потеглим към Пенанг.
Настаняваме се в сърцето на Джорджтаун.
С дълга и богата история, съчетана с модерен начин на живот, столицата на Пенанг е един от най-интересните и цветни градове не само в Малайзия, но и в цяла Азия. Наречен на крал Джордж III, разходката по улиците на Джорджтаун е като разходка по пътеките на историята, изкуството и кулинарията!

След закуска ще направим обзорна пешеходна разходка из цветния и интересен Джорджтаун. Ще се насладим на историческите забележителности, тесните улички и оригиналното улично изкуство, които придават на Джорджтаун неговата уникална атмосфера. Ще преминем през Кметството и Форт Корнуолис, най-голямата крепост в Малайзия, през улицата на четирите религии, където се намират китайският храм на Богинята на милосърдието, индуисткият храм Шри Махамариаман, джамията Капитан Клинг, и най-старата англиканска църква в Югоизточна Азия – Сейнт Джордж (1819). Ще посетим и Имението на Чеон Фат Це (Cheong Fatt Tze Mansion), наричано още Синьото имение (Blue Mansion), една от най-известната сгради на Пенанг. Ще ви оставим и свободно време, за да може да усетите града по своему.
Пенанг е основен център на китайската общност и Фестивалът на гладните духове ще е в разгара си. Ще посетим китайски домове-храмове, а вечерта и представление.
Вечерта няма как да не отделим внимание на уличната храна. Тук можете да опитате прочутите нудъли Assam Laksa, Char Kway Teow, или някое пикантно рибно къри. Изборът е огромен и ще ви помогнем да се ориентирате и опитате от колкото се може повече ястия.

Денят е посветен на най-големия будистки храм в Югоизточна Азия – Кек Лок Си, който е важен поклоннически център за будисти от Хонконг, Филипините, Сингапур и други страни в Югоизточна Азия. Целият комплекс от храмове е построен през периода 1890-1930 г., вдъхновяваща инициатива на монаха Бео Лиан. Основната сграда в комплекса е поразителната седеметажна пагода на Рама VI (пагода на десетте хиляди Буди) с 10 000 статуи на Буда от алабастър и бронз и 36 метра висока бронзова статуя на Куан Ин, богинята на Милосърдието.

Следобед ще посетим Клан Джети Clan Jetty, едно от традиционните надводни селища в Джорджтаун, намиращо се в в близост до фериботния терминал. Тези селища са били построени от седем китайски клана, които са управлявали оттам доходната си индустрия: товарене и разтоварване на ценни товари в пристанището на Пенанг. Следвайки крайбрежните алеи, ще се изгубим сред малките къщи и улички, наблюдавайки как живеят обитателите, и ще се включим във вечерните празненства на фестивала на гладните духове, отново наслаждавайки се на местните специалитети. Ще наблюдаваме и традиционни представления: “лъвски танци” (lion dance), куклен театър, китайски театър (китайска опера), които се изнасят, за да забавляват завърналите се временно на земята духове на предците. Друг задължителен обичай е горенето на макети от хартия, изобразяващи пари или други предмети от ежедневието, за да бъдат използвани от душите в отвъдното. Фенери и огромни декорирани свещи са също неотменна част от фестивала, който наподобява нашата Задушница, но се празнува по много по-пищен и жизнеутвърждаващ начин.

Сутрешен полет до Лангкави.
Настаняване в хотел на плажа, разходка, време за релакс.

Лангкави е архипелаг, състоящ се от 99 острова на западния бряг на Малайзия. Основният остров е заобиколен от тюркоазено море, живописна хълмове и плажове с фин пясък и люлеещи се кокосови палми.

Ще имаме два пълни дни за плаж, почивка и любуване на прекрасната тропическа природа на острова.
Може да отидем до Langkawi Sky Bridge, дълъг 125 метра на 660 метра надморска височина, откъдето се открива прекрасна гледка. Или пък да се разходим с лодка из съседните островчета. Идеално е и за гмуркане, и с шнорхел. А за любителите на шопинг ще кажем, че Ланглави е безмитна територия, която вероятно е втората най-добра причина да се посети (разбира се, след плажовете!).

 

Сутрешен полет до Сингапур.
Пристигаме в Сингапур на обяд, настаняване и разходка из централната част на града.

Сингапур, островен град-държава южно от Малайзия, глобален финансов център с тропически климат и мултикултурно население. Чудесен начин да видим старите части на града е като се разходим из Малка Индия и Чайнатаун Ще разгледаме и известната търговска зона на Orchard Road. Няма да е пълна разходката из Сингапур ако не отидем и до Кларк Кей, Марина бей и Градините край Залива.

Днес ще отидем до Сентоса. Преди да стане известен като Сентоса, този остров, близо до южното крайбрежие на Сингапур, е бил британска военна крепост. След окупацията на Япония през Втората световна война, в Сингапур се завръща британското управление и островът е преименуван на „Сентоса“, което в превод означава „мир и спокойствие“.

В течение на своята забележителна история Сентоза се е превърнал в обичан островен курорт, най-известен със своите тропически плажове, луксозни хотели и вълнуващи атракции. Това е цял остров със забавления!

Ще оставим и малко свободно време да се полюбувате на града по свой начин.

Полет за София. Пристига се на същия ден.

Запознай се с Малайзия

Go into the places only locals are familiar with. Visit little known hideouts and avenues that open the mind into what being a local is all about.

Запознай се с Сингапур

Go into the places only locals are familiar with. Visit little known hideouts and avenues that open the mind into what being a local is all about.

Галерия

Take a peek inside our Wonderworld

Имате въпроси?